Νέα λειτουργία offline ανάγνωσης του Chrome για iOS

Νέα λειτουργία offline ανάγνωσης του Chrome για iOS
ired.gr

Όλοι έχουμε βρεθεί σε “φάσεις" που θέλουμε να διαβάσουμε ή να δούμε ένα link που έχουμε αποθηκεύσει στη συσκευή μας και κόβεται το σήμα του δικτύου, ή δεν έχουμε και καθόλου πρόσβαση στο διαδίκτυο στο σημείο που βρισκόμαστε!

Η Google πρόσθεσε επισήμως το “pocket-reader”, μία “νέα” λειτουργία στην τελευταία έκδοση του Chrome για iOS συσκευές.

01

Η καινούργια αυτή λειτουργία θυμίζει πολύ τη “Λίστα ανάγνωσης” του Safari καθώς έχει προστεθεί ένα εικονίδιο “Read Later” ώστε να αποθηκεύσετε τη σελίδα που θέλετε για να μπορείτε να την διαβάσετε αργότερα ακόμη κι αν δεν είστε συνδεδεμένοι στο internet.

02

Οι σελίδες που αποθηκεύονται στη λίστα ανάγνωσής σας είναι προσβάσιμες από το μενού με τον ίδιο τρόπο που θα ψάχνατε έναν σελιδοδείκτη ή το ιστορικό σας στο Chrome. Αντιθέτως με το Safari, η λίστα στην οποία αποθηκεύονται οι σελίδες που επιθυμείτε είναι αποθηκευμένη μόνο στη συσκευή που τα έχετε αποθηκεύσει. Οπότε δεν είναι δυνατή η πρόσβαση από άλλες συσκευές ακόμη κι αν έχετε Chrome (μικρό σατανικό χαμόγελο που το Safari συνεχίζει να είναι λίγο μπροστά).

Το Δεκέμβριο η Google πρόσθεσε μια παρόμοια λειτουργία στο Chrome για Android, με τη διαφορά ότι πρακτικά “κατεβάζετε” τη σελίδα σε μορφή αρχείου. Στο μενού πάνω δεξιά, δίπλα από τους σελιδοδείκτες υπάρχει ένα βελάκι το οποίο χρησιμοποιείται για το “κατέβασμα” της σελίδας.

03

Διαβάστε επίσης: Επερχόμενο iPhone: Με επίπεδη οθόνη αντί κυρτής;

Από Emma