iOS Κάμερα - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την προεπιλεγμένη εφαρμογή (Μέρος 2ο)

iOS Κάμερα - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την προεπιλεγμένη εφαρμογή (Μέρος 2ο)
ired.gr

Eίστε βέβαιοι πως γνωρίζετε να χειρίζεστε την προεγκατεστημένη εφαρμογή “Κάμερα” σε μία συσκευή iPhone ή iPad; Η συνέχεια.

Λήψη και διαμοιρασμός μία φωτογραφίας Live μέσα από τη συσκευή σας iPhone / iPad

Oι αποκαλούμενες ζωντανές εικόνες (Live Photos) δεν είναι video αλλά πλήρους ανάλυσης 12 MP φωτογραφίες, οι οποίες κάνουν εγγραφή video του θέματος 1,5 δευτερολέπτων, πριν και μετά τη λήψη. Οι συσκευές που υποστηρίζουν τη λειτουργία Live Phones είναι: iPhone 6s και iPhone 6s Plus, iPhone SE και νεότερες, καθώς και το iPad Pro 9,7 ιντσών. Για να αναπαράγετε μία Live Photo χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία 3D Touch, αγγίζοντάς τη παρατεταμένα, σε μία iOS συσκευή. Δεν χρειάζονται πολλά πολλά. Απλές οδηγίες και θα είστε έτοιμοι να καταπλήξετε με τις δημιουργίες σας.

Λήψη μιας Live Photo: Από την προεγκατεστημένη εφαρμογή “Κάμερα”, αγγίξτε το εικονίδιο Live Photos (αποτελείται από ομόκεντρους κύκλους) στο κέντρο του πάνω μέρους της οθόνης. Κατά την ενεργοποίηση το εικονίδιο θα γίνει κίτρινο. Πιέστε το εικονίδιο του κλείστρου για να συλλάβετε μια Live Photo. H φωτογραφία σας θα έχει κίνηση κι ένα κίτρινο πλαίσιο με την επιγραφή LIVE θα εμφανιστεί για λίγο στην οθόνη της συσκευής σας για να την χαρακτηρίσει.

live photo 01

Χρήση φίλτρων σε μία Live Photo: Ανοίξτε την εφαρμογή “Κάμερα” της συσκευής σας iPhone όπως κάνετε συνήθως είτε από την οθόνη Αφετηρίας είτε από την οθόνη Κλειδώματος. Αγγίξτε το εικονίδιο των φίλτρων στο επάνω δεξιό μέρος της συσκευής (3 κύκλοι ).

Σημείωση: Στο λειτουργικό iOS 9 το εικονίδιο φίλτρων εμφανίζεται κάτω δεξιά της οθόνης.

Διαβάστε επίσης: iOS Κάμερα - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την προεπιλεγμένη εφαρμογή (Μέρος 1ο) 

Επιλέξτε το φίλτρο που επιθυμείτε να εισάγετε στη ζωντανή φωτογραφία σας. Έχετε τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να αλλάξετε γνώμη εάν δεν σας ικανοποιεί. Τέλος, πιέστε το εικονίδιο κλείστρου για να συλλάβετε τη φωτογραφία σας.

Προβάλλετε τις λήψεις τύπου Live Photos στα νεότερα iPhones: Το να προβάλλετε Live Photos σε συσκευές iPhone 7 και iPhone 7 Plus, είναι πολύ εύκολη υπόθεση. Αναζητήστε τη Live φωτογραφία που επιθυμείτε να προβάλλετε και πιέστε με περισσότερη δύναμη την οθόνη για να ξεκινήσει η αναπαραγωγή. (Μην ανησυχήσετε αν δείτε αρχικά μία θολή εικόνα).

Προβάλλετε τις λήψεις τύπου Live Photos σε παλαιότερα iPhones / iPads: Εάν κάποιος χρήστης που έχει τη δυνατότητα λήψης Live Photos, μοιραστεί κάποιες μαζί σας, - ακόμη κι αν έχετε παλαιότερη συσκευή με λειτουργικό iOS 9 ή νεότερο - μπορείτε να τις ζωντανέψετε. Εντοπίστε τη ζωντανή φωτογραφία που επιθυμείτε να αναπαράξετε. Αγγίξτε τη φωτογραφία που επιθυμείτε παρατεταμένα και θα αρχίσει να κινείται.

