Πώς να δείτε τις συντεταγμένες σας στο iPhone

Πώς να δείτε τις συντεταγμένες σας στο iPhone
ired.gr

Όλα τα iPhone έχουν ένα GPS ενσωματωμένο που βοηθάει στην πλοήγηση κι επιτρέπει τον εντοπισμό της ακριβούς θέσης μας. Παρόλο που οι περισσότεροι χρήστες που πλοηγούνται σε μια κατεύθυνση χρησιμοποιούν την εφαρμογή των Χαρτών (ή άλλες παρόμοιες), μπορεί σε κάποιους να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο το να γνωρίζουν τις ακριβείς γεωγραφικές συντεταγμένες μήκους-πλάτους που βρίσκονται, ίσως για να τις χρησιμοποιήσουν σε κάποια άλλη εφαρμογή ή ξεχωριστή συσκευή.

Θα σας δείξουμε πώς να βρίσκετε τις συντεταγμένες σας στο iPhone, χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη εφαρμογή της πυξίδας και χωρίς την ανάγκη χρήσης τρίτων εφαρμογών.

Ίσως βέβαια να αναρωτιέστε τι χρειαζόμαστε μια τέτοια πληροφορία αφού έχουμε τους Χάρτες και το iPhone μας και αυτό είναι αρκετό. Υπάρχουν όμως πολλοί που θα τους ήταν χρήσιμο να γνωρίζουν τις ακριβείς συντεταγμένες τους, όπως αυτοί που κάνουν εξερευνήσεις στην εξοχή, ψάρεμα, σκιέρ, ποδηλάτες, γεωλόγοι, αρχαιολόγοι, φωτογράφοι, ερευνητές κάθε είδους κλπ. Όπως βλέπετε, ο κατάλογος είναι μεγάλος.

Πώς να δούμε τις συντεταγμένες μας

  • Κατ’ αρχήν ενεργοποιείστε τις Υπηρεσίες Τοποθεσίας στο iPhone σας πηγαίνοντας: Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Υπηρεσίες τοποθεσίας και ελέγξτε ότι η Πυξίδα έχει πρόσβαση στα δεδομένα τοποθεσίας.
  • Ανοίξτε την Πυξίδα στο iPhone σας.
  • Ρυθμίστε την πυξίδα ακολουθώντας τις οδηγίες αν τη χρησιμοποιείτε για πρώτη φορά και περιμένετε να εμφανιστεί η τοποθεσία σας αμέσως μετά.

02

  • Θα δείτε την ένδειξη γεωγραφικού μήκους και πλάτους στο κάτω μέρος του παραθύρου της πυξίδας σε Μοίρες/Λεπτά/Δευτερόλεπτα.

03

  • Μπορείτε να αντιγράψετε τις συντεταγμένες πατώντας και κρατώντας πάνω τους και επιλέγοντας «Αντιγραφή» από το μενού που θα εμφανιστεί.

Μπορείτε να επικολλήσετε τις συντεταγμένες σε κάποια άλλη εφαρμογή, όπως μια εφαρμογή χαρτών όπου θέλετε να δημιουργήσετε μια «καρφίτσα» που θα δείχνει μόνιμα τη θέση σας για να μπορείτε να την ξαναβρείτε πλοηγούμενοι σε αυτήν μια επόμενη φορά.

Επίσης μπορείτε να δείτε τις συντεταγμένες σας και με άλλο τρόπο:

  • Πάρτε μια φωτογραφία της τοποθεσίας που είστε.
  • Φροντίστε να μην είναι απενεργοποιημένες οι υπηρεσίες τοποθεσίας για την εφαρμογή της Κάμερας (Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Υπηρεσίες τοποθεσίας > Κάμερα).
  • Μετά ανοίξτε τη φωτογραφία και πατήστε το «i» (info). Θα εμφανιστούν οι πληροφορίες για τη συγκεκριμένη τοποθεσία και μαζί και οι γεωγραφικές συντεταγμένες της.

Εννοείται ότι η εν λόγω λειτουργία ισχύει για οποιαδήποτε iOS συσκευή με κάμερα (iPhone, iPad, iPod Touch).

Δείτε ακόμη: Έγινε σεισμός; Ανοίξτε την εφαρμογή Earthquake στο iPhone 

από Elichord