Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς να κάνετε σάρωση σε QR κωδικούς μέσω Chrome σε iOS

Πώς να κάνετε σάρωση σε QR κωδικούς μέσω Chrome σε iOS
ired.gr

Οι κωδικοί τύπου QR είναι κάτι αντίστοιχο με το γνωστό γραμμοκώδικα (barcode) που θα δούμε σε διάφορα προϊόντα, μόνο που αυτοί βρίσκονται σε διάφορα πράγματα, από προϊόντα, μέχρι λογισμικό, πληροφορίες κλπ. Για να τους διαβάσουμε και να δούμε τι σημαίνουν, χρειαζόμαστε μια ειδική εφαρμογή σκαναρίσματος QR κωδικών στην iOS συσκευή μας και τέτοιες υπάρχουν αρκετές και δωρεάν οι περισσότερες.

Αν όμως είστε χρήστης του Google Chrome browser και τον έχετε στη συσκευή σας, τότε δεν χρειάζεστε τίποτε άλλο. Η έκδοση του Chrome για iOS έχει τη δυνατότητα σάρωσης και εξήγησης των πληροφοριών που βρίσκονται μέσα σε ένα τετράγωνο κωδικών QR και υπάρχουν μερικοί τρόποι να έχετε πρόσβαση σε αυτή τη δυνατότητα, με ευκολότερη τη χρήση του Spotlight ή του 3D Touch για όσες συσκευές το υποστηρίζουν. Δείτε πώς.

Σάρωση κωδικών Πώς να κάνετε σάρωση σε QR κωδικούς με τον Chrome του iOS με τον Chrome για iOS

  • Εγκαταστήστε το Google Chrome στην iOS συσκευή σας αν δεν το έχετε ή κάνετε ενημέρωση στην τελευταία έκδοση όσοι το έχετε.
  • Στη Home Screen του iPhone σύρετε από πάνω προς τα κάτω για να εμφανιστεί το Spotlight και γράψτε στο πεδίο αναζήτησης απλά, «qr».
  • Πατήστε την πρώτη επιλογή που θα εμφανιστεί, που θα είναι το εικονίδιο του Chrome με τη φράση «Scan QR Code» δίπλα.

02

  • Σαρώστε τον κωδικό QR με το να τοποθετήσετε την κάμερα του κινητού σας έτσι ώστε να τον βλέπει μέσα στο τετράγωνο που θα εμφανιστεί.

03

Επειδή πάμπολλοι κωδικοί QR οδηγούν απευθείας σε ιστοσελίδες για εύρεση εφαρμογών ή ό,τι άλλο, έχει λογική το να κάνουμε τη σάρωση απευθείας με τον Chrome και μετά να κάνουμε πλοήγηση στην ιστοσελίδα που θα μας στείλει ο κωδικός χωρίς να ανοίγουμε άλλη εφαρμογή.

Μπορείτε πάντα να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή ειδικά για κωδικούς QR αλλά δε βλέπουμε το λόγο για κάτι τέτοιο, ειδικά αν χρησιμοποιεί κανείς τον Chrome αντί του Safari, κάτι που είναι πολύ συχνό και πολλοί χρήστες κάνουν.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε τους δικούς σας QR κωδικούς με εφαρμογές που είναι για μια τέτοια εργασία, και να συμπεριλάβετε τις πληροφορίες που θέλετε σε ένα τέτοιο κωδικό.

Χρήση του 3D Touch για σάρωση QR κωδικών

Αν έχετε συσκευή με 3D Touch (iPhone 6s και άνω) ένας επίσης εύκολος και ωραίος τρόπος να έχετε πρόσβαση στη δυνατότητα σάρωσης κωδικών QR είναι το να πατήσετε δυνατά στο εικονίδιο του Chrome και από το μενού που θα εμφανιστεί, να επιλέξετε τη σάρωση κωδικών Q

04

Όπως καταλαβαίνετε, μια τέτοια δυνατότητα είναι πολύ χρήσιμη, καθώς οι πληροφορίες που βρίσκονται μέσα σε κωδικούς QR όλο και πληθαίνουν.

Δείτε ακόμη: Ιστοσελίδα «#myAndroid» - Αλλάξτε την εμφάνιση της Android συσκευής σας σύμφωνα με τα γούστα σας 

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status