iOS 11: Τι ξέρουμε και τι υποθέτουμε;

iOS 11: Τι ξέρουμε και τι υποθέτουμε;
ired.gr

Για όσο μπορούμε να θυμηθούμε (και θυμόμαστε αρκετά πίσω!), η Apple κυκλοφορούσε καινούργιο iOS κάθε Σεπτέμβριο κάθε χρόνο μαζί με καινούργια συσκευή iPhone.

Το 2017 δεν βλέπουμε τον λόγο η εταιρεία να παρεκκλίνει από αυτήν την “παράδοσή” της, ειδικά όταν πρόκειται για την κυκλοφορία του επετειακού iPhone!

Οι φήμες και οι υποθέσεις για την εμφάνιση και τον σχεδιασμό του iPhone 8 αλλά και για το hardware που θα έχει ποικίλουν και αυξάνονται καθημερινά, αλλά τι ξέρουμε για το iOS 11;

Στην τελευταία beta του iOS 10 είδαμε μερικές εφαρμογές να εμφανίζουν την ένδειξη πως δεν θα λειτουργούν σε νεότερες εκδόσεις iOS. Αυτό σημαίνει πως όποια εφαρμογή δεν έχει αναβαθμιστεί να τρέχει σε 64-bit δεν θα “τρέχει” στο iOS 11. Εφόσον από το iPhone 5s και μετά όλες οι CPU είναι στα 64-bit, η Apple θέλει να προτρέψει τους developers των εφαρμογών να παρέχουν περισσότερη τεχνική υποστήριξη ή να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του να μην υποστηρίζονται οι εφαρμογές τους στις νεότερες συσκευές.

Πότε θα κυκλοφορήσει το iOS 11;

Αν και η τελική κυκλοφορία του iOS 11 θα είναι μαζί με την ημέρα κυκλοφορίας του νέου iPhone στην αγορά, περιμένουμε πως η Apple θα παρουσιάσει το νέο OS στις 5 Ιουνίου στο WWDC για developers. Μπορεί το event να αφορά κυρίως τους developers των εφαρμογών, είναι όμως και μια καλή ευκαιρία για το υπόλοιπο κοινό να έρθει σε επαφή με το καινούργιο λογισμικό.

Τα προηγούμενα χρόνια η Apple επέτρεπε σε όλους να κάνουν εγγραφή για beta και να κάνουν εγκατάσταση της νέας version του iOS σε iPhone και iPad. Αυτό συνήθως ξεκινάει περίπου τον Ιούλιο και μπορείτε να κάνετε εγκατάσταση των betas μέχρι και την ημέρα της επίσημης κυκλοφορίας της τελικής έκδοσης.

Δεν υπάρχει ποτέ βέβαια “τελική” έκδοση αφού το iOS έχει συνέχεια αναβαθμίσεις μέσα στον χρόνο!

Τι φήμες υπάρχουν για τα νέα χαρακτηριστικά;

Τίποτα δεν είναι σίγουρο καθώς είναι πολύ νωρίς και η Apple δεν πρόκειται να δημοσιεύσει πληροφορίες μέχρι έστω τον Ιούνιο. Αλλά υπάρχουν αρκετές φήμες ήδη στο διαδίκτυο καθώς και μια προσωπική λίστα επιθυμιών!

Dark Mode

Αρκετά συζητημένη φήμη! Πρόκειται για τη μείωση φωτεινότητας του iOS. Αυτό θα βοηθήσει σε περιβάλλοντα με πλήρες σκοτάδι (τύπου αίθουσα σινεμά)!

Υποστήριξη επαυξημένης/εικονικής πραγματικότητας

Απόλυτα λογική φήμη (μην επαναλαμβανόμαστε) και είναι κάτι που δεν θεωρούμε πως η Apple θα αγνοήσει. Ίσως βέβαια να είναι κάτι που θα υποστηρίζεται μόνο στα νεότερα μοντέλα για λόγους hardware λογικά.

Siri

Ίσως κάποια στιγμή να μάθει και Ελληνικά!

Customisation

Δεν είναι ακριβώς φήμη, ίσως μια προσωπική επιθυμία (και σίγουρα πολλών χρηστών iPhone). Ενώ το διαχειριστικό κομμάτι της συσκευής είναι άψογο, θα ήταν ακόμα καλύτερο αν μπορούσαμε να το διαμορφώσουμε και λιγάκι παραπάνω!

Ποιες συσκευές θα μπορούν να έχουν iOS 11;

Άλλη μια ερώτηση που δεν έχουμε ακριβή απάντηση. Η αλήθεια είναι πως η Apple συνεχίζει να κάνει updates και σε παλαιότερα μοντέλα της, παράδειγμα το iPhone 5 έχει iOS 10. Δεν θα μας ήταν λοιπόν μεγάλη έκπληξη αν βγαίναν εκτός του κύκλου μόνο το iPhone 5 και το iPhone 5C αυτή την χρονιά!

Διαβάστε επίσης: iOS 10.3 - Η αλλαγή του συστήματος αρχείων είναι κάτι πολύ σημαντικό

Από Emma