Ιστοσελίδα «#myAndroid» - Αλλάξτε την εμφάνιση της Android συσκευής σας σύμφωνα με τα γούστα σας

Ιστοσελίδα «#myAndroid» - Αλλάξτε την εμφάνιση της Android συσκευής σας σύμφωνα με τα γούστα σας
ired.gr

Αλλάξτε την εικόνα του Android smartphone ή tablet σας με τη βοήθεια του νέου ιστότοπου της Google «#myAndroid» μέσα από ένα απλό ερωτηματολόγιο-οδηγό.

Αν είναι κάτι που το Android ΥΠΕΡΕΧΕΙ ΜΑΚΡΑΝ του iOS, αυτό είναι η προσωποποίηση που προσφέρει στην εμφάνιση της οθόνης του κάθε χρήστη κάνοντας το κάθε smartphone ή tablet με Android να μοιάζει ξεχωριστό κι ας είναι το ίδιο μοντέλο του ίδιου κατασκευαστή. Παρόλο, λοιπόν, που μπορεί να έχετε αγοράσει το ίδιο μοντέλο Android συσκευής με χιλιάδες (ή και εκατομμύρια) άλλους ανθρώπους στη γη, αυτό δεν σημαίνει ότι ΜΟΙΑΖΕΤΕ με αυτούς! Άρα, γιατί να μοιάζει και το περιβάλλον χρήσης του smartphone-tablet σας;

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η Google, συμφωνώντας με την παραπάνω ιδέα, παρουσίασε ένα νέο διαδικτυακό εργαλείο με τη μορφή ιστοσελίδας που βοηθάει σε αυτό ακριβώς: πώς να κάνετε την εμφάνιση της Android συσκευής σας να ταιριάζει με τα γούστα και το χαρακτήρα σας! Ο ιστότοπος #myAndroid, υπόσχεται να σας βοηθήσει να μετατρέψετε τη συσκευή σας σε κάτι μοναδικό και να την κάνετε «από αυτό που φαίνεται σε αυτό που δουλεύει».

Για να γίνει όλο αυτό, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απαντήσετε σε ένα ερωτηματολόγιο, το «#myAndroid Taste Test». Είναι μια σειρά από ερωτήσεις μαζί με αντίστοιχες εικόνες που σας ζητούν να διαλέξετε μεταξύ δύο διαφορετικών στοιχείων - σε κάθε ερώτηση - ανάλογα με το τι ταιριάζει περισσότερο στα γούστα και το χαρακτήρα σας. Το κόλπο εδώ είναι το να «πατήσετε πρώτα, σκεφτείτε αργότερα», καθώς αυτό που επιλέγουμε από μια γρήγορη ματιά, είναι συνήθως αυτό που μας ταιριάζει, ενώ αν το σκεφτούμε πολύ-πολύ θα καταλήξουμε, εκλογικεύοντας την επιλογή μας, με κάτι που δεν είναι καθόλου του γούστου μας τελικά.

Θα ερωτηθούμε για τις προτιμήσεις μας σε πολυχρωμία-μονοχρωμία, ζωντανές ή απαλές αποχρώσεις, απλή ή σύνθετη σχεδίαση, γεωμετρικά τακτοποιημένα ή τυχαία-άναρχα σχέδια, ακόμη και το πώς μας αρέσει να κόβουμε ένα τοστ, διαγώνια ή κάθετα. Ο τελικός σκοπός εδώ είναι, όπως καταλαβαίνετε, να βγάλουμε από μέσα μας το αληθινό μας γούστο και χαρακτήρα και αυτό να εφαρμοστεί στο τελικό σύνολο του θέματος που θα προσαρμόσουμε στη συσκευή μας.

Το κουίζ είναι περίπου 10-15 ερωτήσεις ζευγών προς επιλογή και δεν έχει σκοπό να βρει πώς θέλετε να φαίνεται το περιβάλλον της συσκευής σας μόνο, αλλά και τον τρόπο που δουλεύετε με αυτήν. Είστε πιο πολύ της δουλειάς, ή του παιχνιδιού, των ειδήσεων ή της μουσικής, θέλετε μοντέρνο περιβάλλον ή κλασικό, είστε νέος στο Android, ή «μπαρουτοκαπνισμένος» βετεράνος;

Μόλις τελειώσετε το τεστ θα βρεθείτε με τρία διαφορετικά σετ συνολικών θεμάτων που θα σας προταθούν για να τα κατεβάσετε και να αλλάξετε το «look ’n’ feel» της συσκευής σας. Αν τυχόν δεν σας κάνει κανένα από αυτά, αρχίστε το τεστ από την αρχή, αλλάζοντας τις απαντήσεις στις διάφορες επιλογές σας. Αν μη τι άλλο, το τεστ είναι διασκεδαστικό, αν είστε και φίλος των κουίζ.

Δοκιμάστε και πάλι, μέχρι το τελικό αποτέλεσμα να είναι κάτι που ταιριάζει με σας και όχι με τις απόψεις της κάθε εταιρίας.

Δείτε ακόμη: Οι καλύτερες εφαρμογές για το Android smartphone σας 

από Elichord