Apple ήρθε η ώρα να επαναφέρεις το θρυλικό iChat!

Apple ήρθε η ώρα να επαναφέρεις το θρυλικό iChat!
ired.gr

Γνωρίζετε πολύ καλά την αδυναμία που έχουμε στα προϊόντα και στην κουλτούρα της Apple. Όσοι μας διαβάζετε συχνά θα γνωρίζετε επίσης πως όταν χρειαστεί, δεν “χαρίζουμε κάστανα”. Έχουμε επανειλημμένως τοποθετηθεί αρνητικά σε πολλά γεγονότα και προϊόντα, όπως στην προσπάθεια της Apple να μας πείσει πως ένα iPad μπορεί να αντικαταστήσει ένα laptop, στην κυκλοφορία του MacBook Pro που μόνο προ δεν είναι, στην προχειρότητα που διακρίνει πλέον το iOS, στο απαράδεκτο δωδεκάιντσο MacBook που διαθέτει μία θύρα επικοινωνίας και κάμερα SD (έλεος) και σε πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις.

Ακόμα και για το τμήμα των υπολογιστών Mac είχαμε εκφράσει τις αμφιβολίες μας στο κείμενο - έκπληξη του Elichord.

Σήμερα θα θέσουμε το ζήτημα του πολλαπλού video chat. Όπως όλοι θα γνωρίζετε, αυτή η δυνατότητα υπάρχει στις περισσότερες πλατφόρμες επικοινωνίας, αλλά, όχι σε αυτή της Apple (FaceTime / iMessages). Αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι όμως, είναι πως αυτή η δυνατότητα είχε προστεθεί στη δημοφιλή πλατφόρμα επικοινωνίας της Apple, iChat, το 2004! Με την κυκλοφορία όμως του OS X Mountain Lion το 2012 και στα πλαίσια της ενοποίησης των υπηρεσιών των δύο λειτουργικών συστημάτων, η Apple αντικατέστησε το iChat με την υπηρεσία iMessages.

Έως και σήμερα, τα iMessages, σε συνδυασμό με το FaceTime δεν έχουν το πλήθος των λειτουργιών που είχε το θρυλικό iChat. Μπορούσε να υπάρξει video chat μεταξύ τεσσάρων ατόμων, συνομιλία ήχου με δέκα άτομα, υπήρχε ακόμα και το iChat Theater, μέσω του οποίου μπορούσαμε να κάνουμε video παρουσιάσεις!

01

iChat Theater mode

Δεν θα μακρηγορήσω. Όσο και αν η πλατφόρμα των iMessages είναι εξαιρετική, υπολείπεται εμφανώς του θρυλικού iChat. Θεωρώ αδιανόητο, σε ένα πρακτικό ζήτημα (και όχι σε αστεία ζητήματα όπως η αποστολή αρχείων μέσω bluetooth κλπ), η Apple να μην είναι σε θέση να προσφέρει υπηρεσίες που διέθετε 12-13 χρόνια πριν.

Απλά, αδιανόητο.

από Kostthem