Διαμοιράστε Live Photos με τη συσκευή σας iPhone / iPad: Μπορείτε πολύ εύκολα να διαμοιράσετε Live Photos απευθείας από την ενότητα διαμοιρασμού της συσκευής σας. Εάν το κοινωνικό δίκτυο δεν υποστηρίζει προς το παρόν τις ζωντανές φωτογραφίες θα χρειαστεί άλλη διαδικασία:

Διαβάστε επίσης: Πώς να μετατρέψετε τις Live Photos του iPhone 6s σε GIF 

Αναζητήστε κι εντοπίστε τη φωτογραφία που επιθυμείτε να διαμοιραστείτε. Αναλόγως του πόσο πρόσφατη είναι η λήψη, μπορείτε να την αναζητήσετε στην εφαρμογή της κάμερας ή στην προεγκατεστημένη εφαρμογή “Φωτογραφίες”. Αγγίξτε το εικονίδιο διαμοιρασμού. Εδώ έχετε την επιλογή να διαμοιράσετε περιεχόμενο είτε ως Live είτε ως απλή φωτογραφία, αγγίζοντας την επιλογή “Live” για να απενεργοποιηθεί η κίνηση. Επιλέξτε το εικονίδιο του κοινωνικού δικτύου. (Οι Live Photos έχουν την ετικέτα LIVE ώστε να προσδιορίζεται ο τύπος του αρχείου).

Ορίστε μία Live Photo ως ταπετσαρία στη συσκευή σας iPhone ή στο Apple Watch: Έχετε τη δυνατότητα να ορίσετε πολύ εύκολα μία Live photo ως ταπετσαρία στις συσκευές iPhone 7, iPhone 7 Plus ή στο Apple Watch. Φανταζόμαστε πως όλοι επιθυμείτε να έχετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα, τα κατοικίδιά σας ή ακόμη και διάφορα τοπία. Ορίστε λοιπόν στην οθόνη κλειδώματος την φωτογραφία που επιθυμείτε και με ένα παρατεταμένο άγγιγμα θα μπορείτε να τη “ζωντανεύετε.”

live photo 02

Εντοπίστε τη Live Photo που επιθυμείτε να ορίσετε ως ταπετσαρία. Αναλόγως το πόσο πρόσφατη είναι μπορείτε να αγγίξετε τις μικρογραφίες στην προεγκατεστημένη εφαρμογή “Κάμερα” ή να την αναζητήσετε στην εφαρμογή “Φωτογραφίες”. Αγγίξτε το εικονίδιο “Χρήση ως ταπετσαρία” από τη σειρά επιλογών διαμοιρασμού, κάτω αριστερά. Βεβαιωθείτε πως υπάρχει το πλαίσιο “LIVE” ενεργοποιημένο και στην συνέχεια επιλέξτε “Καθορισμός”. Επιλέξτε μεταξύ οθόνης Κλειδώματος, οθόνης Αφετηρίας ή και των δύο.

Διαβάστε επίσης: iOS Σημειώσεις - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την προ-εγκατεστημένη εφαρμογή 

Εξάγετε μία Live Photo ως απλή φωτογραφία: Εάν επιθυμείτε μία απλή έκδοση της Live φωτογραφίας σας, δεν έχετε παρά να δημιουργήσετε ένα αντίγραφό της σε απλή μορφή. Θα πρέπει να ανοίξετε την εφαρμογή Φωτογραφίες και στη συνέχεια να επιλέξετε τη Live Photo για την οποία επιθυμείτε να δημιουργήσετε απλό αντίγραφο.

live photo 03

Αγγίξτε το εικονίδιο διαμοιρασμού κάτω δεξιά και στη συνέχεια επιλέξτε “Διπλότυπο”. Από το αναδυόμενο μενού, επιλέξτε “Διπλότυπο ως στατική φωτογραφία”. Ένα αντίγραφο ως στατική φωτογραφία θα προστεθεί στη βιβλιοθήκη σας. Μπορείτε φυσικά να διαγράψετε τη Live έκδοσή της και να διατηρήσετε την κανονική.

live photos 04

Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να πούμε ακόμη για τις λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά της προ-εγκατεστημένης εφαρμογής “Κάμερα”, όμως η σημαντική γνώση, εμπεριέχεται στις παραπάνω γραμμές. Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να την εκφράσετε στα σχόλια.

από DINFUN