Χρήση σε πτήση - Δεν είναι μόνο για αεροπορικά ταξίδια

Χρήση σε πτήση - Δεν είναι μόνο για αεροπορικά ταξίδια
ired.gr

H λειτουργία “Χρήση σε πτήση” είναι κάτι περισσότερο από το να συμμορφωθείτε στις εκκλήσεις των αεροσυνοδών για απενεργοποίηση της συσκευής σας, κατά την απογείωση πτήσης. Είναι εφικτό να χρησιμοποιηθεί ως προληπτικό μέτρο από χρεώσεις περιαγωγής ή για το πώς το παιδί σας θα παίξει με ασφάλεια το αγαπημένο του παιχνίδι στη συσκευή σας iPhone, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις για εσάς (ανεπιθύμητες κλήσεις). Τέλος σε μία έκτακτη περίπτωση η λειτουργία “Χρήση σε πτήση” ίσως αποβεί σωτήρια για τη διάρκεια της ζωής της μπαταρίας σας. Ας δούμε τις εφαρμογές της μία μία.

Ενεργοποίηση της λειτουργίας “Χρήση σε πτήση”

Με την έλευση του λειτουργικού iOS 7, η Apple εισήγαγε το Κέντρο Ελέγχου, με την τοποθέτηση συντομεύσεων λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένης της “Χρήση σε πτήση”, ένα κλικ μακριά σας. Σε οποιοδήποτε σημείου του λειτουργικού iOS κι αν βρίσκεστε, σύροντας το δάχτυλό σας από το κάτω μέρος της οθόνης προς τα επάνω, έχετε τη δυνατότητα να αποκαλύψετε το Κέντρο Ελέγχου και να αγγίξετε το εικονίδιο με το αεροπλάνο (πάνω αριστερά).

Με την κίνηση αυτή απενεργοποιείτε όλες τις ασύρματες συνδέσεις - Wi-Fi, GSM και Bluetooth της συσκευής σας iPhone. Αυτό σημαίνει πως μηνύματα κειμένου, τηλεφωνικές κλήσεις, μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ακόμη και το Apple Watch, παύουν να σας προωθούν ειδοποιήσεις, μέχρι να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία “Χρήση σε πτήση”.

Εκτός λοιπόν από την προφανή λειτουργία της, υπάρχουν κι άλλες στιγμές που η χρήση της θα σας φανεί ιδιαίτερα σημαντική.

Ώρα να αποσυνδεθείτε

Όπως προαναφέρθηκε, όταν η λειτουργία “Χρήση σε πτήση” είναι ενεργοποιημένη όλες οι συνδέσεις της συσκευής σας είναι απενεργοποιημένες. Είναι πραγματικά μία πολύ καλή ευκαιρία να αφιερώσετε λίγο χρόνο στην οικογένειά σας ή να κάνετε ένα διάλειμμα από τις συνεχείς ειδοποιήσεις, που κακά τα ψέματα τα τελευταία χρόνια ελέγχουν τη ζωή μας.

Διαβάστε: Κλείστε τις iPhone ειδοποιήσεις κι ανακτήστε τη ζωή σας 

Εάν είστε συνεχώς σε “connect mode” είναι πολύ πιθανό να αποκτήσετε τη συνήθεια ελέγχου της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας κάθε στιγμή.

Θέτοντας τη συσκευή σας σε “Χρήση σε πτήση” ανακτάτε και πάλι τον έλεγχο της ζωής σας. Θα εκπλαγείτε πραγματικά με το πόσο γρήγορα θα ξεχάσετε πως η συσκευή σας είναι στην ουσία απενεργοποιημένη και πόσο ήσυχη μπορεί να είναι η υπόλοιπη βραδιά παρέα με την οικογένειά σας ή τους φίλους σας.

Το ίδιο χρήσιμο είναι να “πάψετε” τη συσκευή σας κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής συνάντησης. Δεν πρόκειται να χάσετε τίποτα μην ανησυχείτε. Όλες οι ειδοποιήσεις θα σας περιμένουν υπομονετικά μέχρι να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία και να ενεργοποιήσετε και πάλι τη συσκευή σας.

