Αλλάξτε το email στο Apple ID σας

Αλλάξτε το email στο Apple ID σας
ired.gr

Το Apple ID σας χρησιμοποιείται για την είσοδό σας στις συσκευές σας σε περίπτωση ανάγκης, την υπηρεσία του iCloud, τα εφεδρικά αντίγραφα iCloud, τις αγορές σας στα App Store - iTunes Store και πολλά άλλα ακόμη. Είναι ένα πολύ κρίσιμο χαρακτηριστικό σας σαν πελάτη της Apple και επειδή είναι τόσο σφιχτά συνδεδεμένο με το οικοσύστημα της Apple, θα θέλετε να είστε σίγουροι ότι έχετε το σωστό email συνδεδεμένο με το Apple ID σας.

Είναι σπάνιο, αλλά μπορεί κάποιος χρήστης να θέλει να αλλάξει τον λογαριασμό email που είναι συνδεδεμένος με το Apple ID του και αυτός ο οδηγός θα σας δείξει το πώς.

Υπόψιν ότι μιλάμε για την αλλαγή του email στο Apple ID, που σημαίνει ότι το Apple ID παραμένει το ίδιο. Αντίθετα η αλλαγή email στο Apple ID σε μια συσκευή μας, σημαίνει ότι αυτή θα λειτουργεί με ένα εντελώς καινούριο Apple ID κι όχι με αυτό που είχαμε.

Αν δεν έχετε λόγο σοβαρό να κάνετε μια τέτοια αλλαγή και, ειδικά, αν αυτά όλα σας μπερδεύουν, τότε μην το επιχειρήσετε μόνοι.

Πώς γίνεται

Η αλλαγή που θα γίνει, θα αλλάξει τα στοιχεία του υπάρχοντος Apple ID μας και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να το συμπληρώσουμε εκ νέου σε όποια Apple συσκευή μας το χρησιμοποιεί.

  • Ανοίξτε ένα browser σε ένα υπολογιστή (PC/Mac) ή μια φορητή συσκευή (iOS/Android).
  • Πηγαίνετε στη διεύθυνση https://appleid.apple.com/, στην κεντρική σελίδα διαχείρισης των Apple λογαριασμών και κάνετε είσοδο (log in) με τον υπάρχοντα Apple ID σας.
  • Κάνετε κλικ την επιλογή «Αλλαγές» (πάνω δεξιά)

02

  • Επιλέξτε το «Αλλαγές στη διεύθυνση email ...»

03

  • Εισάγετε τη νέα διεύθυνση email στο κουτάκι που θα εμφανιστεί και πατήστε «Συνέχεια».

04

  • Περιμένετε λίγο μέχρι να έλθει το μήνυμα της επαλήθευσης στο λογαριασμό email που δώσατε, μετά εισάγετε τον εξαψήφιο αριθμό που σας ήλθε στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί και πατήστε «Επαλήθευση».
  • Πατήστε το «Τέλος» για να αποθηκευθούν οι ρυθμίσεις.

Και πάλι τονίζουμε ότι δεν αλλάξατε το Apple ID σας, απλά το email που είναι συνδεδεμένο με αυτόν. Από εδώ και στο εξής, αφού επανεισάγετε τα νέα στοιχεία του Apple ID σας σε όλες τις Apple συσκευές σας, αυτές θα χρησιμοποιούν πια το νέο email για τη σύνδεσή τους με το Apple ID σας.

Αυτό σημαίνει ότι η Apple θα σας στέλνει πια μηνύματα επιβεβαίωσης των αγορών σας, στοιχεία του λογαριασμού και των χρεώσεών σας κλπ σε αυτό το νέο email, ενώ το παλιό που είχατε δεν θα ξαναχρησιμοποιηθεί από την εταιρία.

Και εννοείται ότι αυτό το νέο email θα χρησιμοποιείται για την είσοδό σας στο iCloud και στις υπηρεσίες της Apple εν γένει.

Γι’ αυτό, κάντε μια τέτοια αλλαγή μόνο αν το κρίνετε απαραίτητο, επειδή π.χ., αλλάξατε διεύθυνση email και θέλετε πια όλες οι υπηρεσίες της Apple να συνδέονται με αυτό.

Δείτε ακόμη: Apple ID: Όλες οι απαραίτητες οδηγίες 

από Elichord