Όχι, το iPhone δεν είναι πολυτέλεια!

Όχι, το iPhone δεν είναι πολυτέλεια!
ired.gr

Πριν λίγες ημέρες, σε δήλωσή του ο Jason Chaffetz ανέφερε πως οι Αμερικάνοι θα έπρεπε να κάνουν τη σωστή επιλογή και “αντί να ξοδεύουν εκατοντάδες δολάρια σε iPhone, ίσως θα έπρεπε να επενδύσουν στην υγεία τους με τα ίδια χρήματα”.

Η αλήθεια είναι πως αυτή η πρόταση έχει πολλά παραπάνω λάθη από αυτά που θα μπορούσαμε να αναλύσουμε σε αυτό το άρθρο...

Καταρχάς, τα πακέτα υγείας στην Αμερική είναι πολύ πιο ακριβά από ένα iPhone, κατά χιλιάδες, και όχι εκατοντάδες δολάρια. Και πέρα από αυτό, από πότε η απόκτηση ενός iPhone θεωρείται μια επιπόλαιη πολυτέλεια και όχι ένα κοινότυπο εργαλείο για την καθημερινότητα πολλών ανθρώπων;

Ο Chaffetz είναι ένας από τους πολλούς που υπονοεί πως δεν μπορείς να μην είσαι πλούσιος και να έχεις smartphone, αλλά η απόκτηση ενός smartphone ίσως να είναι το πιο αναγκαίο κομμάτι της τεχνολογίας ενός μέσου ανθρώπου. Είναι πρακτικά ένας μικρός υπολογιστής που μπορεί να έχει ο καθένας μας μαζί του που δεν χρησιμεύει μόνο για τηλέφωνα και μηνύματα!

01

Σε μερικές περιπτώσεις η χρήση smartphone δεν είναι απλά χόμπι, αλλά αναγκαίο και αναπόσπαστο κομμάτι για την εργασία μας.

Και για να πούμε την αλήθεια, στην δήλωση του ο Chaffetz δεν ανέφερε “Smartphone” αλλά “iPhone”! Μπορεί τα iPhone να είναι πιο ακριβά από άλλα smartphones αλλά δεν είναι απαραίτητο κάποιος να το αγοράσει καινούργιο. Υπάρχουν μεταχειρισμένα που βρίσκονται σε άριστη ποιότητα και κατάσταση, σχεδόν σαν καινούργια.

Το πόιντ μου δεν είναι ότι πρέπει να έχουν όλοι iPhone, ούτε ότι το iPhone είναι κάτι το απαραίτητο! Αλλά όχι να θεωρείται και πολυτέλεια! Δεν είναι ότι κάποιος διέθετε χρήματα για Kia και τελικά αποφάσισε να πάρει Ferrari! Σαφώς υπάρχει διαφορά στην τιμή αλλά δεν πρόκειται για τόσο μεγάλη!

Δεν υπάρχει λοιπόν λόγος ούτε για εχθρότητες ούτε για κόντρες μεταξύ iphone/android χρηστών!

Διαβάστε επίσης: Γιατί η επιβολή επανεκκίνησης (Force restart ή hard reset) μπορεί να βλάψει την ορθή λειτουργία του iOS

Από Emma