Apple AirPods - 10 πράγματα που δεν ξέρετε

Apple AirPods - 10 πράγματα που δεν ξέρετε
ired.gr

Φίλοι της Apple έχουμε καλά και κακά νέα. Τα κακά νέα είναι ότι, αν θέλετε να αποκτήσετε τα νέα εντελώς ασύρματα ακουστικά της Apple, θα αντιμετωπίσετε τη γνωστή ιστορία: η διάθεσή τους για την ώρα δεν είναι και η καλύτερη από άποψης ποσοτήτων από την Apple. Θα πρέπει να περιμένετε να πληθύνουν και να πέσει η τιμή κάπως, ή να πληρώσετε ένα σκασμό λεφτά για να τα αποκτήσετε τώρα από κάποια « premium» υπηρεσία όπως αυτή του Amazon.

Τα καλά νέα είναι ότι, αν είστε ήδη κάτοχος των αξιοζήλευτων ασύρματων ακουστικών, τότε έχουμε κάποια πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που βρίσκονται κάτω από τη μύτη σας - για την ακρίβεια στ’ αυτιά σας - και μάλλον δεν τα ξέρατε.

Μπορείτε να ζευγοποίησετε τα AirPods με οποιαδήποτε Bluetooth συσκευή

Πολλοί νομίζουν ότι τα AirPods είναι φτιαγμένα μόνο για να λειτουργούν με Apple συσκευές. Αυτό είναι ένα ακόμη παράδειγμα της «εξαιρετικής» στρατηγικής μάρκετινγκ της Apple που στέλνει το λάθος μήνυμα. Μπορεί το τσιπ W1 να είναι εξαιρετικό και να απλοποιεί τη διαδικασία ζευγοποίησης με συμβατές Apple συσκευές, αλλά ΔΕΝ ΠΑΥΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Bluetooth ακουστικά. Και σαν κλασικά Bluetooth ακουστικά ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΟΥΝ με οποιαδήποτε Bluetooth συσκευή.

Μπορείτε να δείτε το υπόλοιπο φόρτισης στο κέντρο ελέγχου

Αν έχετε τα AirPods συνδεδεμένα σε ένα iPhone ή iPad μπορείτε να ανοίξετε το κέντρο ελέγχου σύροντας από το κάτω μέρος της οθόνης προς τα πάνω και μετά με αριστερό σύρσιμο να περάσετε στη σελίδα ελέγχου της μουσικής. Πατώντας πάνω στα AirPods θα δείτε το υπόλοιπο φόρτισής τους.

02

Δείτε ακόμη: Apple AirPods - Είναι αδιάβροχα τα νέα ακουστικά; 

Μπορείτε να δείτε το υπόλοιπο φόρτισης στο widget της μπαταρίας

Μπορείτε επίσης να δείτε το υπόλοιπο του χρόνου φόρτισης μπαταρίας των AirPods στο widget της μπαταρίας του iPhone/iPad σας. Αν δεν το έχετε, προσθέστε το στη σελίδα των widget και, σύροντας προς τα δεξιά στην οθόνη σας θα εμφανιστούν τα widget και σε αυτό της μπαταρίας θα δείτε το υπόλοιπο μπαταρίας στο iPhone, το Apple Watch (αν έχετε) και τα AirPods.

03

Μπορείτε να δείτε το υπόλοιπο φόρτισης ακουστικών ΚΑΙ θήκης ανοίγοντας τη θήκη

Αν έχετε μια συσκευή Apple με το τσιπ W1 (iPhone 7 και 7 Plus μόνο για την ώρα) μπορείτε να δείτε το υπόλοιπο φόρτισης των AirPods και της θήκης φόρτισής τους (έχει κι αυτή μπαταρία) με το να ανοίξετε τη θήκη δίπλα στο iPhone σας. Ανοίξτε τη θήκη κοντά στο iPhone 7/7 Plus και θα δείτε την παρακάτω οθόνη:

04

Μπορείτε να δείτε το υπόλοιπο φόρτισης των AirPods στο Apple Watch

Αν είστε από τους τυχερούς που έχουν και ένα Apple Watch, μπορείτε να δείτε το υπόλοιπο χρόνου φόρτισης των Apple AirPods σας και στο Apple Watch. Σύρτε απλά από την κάτω μεριά της οθόνης του Apple Watch σας προς τα πάνω και μετά πατήστε την εικόνα της μπαταρίας και θα δείτε το υπόλοιπο χρόνου φόρτισης των AirPods σας, μεταξύ άλλων.

05

Μπορείτε να αλλάξετε όνομα στα AirPods σας

Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις > Bluetooth στο iPhone ή iPad σας. Πατήστε το μικρό «i» στα δεξιά των AirPods ενώ είναι συνδεδεμένα, και στην επόμενη οθόνη πατήστε το πεδίο του ονόματος για να δώσετε όποιο όνομα θέλετε.

Μπορείτε να αλλάξετε τη λειτουργία διπλού χτυπήματος

Στην ίδια οθόνη των ρυθμίσεων Bluetooth θα δείτε και την επιλογή που αφορά το διπλό χτύπημα (double-tap on AirPods). Κάτω από αυτή, θα δείτε ότι υπάρχουν επιλογές για το τι θα κάνει το διπλό χτύπημα, όπως το να κάνουμε αναπαραγωγή-παύση μουσικής, απάντηση κλήσης κλπ, αντί να ενεργοποιούν τη Siri. Μπορούμε επίσης να απενεργοποιήσουμε εντελώς τη λειτουργία.

Δείτε ακόμη: AirPods - Θα αντικαθιστά η Apple τα χαμένα ακουστικά;

Μπορείτε να μεταφέρετε κλήσεις από το iPhone στα AirPods αυτόματα

Μια ακόμη ρύθμιση στην ίδια οθόνη είναι το να ελέγξουμε ότι είναι ενεργοποιημένη η αυτόματη αναγνώριση των αυτιών μας (Automatic Ear Detection). Εφόσον αυτό συμβαίνει μπορούμε να μεταφέρουμε μια κλήση-συνομιλία από το iPhone μας στα AirPods με το που θα τοποθετήσουμε ένα από αυτά στο αντίστοιχο αυτί μας.

Μπορείτε να ρυθμίσετε την ένταση ήχου των AirPods από το Apple Watch

Και πάλι, αν έχετε και το Apple Watch αυτό είναι ένα πολύ βολικό κόλπο. Ανοίξτε την εφαρμογή μουσικής στο Apple Watch - καθώς ακούτε μουσική - και αυξομειώστε την ένταση του ήχου με το να περιστρέψετε αριστερά δεξιά την ψηφιακή κορόνα του ρολογιού σας.

Και όχι τα AirPods δεν φορτίζονται ασύρματα

Όσο φανταστικά και προχωρημένα και να είναι τα Apple AirPods, υπάρχει μια παρανόηση για τη φόρτισή τους, ότι δηλαδή γίνεται και ασύρματα. Δυστυχώς, όσο κι αν θα ήταν βολικό, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Η μεταλλική άκρη στη βάση τους δεν είναι απλά ένα σχεδιαστικό χαρακτηριστικό. Είναι η επαφή φόρτισης που ακουμπάει στο αντίστοιχο σημείο επαφής μέσα στη θήκη ώστε να φορτίζονται. Άρα, χωρίς τη θήκη και την τοποθέτησή τους μέσα σε αυτήν, δε γίνεται φόρτιση.

Δείτε ακόμη: Εντοπίστε την έκδοση λειτουργικού των ολοκαίνουριων AirPods σας 

από Elichord