Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποκτήστε το ρολόι του Steve Jobs!

Αποκτήστε το ρολόι του Steve Jobs!
ired.gr

Το να έχει κανείς ένα κομμάτι της ίδιας της ιστορίας στην κατοχή του μπορεί να είναι πανάκριβο. Αλλά το να έχει ένα - περιορισμένων τεμαχίων - ακριβές αντίγραφο για μόλις 180$, όπως το Seiko του Steve Jobs, μάλλον δεν είναι κακή ιδέα, ειδικά αν είστε φανατικός της Apple και λάτρεις του ιδρυτή ενός θρύλου και ανθρώπου που έγραψε ιστορία.

Να λοιπόν που παρουσιάστηκε η ευκαιρία σας να αποκτήσετε ένα κομμάτι της ιστορίας των υπολογιστών, έστω και σε περιορισμένα αντίγραφα, αλλά και πάλι αυθεντικό! Χάρη σε μια καινούρια συνεργασία της πασίγνωστης Ιαπωνικής εταιρίας κατασκευής ρολογιών Seiko και της - επίσης Ιαπωνικής με έδρα το Τόκυο - Nano Universe, μπορείτε κι εσείς να αποκτήσετε ένα από τα περιορισμένου αριθμού ρολόγια της σειράς Chariot.

Και τι σημαίνει αυτό; Λοιπόν, αν είστε φαν της Apple, και λάτρης του απελθόντα Steve Jobs ειδικά, θα αναγνωρίσετε αμέσως στο ρολόι αυτό, το ίδιο μοντέλο που κι εκείνος φορούσε σε ένα πορτρέτο του τραβηγμένο από τον Norman Seeff το 1984, και που έγινε εξώφυλλο από το περιοδικό Time μετά το θάνατο του αφεντικού και ηγέτη της Apple. Η περίφημη φωτογραφία δείχνει τον Jobs να κάθεται με σταυρωμένα πόδια στο σπίτι του στο Woodside της Καλιφόρνια, κρατώντας έναν υπολογιστή Macintosh και φορώντας, το διάσημο πια, ρολόι.

01

Βέβαια αυτά τα περιορισμένης κοπής αντίγραφα δε θα είναι το αυθεντικό ρολόι (που δημοπρατήθηκε για πάνω από 42.000$ τον περασμένο Φεβρουάριο), η Seiko αποτίει ένα φόρο τιμής στον Jobs με την επαναφορά του αγαπημένου του ρολογιού. Το ρολόι θα βγει και στο αρχικό του μέγεθος των 33mm και σε λίγο μεγαλύτερο στα 37,5mm. Συνολικά θα διατεθούν λιγότερα από 2.300 κομμάτια παγκοσμίως - τα 1.982 με άσπρη πλάκα και τα 300 με μαύρη. Και, όπως είπαμε, δε θα είναι και ιδιαίτερα ακριβά. Με κόστος τα 20.000 Yen (γύρω στα 180$) είναι εξαιρετικά προσιτά για όσους θεωρούν ότι είναι χρέος τους να έχουν ένα ρολόι όμοιο με αυτό του ινδάλματός τους. Το μόνο αληθινά άσχημο νέο είναι ότι θα διατεθούν ΜΟΝΟ στην Ιαπωνική αγορά, οπότε, αν έχετε άκρες με Ιαπωνία, βιαστείτε.

02

Άρα τι κάνει ένας φαν του Jobs; Όπως είπαμε, αν έχετε άκρες με Ιαπωνία, ή μπορείτε να πάτε στην Ιαπωνία ένα ταξιδάκι (στο Τόκυο ακριβέστερα) είναι ο μόνος τρόπος να το αποκτήσετε. Όπως και να ‘χει, βιαστείτε. Το Seiko Chariot θα αρχίσει να διατίθεται στις 10 Μαρτίου και από κει κι έπειτα, είναι σίγουρο ότι θα εξαφανιστεί άμεσα, ενώ εξίσου σίγουρο είναι ότι θα δούμε κάποια κομμάτια στο eBay, αλλά σε πολύ μεγαλύτερες μάλλον τιμές.

Δείτε επίσης: Μία φωτογραφία του Steve Jobs και μία σύντομη υποσημείωση έγινε Viral στο Twitter 

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status