Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iOS 10 - Πώς να ψάχνετε για φωτογραφίες στη συσκευή σας

iOS 10 - Πώς να ψάχνετε για φωτογραφίες στη συσκευή σας
ired.gr

Οι Φωτογραφίες του iOS 10 έχουν μια εξαιρετική δυνατότητα που επιτρέπει σε χρήστες να ψάχνουν για φωτογραφίες με αναγνωρίσιμα αντικείμενα και στοιχεία μέσα τους. Για παράδειγμα θα μπορούσαμε να ψάξουμε για «παραλία», «πέτρα», «σκύλο» και άλλα παρόμοια πράγματα στην εφαρμογή των Φωτογραφιών και να μας εμφανίσει φωτογραφίες που έχουν μέσα αυτό το αντικείμενο που ορίσαμε στην αναζήτησή μας.

Οι εικόνες που θα ψάξει η εφαρμογή είναι όλες όσες βρίσκονται μέσα στη βιβλιοθήκη της, που σημαίνει ότι θα βρει οποιαδήποτε φωτογραφία που πληροί τα κριτήρια αναζήτησης που θέσαμε. Οποιαδήποτε φωτογραφία υπάρχει σε οποιαδήποτε συσκευή σας συνδεδεμένη με τον ίδιο λογαριασμό θα αρχειοθετηθεί και θα μπορεί να βρεθεί σε μια αναζήτηση μέσω αυτού του εξαιρετικού χαρακτηριστικού της εφαρμογής.

Πώς γίνεται

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Φωτογραφίες και πηγαίνετε στα «Άλμπουμ» ή στις φωτογραφίες γενικά.
  • Πατήστε το μεγεθυντικό φακό πάνω δεξιά.

01

  • Γράψτε αυτό που ψάχνετε μέσα σε μια φωτογραφία όπως «σπίτι», «γάτα», «βάρκα», «νερό» κλπ.

02

  • Πατήστε στο αντίστοιχο άλμπουμ που θα δημιουργηθεί με το αντικείμενο που αναζητήσατε για να δείτε όλες τις φωτογραφίες μέσα του.

03

Στο παραπάνω παράδειγμα ψάξαμε για φωτογραφίες με «πέτρες» στα αγγλικά (rocks), αλλά το χαρακτηριστικό λειτουργεί και στα ελληνικά και βασικά εξαρτάται από τη γλώσσα που έχει το σύστημά σας για να λειτουργήσει. Στο παραπάνω σύστημα η γλώσσα είναι η αγγλική και γι’ αυτό η αναζήτηση έγινε στα αγγλικά.

Όπως καταλαβαίνετε, η λειτουργία μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε βιβλιοθήκες με πολλές φωτογραφίες που δε μπορούμε να τις ψάχνουμε μία-μία και επίσης μπορεί να μη θυμόμαστε πότε πάρθηκε μια φωτογραφία, αλλά θυμόμαστε τι χαρακτηριστικό περιέχει, οπότε μπορούμε να ψάξουμε βάζοντας αυτό το χαρακτηριστικό στην αναζήτησή μας. Επίσης μπορεί να θέλουμε φωτογραφίες με βάση κάποιο θέμα οπότε βάζοντας αυτό στην αναζήτησή μας να δούμε τι θα μας παρουσιάσει η εφαρμογή για να κάνουμε τις επιλογές μας. Μπορούμε επίσης να βάλουμε περισσότερες της μίας λέξεις ή και μια μικρή περιγραφή και να δούμε τι θα μας βγάλει.

Πειραματιστείτε ελεύθερα.

Η λειτουργία αυτή, όσο κι αν είναι καταπληκτική, δεν παύει να έχει και τα ελαττώματά της. Για παράδειγμα, δεν βρίσκει φωτογραφίες με αλλαγμένες ιδιότητες, οπότε αν ψάχνετε για selfies, Live Photos, screenshots δε θα παρουσιάσει αποτελέσματα με αυτές τις ιδιότητες., παρόλο που υπάρχουν ξεχωριστά άλμπουμ για τέτοιες φωτογραφίες. Είναι λίγο παράξενο, καθώς θα βόλευε να ψάχνει και γι’ αυτές τις ιδιότητες, οπότε περιμένουμε να διορθωθεί αυτό σε κάποια μελλοντική έκδοση της εφαρμογής (ίσως).

Παρόμοια με τη δυνατότητα αναγνώρισης προσώπων που επίσης υπάρχει στην εφαρμογή (όπου μπορούμε να βρούμε κάποιον βάζοντας το όνομά του, εφόσον έχουμε βάλει ονόματα στα πρόσωπα πιο πριν), δεν μπορούμε να απενεργοποιήσουμε τη συγκεκριμένη δυνατότητα στοιχειοθέτησης των φωτογραφιών μας από την εφαρμογή αν για κάποιο λόγο θα το θέλαμε. Αν λοιπόν δε θέλετε να αναγνωρίζονται οι φωτογραφίες σας, τότε ΜΗ χρησιμοποιείτε την εφαρμογή της κάμερας ούτε τις Φωτογραφίες του iOS.

Δείτε επίσης: iOS 10 - Συγχώνευση προσώπων στην εφαρμογή Φωτογραφίες 

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status