Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Mac Quick Tip: Αυξομειώστε την ένταση του ήχου με μεγαλύτερη ακρίβεια

Mac Quick Tip: Αυξομειώστε την ένταση του ήχου με μεγαλύτερη ακρίβεια
ired.gr

Μπορεί η πλειοψηφία των αναγνωστών μας να εστιάζει και να ενδιαφέρεται εν τέλει για ειδήσεις και κόλπα που να σχετίζονται με το iPhone, αλλά, εμείς στο ired blog προσπαθούμε να καλύψουμε με νέα και κόλπα όλες τις συσκευές του οικοσυστήματος της Apple.

Πριν από αρκετό καιρό είχαμε αναρτήσει ένα άρθρο που εστίαζε στις συντομεύσεις πληκτρολογίου (keyboard shortcuts) στους υπολογιστές Mac και το ενδιαφέρον που είχατε δείξει μας έδειξε πως οι Mac users στη χώρα μας και αρκετοί είναι, και ενεργοί.

Για σήμερα, έχουμε ένα πολύ απλό κολπάκι. Λοιπόν, όσοι έχετε υπολογιστή Mac ασφαλώς και γνωρίζετε πώς αυξομειώνουμε την ένταση του ήχου. Αυτό που ίσως μερικοί δεν γνωρίζουν είναι πως μπορούμε να αυξομειώσουμε την ένταση και σε “υποδιαιρέσεις”. Τι εννοώ: ας πούμε πως στο σπίτι μας επικρατεί ησυχία και έχουμε βάλει απαλή μουσική. Στην ένταση “1” ίσως η μουσική ακούγεται πιο δυνατά από ότι θα θέλαμε. Μπορούμε φυσικά να μειώσουμε λίγο την ένταση μέσα από το iTunes, ή, να αλλάξουμε αυτή των ηχείων μας.

Μπορούμε όμως να κάνουμε και κάτι άλλο. Αν δοκιμάσουμε να αυξήσουμε ή να μειώσουμε την ένταση του ήχου, κρατώντας παράλληλα πατημένα τα alt+shift, τότε, ενεργοποιούνται επιπλέον κλίμακες έντασης. Από το “0” στο “1” για παράδειγμα, θα υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά, κλιμακωτά επίπεδα έντασης. Δηλαδή, στο παράδειγμά μας, θα μπορούμε να επιλέξουμε το 1/4 (ή τα 2/4 κοκ) της έντασης του “1”.

0102

Ήταν ένα γρήγορο tip, από την ομάδα του ired. Θα επανέλθουμε με διάφορα κόλπα και θα προσπαθήσουμε να σας μεταδώσουμε όλη μας την (ταπεινή) γνώση πάνω στους υπολογιστές Mac. Stay tuned!

από Kostthem

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status