Ασύρματα ακουστικά έπιασαν φωτιά, κατά τη διάρκεια πτήσης

Ασύρματα ακουστικά έπιασαν φωτιά, κατά τη διάρκεια πτήσης
ired.gr

Γνωρίζετε το πόσο αγαπάμε την τεχνολογία και τα προϊόντα που προκύπτουν ενώ βασίζονται σε αυτή. Σε καμία όμως περίπτωση αυτό δεν συμβαίνει άνευ όρων. Στο Σίδνεϊ, μία γυναίκα έπαθε εγκαύματα στο πρόσωπο και στα χέρια της, μετά από φωτιά που έπιασαν τα ασύρματα ακουστικά που φορούσε. Το γεγονός αυτό ανακοινώθηκε από επίσημες τοπικές πηγές την Τετάρτη που μας πέρασε, στα πλαίσια μιας γενικότερης καμπάνιας για την ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με συσκευές που φέρουν μπαταρίες και επιτρέπεται η χρήση τους στα αεροπλάνα.

Διαβάστε επίσης: Apple AirPods - 10 πράγματα που δεν ξέρετε

Η επιβάτρια, άκουγε μουσική με τα ασύρματα ακουστικά της, καθώς ταξίδευε από το Πεκίνο στη Μελβούρνη, στις 19 Φεβρουαρίου. Ακούστηκε μία μεγάλη έκρηξη και τα αποτελέσματά της τα βλέπετε στις φωτογραφίες που συνοδεύουν το κείμενό μας.

“Όπως γύρναγα το κεφάλι μου, αισθάνθηκα ένα κάψιμο”, είπε στην Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών της Αυστραλίας, η οποία και ερεύνησε το περιστατικό.

“Αστραπιαία, προσπάθησα να πιάσω το πρόσωπό μου και το αποτέλεσμα ήταν τα ακουστικά να πιαστούν γύρω από τον λαιμό μου. Το κάψιμο επέμεινε και τα πέταξα στο πάτωμα”, συμπλήρωσε η άτυχη κοπέλα.

01

“Υπήρχαν σπινθήρες και μία μικρή εστία φωτιάς”

Οι συνεπιβάτες της έτρεξαν αμέσως να τη βοηθήσουν και έριξαν στα φλεγόμενα ακουστικά ένα ποτήρι με νερό, αλλά, η μπαταρία των ακουστικών και το περίβλημά της είχαν μείνει κολλημένα στο πάτωμα.
Οι φωτογραφίες της γυναίκας που δεν κατονομάστηκε, απεικονίζουν μαυρισμένα το πρόσωπο και τον λαιμό της, ενώ είχαν δημιουργηθεί και φουσκάλες, ως αποτέλεσμα των εγκαυμάτων.

Οι υπεύθυνοι, δεν ανακοίνωσαν τα στοιχεία του αερομεταφορέα, εκτιμούν όμως πως υπαίτια για τη φωτιά ήταν η μπαταρία ιόντων λιθίου που έφεραν τα συγκεκριμένα ασύρματα ακουστικά.

Κλείνοντας

Ok, το πιθανότερο είναι να μην πρόκειται για τα AirPods, κρίνοντας τουλάχιστον από την ελάχιστη διαθεσιμότητα του προϊόντος έως τώρα, αλλά και από το γεγονός πως τα ακουστικά τυλίχτηκαν στο λαιμό της γυναίκας, κατά την πρώτη της, ενστικτώδη αντίδραση. Όμως, αυτό το περιστατικό αρκεί νομίζω για να μας “ξυπνήσει”. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως οι συσκευές που φέρουν μπαταρίες, είναι πλέον αρκετές, σε μια καθημερινότητα που τείνει να ενσωματώνει νέα τεχνολογικά προϊόντα σε υπερθετικό - ίσως - βαθμό.

Αυτό που θα πρέπει να προσέχουμε είναι η επιλογή “σοβαρών” και υπεύθυνων κατασκευαστών, ώστε να μειώσουμε (και όχι εξαλείψουμε) την πιθανότητα αντίστοιχων περιστατικών, κυρίως όμως, να τα τοποθετούμε σε ασφαλές μέρος τη στιγμή που δεν τα χρησιμοποιούμε. Δεν θέλουμε να σας πανικοβάλουμε, επιλέξτε σωστά προϊόντα και φερθείτε ώριμα. Όλες αυτές οι συσκευές διαθέτουν μπαταρίες και ο καταιγιστικός ρυθμός δημιουργίας νέων τεχνολογικών προϊόντων είναι προφανές πως πρωταγωνιστεί, στέλνοντας τις ποιοτικές αξιολογήσεις και τους ελέγχους ασφαλείας στις θέσεις των κομπάρσων.

Επιλέξτε εταιρείες που εμπιστεύεστε και αν αισθανθείτε το παραμικρό κάψιμο / ενόχληση κλπ, απομακρύνετε τη συσκευή από εσάς και τους γύρω σας. Παρακολουθούμε το θέμα και αν υπάρξουν διευκρινιστικές δηλώσεις θα σας τις μεταφέρουμε άμεσα.

από Kostthem