Επερχόμενο iPhone: Με επίπεδη οθόνη αντί κυρτής;

Επερχόμενο iPhone: Με επίπεδη οθόνη αντί κυρτής;
ired.gr

Υποθέτω πως θα έχετε κουραστεί από τις συνεχείς φήμες και αναφορές για το επερχόμενο, επετειακό iPhone που δεν γνωρίζουμε καν την ονομασία του. Προσπαθούμε να σας μεταφέρουμε μόνο όσες προέρχονται από αξιόπιστες πηγές και πλέον, περισσότερο, όσες έχουν να “αναφέρουν” κάτι καινούργιο.

Αν και έως τώρα όλες οι αναφορές έκαναν λόγο για ένα επετειακό iPhone με κυρτή OLED οθόνη, πλέον, οι περισσότεροι αναλυτές εμφανίζονται σχεδόν σίγουροι πως η οθόνη του αναμενόμενου iPhone των 5,8 ιντσών (;) θα είναι επίπεδη. Πριν περάσουμε στις αναφορές αυτές, να σας πω πως μία τέτοια εξέλιξη τη θεωρώ πάρα πολύ θετική. Δεν υπάρχει καμία πρακτικότητα στις κυρτές οθόνες (πάντα κατά την ταπεινή μου γνώμη). Η λύση της επίπεδης οθόνης σε 2,5D γυαλί που ακολουθείται τώρα από την Apple θεωρώ πως είναι και η καλύτερη. Γιατί, είναι το 100% της οθόνης “χρήσιμο”, άμεσα ορατό και εύκολα αναγνώσιμο από το χρήση, χωρίς αχρείαστα εφέ που δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν. Έκανα και μια βόλτα στα διεθνή fora και (ευτυχώς) το “κλίμα” είναι αντίστοιχο.

Διαβάστε επίσης: Apple ήρθε η ώρα να επαναφέρεις το θρυλικό iChat!

“Αναμένουμε η Apple να εφαρμόσει τη λύση μίας επίπεδης OLED οθόνης, η οποία και θα είναι ανάλογη του σχεδιασμού που σήμερα ακολουθεί”, ανέφερε ο αναλυτής Wayne Lam στο MacRumors. Επίσης πρόσθεσε: “Όπως και στο LG G6 που πρόσφατα ανακοινώθηκε, περιμένουμε μια μεγαλύτερη αναλογία οθόνης, η οποία θα εκμεταλλεύεται τη μεγαλύτερη κάλυψη της πρόσοψης από την οθόνη, κάτι που αναμένεται να είναι η νέα τάση του 2017”.

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να αναφέρω πως η αναλογία οθόνης του iPhone είναι 16:9 και αναμένω η αύξηση της αναλογίας (2:1) στην ουσία να υποστηρίξει στο κάτω μέρος της οθόνης το σημείο όπου θα εμφανίζονται οι extra πληροφορίες ή οτιδήποτε άλλο μας ετοιμάζει η Apple για τη μεταφορά της Touch bar από τα MacBook Pro, στο iPhone (ή τουλάχιστον έτσι ελπίζουμε).

“Αν και δεν έχουμε πληροφορίες εκ των έσω, οι επίπεδες OLED οθόνες κοστίζουν σημαντικά λιγότερο από τις κυρτές και κυρίως, μπορούν να παραχθούν ευκολότερα σε μεγάλες ποσότητες”, ανέφερε ο Raymond Soneira της DisplayMate. Επίσης πρόσθεσε, “η υπάρχουσα επιλογή του γυαλιού των δυόμισι διαστάσεων στο iPhone 7, θα μπορούσε να επαναληφθεί και στο επερχόμενο iPhone, αυτή τη φορά με τη χρήση οθόνης τεχνολογίας OLED. Έτσι, η Apple θα επιτύχει μαζική παραγωγή οθονών, με χαμηλό κόστος”.

Ο γνωστός μας Ming-Chi Kuo της KGI Securities, αλλά και η κινεζική TrendForce, πρόσφατα “προέβλεψαν” πως το επερχόμενο iPhone θα φέρει γυαλί 2,5D (διαστάσεων).

Στον αντίποδα, η The Wall Street Journal αναφέρει πως η Apple θα χρησιμοποιήσει κυρτή οθόνη, χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Κλείνοντας

Οι αναφορές κάθε μέρα πληθαίνουν. Σας μεταφέραμε το “κλίμα” που σήμερα επικρατεί, ως προς το ζήτημα της οθόνης του επερχόμενου iPhone. Είμαι σίγουρος πως αρκετοί διαφωνούν μαζί μου και πως θα προτιμούσαν τη λύση της κυρτής οθόνης, που - ομολογουμένως - “στο μάτι” είναι πιο όμορφη. Είναι όμως πραγματικά πρακτική;

από Kostthem