Ταξίδια στο εξωτερικό

Είναι πιθανό ταξιδεύοντας εκτός του Ελλαδικού χώρου, οι χρεώσεις της κινητής τηλεφωνίας να είναι ιδιαίτερα δαπανηρές. Ένας τρόπος ώστε να αποφύγετε υπέρογκες χρεώσεις περιαγωγής, είναι να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία “Χρήση σε πτήση”, επαναφέροντας ως ενεργή, μόνο τη σύνδεση Wi-Fi για επικοινωνία. Φυσικά δεν θα λαμβάνετε μηνύματα κειμένου ή τηλεφωνικές κλήσεις αλλά θα εξακολουθήσετε να έχετε την πρόσβαση στον έλεγχο της ηλεκτρονικής σας αλληλογραφίας, να χρησιμοποιείτε άλλες υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων και φυσικά να περιηγηθείτε στο διαδίκτυο μέσω της Wi-Fi σύνδεσης.

plane mode 01

Αφήστε τα παιδιά σας να παίξουν παιχνίδια ή να παρακολουθήσουν ταινίες

Εάν είστε γονείς, τότε είναι πολύ πιθανό να ευγνωμονείτε τη συσκευή iPhone για τη συγκέντρωση προσοχής και απασχόλησης που προσφέρει στα παιδιά. Όμως κατά την ενασχόλησή τους με τη συσκευή, ενδέχεται ακούσια να καλέσουν μία επαφή σας ή πολλές περισσότερες. Αν πρόκειται να δώσετε τη συσκευή σας iPhone στα παιδιά για να παίξουν ένα παιχνίδι ή να παρακολουθήσουν μία ταινία, τότε θα πρέπει πριν την παράδοση να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία “Χρήση σε πτήση”. Η ενέργεια αυτή όχι μόνο θα αποτρέπει τους μπόμπιρες να κάνουν τηλεφωνικές κλήσεις αλλά θα σταματήσει και την ώθηση ειδοποιήσεων, οι οποίες θα εμφανίζονταν στην οθόνη και θα διέκοπταν την αφοσίωση του παιδιού.

Εξοικονόμηση ενέργειας στη μπαταρία

Σίγουρα το σενάριο μιας κατάστασης όπου η μπαταρία στη συσκευή σας iPhone είναι ιδιαίτερα χαμηλή και η επαναφόρτισή της τις επόμενες ώρες αδιανόητη σε πολλούς να είναι οικείο. Η ενέργεια η οποία θα επιβραδύνει το ρυθμό κατανάλωσης της μπαταρίας σας είναι η λειτουργία “Χρήση σε πτήση”. Όταν η συσκευή σας iPhone είναι ενεργοποιημένη, ακόμη και με κλειστή την οθόνη, είναι συνεχώς σε αναζήτηση συνδέσεων και παρακολούθησης δεδομένων. Αποκλείοντας τις συνδέσεις αυτές με την παραπάνω ενέργεια, θα εξοικονομήσετε πολύτιμη ενέργεια μπαταρίας για να πραγματοποιήσετε μια επείγουσα τηλεφωνική κλήση.

Διαβάστε επίσης: Apple iPad Event - Όλα δείχνουν την 4η Απριλίου 2017 

Αποτρέψτε την παράδοση μηνύματος

Μας έχει τύχει αρκετές φορές να συντάσσουμε ένα μήνυμα, να πιέζουμε το πλήκτρο αποστολή και να αντιλαμβανόμαστε τελευταία στιγμή πως η αποστολή γίνεται σε λάθος άνθρωπο. Φυσικά θα μπορούσαμε να του εξηγήσουμε πως από λάθος έλαβε το μήνυμα, αλλά μπορούμε να κάνουμε κάτι πιο άμεσο. Την επόμενη φορά που θα αντιληφθείτε πως στείλατε μήνυμα που δεν επιθυμείτε για τους δικούς σας λόγους, θέστε γρήγορα τη συσκευή σας σε λειτουργία “Χρήση σε πτήση”. Ίσως καταφέρετε να διακόψετε την αποστολή του.

Πιστεύουμε πως όλες οι παραπάνω εφαρμογές της λειτουργίας “Χρήση σε πτήση” θα σας φανούν ιδιαίτερα λειτουργικές. Εάν έχετε να μας προτείνετε κι άλλες χρήσεις της, παρακαλούμε ενημερώστε μας στα σχόλια.

από DINFUN