iOS 10.3 - Θα σας λέει πότε είναι καιρός να διαγράψετε μια εφαρμογή

iOS 10.3 - Θα σας λέει πότε είναι καιρός να διαγράψετε μια εφαρμογή
ired.gr

Είναι πολύ πιθανόν να έχουμε όλοι μας - ή έστω οι περισσότεροι από εμάς - εφαρμογές στο iPhone/iPad μας που έχουν να δεχτούν κάποια ενημέρωση από το δημιουργό τους από «ανέκαθεν» (που λένε). Κοινώς έχουν μείνει ξεχασμένες από τότε που δημιουργήθηκαν ή λίγο μετά, και είναι και πολύ πιθανόν να έχουν διαγραφεί από το App Store γι’ αυτό ακριβώς το λόγο.

Με το πέρασμα του χρόνου και των αναβαθμίσεων του iOS, αυτές οι εφαρμογές μπορεί να έχουν καταστεί προβληματικές, να καθυστερούν τη συσκευή μας ή και να συγκρούονται με τις νεότερες εκδόσεις του iOS.

Όταν μια εφαρμογή δεν ενημερώνεται προκειμένου να διατηρεί τη συμβατότητά της με τις νεότερες εκδόσεις του iOS, συνήθως αποκτά ελαττώματα στη λειτουργία της και δε λειτουργεί όπως θα έπρεπε ή δε λειτουργεί και καθόλου. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, μπορεί να μην έχουμε καμία επιλογή, γιατί μπορεί αυτή την εφαρμογή να τη χρειαζόμαστε - όπως αυτή που οδηγεί ένα συγκεκριμένο ηχείο στο παρακάτω παράδειγμα που θα δείτε. Και σε μια τέτοια περίπτωση, ο ατυχής χρήστης χρειάζεται να χρησιμοποιεί την παλαιά και μάλλον ελαττωματική εφαρμογή.

Έτσι, στο iOS 10.3, υπάρχει ένας σύντομος τρόπος να δούμε ποιες εφαρμογές εγκατεστημένες στη συσκευή μας έχουν εγκαταλειφθεί από τους δημιουργούς τους - και ίσως διαγραφούν κι από το App Store.

02

Στην iOS συσκευή μας, πάμε στο μενού Ρυθμίσεις > Γενικά > Πληροφορίες > Εφαρμογές. Μπορεί να χρειαστεί να περιμένουμε μέχρις ότου η οθόνη των πληροφοριών τελειώσει την καταμέτρηση των φωτογραφιών και τον υπολογισμό του χώρου αποθήκευσης, πριν το «Εφαρμογές» γίνει μενού. Θα το καταλάβετε όταν δείτε ένα «>» στην άκρη δεξιά.

03

Θα εμφανιστεί κατόπιν μια λίστα εφαρμογών που είναι «εκτός εποχής» και μπορεί να δημιουργούν προβλήματα στη συσκευή σας με το απλούστερο να είναι οι καθυστερήσεις. Πατήστε σε κάθε μία από αυτές για να δείτε, αν υπάρχουν ενημερώσεις. Αν δεν υπάρχει ενημέρωση διαθέσιμη, ή η εφαρμογή δεν διατίθεται πια στο Store η Apple θα σας προτείνει να επικοινωνήσετε με το δημιουργό της για να λάβετε ενημέρωση (αν υπάρχει και ο δημιουργός και η εφαρμογή και η ενημέρωση).

Well ... good luck with that.

Δείτε ακόμη: iPhone - Τι να κάνετε όταν δεν γίνονται οι αναβαθμίσεις εφαρμογών 

από Elichord