Morgan Stanley: Με την κυκλοφορία του iPhone 8 η Apple θα επιτύχει αύξηση πωλήσεων 20%

Morgan Stanley: Με την κυκλοφορία του iPhone 8 η Apple θα επιτύχει αύξηση πωλήσεων 20%
ired.gr

Όπως όλοι σίγουρα θα γνωρίζετε, η Apple φέτος προσανατολίζεται στο να ανακοινώσει τρία νέα μοντέλα, στο ετήσιο Keynote του Σεπτέμβρη. Οι αναλυτές εκτιμούν πως κάτι τέτοιο θα εκτινάξει την τιμή της μετοχής της εταιρείας σε νέα ιστορικά υψηλά. Για παράδειγμα, το Citi Group ανακοίνωσε πως θέτει ως νέα τιμή - στόχο της μετοχής της Apple τα 140 έως 160 δολάρια. Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Ming-Chi Kuo της KGI Securities κινείται στο ίδιο κλίμα, αλλά απέφυγε (ορθώς) να δώσει ακριβείς προβλέψεις. Σε γενικές γραμμές, εκτιμάται πως η Apple θα δει μία άνοδο στις πωλήσεις των έξυπνων τηλεφώνων της περί του 10%.

Όμως, η Kate Huberty της Morgan Stanley, θέτει τον πήχη ψηλότερα. “Διαβάζοντας” διαφορετικά τα γεγονότα και ονομάζοντας τη διαδικασία κυκλοφορίας τριών νέων συσκευών, οι οποίες και θα είναι διαθέσιμες κατά την εορταστική περίοδο, ως “super cycle”, εκτιμά πως η άνοδος των πωλήσεων θα είναι διπλάσια, δηλαδή γύρω στο 20%.

Διαβάστε επίσης: Επερχόμενο iPhone: Με επίπεδη οθόνη αντί κυρτής;

Η Kate Huberty σε σημείωμά της, υποστηρίζει πως η αγορά έχει υποτιμήσει τις (οικονομικές) προοπτικές που ανοίγονται για την Apple με την παράλληλη κυκλοφορία του iPhone 8, ταυτόχρονα με τα iPhone 7s και iPhone 7s Plus.

01

Kate Huberty

Εκτός του σημειώματος της αναλύτριας της Morgan Stanley, η ίδια επανήλθε, αυτή τη φορά με δηλώσεις της στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, υποστηρίζοντας εκ νέου την πεποίθησή της πως οι αγορές έχουν υποτιμήσει τη διαφαινόμενη κίνηση της Apple να κυκλοφορήσει τρεις νέες συσκευές. Θα προσέθετα πως η προοπτική θα ήταν ακόμα καλύτερη αν η ανανέωση των smartphones της εταιρείας περιελάμβανε και μία νέα έκδοση του iPhone SE.

Πιο συγκεκριμένα, η Kate Huberty αναμένει αύξηση των πωλήσεων για το iPhone της τάξεως του 20% αλλά ταυτόχρονα, απορρίπτει κάποιες πιο αισιόδοξες προβλέψεις που κάνουν λόγο για ακόμα μεγαλύτερη αύξηση (30%).

Στο δια ταύτα

Οι πωλήσεις της Apple μας ενδιαφέρουν μέχρι ενός σημείου και για τους περισσότερους οι τιμές των μετοχών της, είναι ένα αδιάφορο θέμα. Το σημείο που θα ήθελα να εστιάσουμε είναι το επονομαζόμενο από την αναλύτρια “super cycle”. Κατά τη γνώμη μου, η ταυτόχρονη κυκλοφορία από την Apple δύο διαφορετικών γενιών κινητών τηλεφώνων ενέχει κινδύνους. Σε οικονομικό επίπεδο, ένα τέτοιο ενδεχόμενο έχει αντιμετωπιστεί μέχρι στιγμής από τις αγορές θετικά, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως οι αγορές έχουν πέσει πάρα πολλές φορές έξω στις προβλέψεις τους.

Ευτυχώς ή δυστυχώς, δεν λειτουργούν τα πάντα αθροιστικά. Μην εκπλαγείτε αν τελικά δούμε έντονη μείωση των πωλήσεων των δύο “κλασικών” κυκλοφοριών της Apple, δηλαδή των iPhone 7s και iPhone 7s Plus. Μέχρι τώρα, είχαμε το “κανονικό” (iPhone 7), το “μεγάλο” (iPhone 7 Plus) και το “μικρό” (iPhone SE). Τακτική που εκ των αποτελεσμάτων αποδείχτηκε σωστή.

Θα είναι όμως ίδια η αντίδραση των καταναλωτών στο ενδεχόμενο του “κανονικού”, του “μεγάλου” και του “καλού”; Οι έως τώρα διαφορές περιοριζόντουσαν κυρίως στην κάμερα και στο διαφορετικό μέγεθος RAM. Ένα διαφορετικό, καινούργιο form factor όμως, είναι πιθανό να δώσει διαφορετικά μηνύματα στην αγορά και τα αποτελέσματα που μπορεί να προκαλέσει κατά τη γνώμη μου είναι μη προβλέψιμα.

από Kostthem