Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ANDROID ONE - Και το Android επιτέλους αναβαθμίζεται!

ANDROID ONE - Και το Android επιτέλους αναβαθμίζεται!
ired.gr

Αν είχατε ποτέ ακούσει για το πρότζεκτ Android One, θα πιστεύετε πια ότι η Google το «σκότωσε» κι αυτό όπως το πρότζεκτ ARA για συναρμολογούμενα κινητά. Όμως δεν είναι καθόλου έτσι. Η General Mobile παρουσίασε το μοντέλο της GM 6 που φτιάχτηκε σε συνεργασία με τη Google και υποδηλώνει ότι το Android One, όχι μόνο είναι ζωντανό, αλλά και θα συνεχίσει να υφίσταται.

Η Google ξεκίνησε το πρότζεκτ Android One πριν από μερικά χρόνια προκειμένου να χρησιμοποιείται το λειτουργικό της από φθηνά smartphone, αλλά τι είναι αυτό που το διαφοροποιεί από τα άλλα κινητά με Android; Άλλωστε φθηνά κινητά με Android πάντα υπήρχαν - έτσι;

Λοιπόν, τα κινητά Android One έχουν την τεράστια διαφορά ότι τρέχουν το καθαρό Android της Google και μπορούν να κάνουν άμεσα και απευθείας αναβαθμίσεις από τη Google μόλις εμφανίζεται νέα έκδοση του λειτουργικού, χωρίς να ανακατεύεται καμία άλλη εταιρία κατασκευής που να πρέπει να φτιάξει την αντίστοιχη έκδοση για το δικό της κινητό.

Η παρουσίαση τέτοιων κινητών είναι σπάνια αλλά η General Mobile ήλθε για να ξαναδώσει ώθηση στο - κάπως παραμελημένο είναι αλήθεια - πρότζεκτ.

Κλασική οικεία σχεδίαση

Το 5-ιντσο GM 6 δίνει συμπαγή αίσθηση στο χέρι και το μεταλλικό frame γύρω-γύρω δίνει μια ακόμη πιο ακριβή αίσθηση. Φυσικά - καθόλου περίεργο - μοιάζει με iPhone. Και με χρώματα όπως το χρυσό, ροζ-χρυσό και διαστημικό γκρι, ακόμη περισσότερο. Όχι πως είναι κακό αυτό.

Το home button μπροστά είναι και αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων, το power button είναι στα δεξιά, τα volume στα αριστερά και η έξοδος ακουστικών στο πάνω μέρος. Η ράχη είναι από υλικό «σαγρέ» που μοιάζει με λάστιχο και έχει πολύ καλό κράτημα.

Καλά - αλλά όχι κορυφαία - χαρακτηριστικά

Το GM 6 έχει ανάλυση οθόνης 720p που δείχνει καλά λόγω και του μεγέθους του. Μεγαλύτερες συσκευές χρειάζονται ανάλυση ανάλυση full HD για να δείχνουν καλά, αλλά το GM 6 είναι στο όριο όπου τα 720p δεν είναι μειονέκτημα.

Έχει ως επεξεργαστή τον MediaTek MT6737T και 3 GB RAM και δουλεύει εξαιρετικά καλά και γρήγορα. Οι εφαρμογές φορτώνονται άνετα και η λειτουργία είναι απρόσκοπτη και χωρίς «σπασίματα» κάτι που οφείλεται επίσης στην έκδοση του Android που «φοράει», την 7.0 Nougat. Και το ακόμη καλύτερο είναι ότι, χάρις στο Android One, θα έχει απευθείας ενημερώσεις ασφαλείας και λειτουργικού από τη Google, αμέσως μόλις βγαίνουν.

01

Η συσκευή έχει 32 GB αποθηκευτικού χώρου μόνο, αλλά παρέχει τη δυνατότητα προσθήκης κάρτας MicroSD μέχρι τα 128 GB. Δεν έχει αισθητήρα NFC αλλά και πάλι δεν είναι και τόσο διαδεδομένο το Android Pay ώστε να πούμε ότι θα μας λείψει.

Έχει μια μεγάλη μπαταρία των 3.000 mAh που είναι αφαιρούμενη κάτι που προσθέτει σε περίπτωση που το κρατήσουμε χρόνια και θελήσουμε να την αλλάξουμε μόνοι μας. Με τη δυνατότητα αναβάθμισης του Android πια, υπάρχει η πιθανότητα να θέλουμε να το κρατήσουμε περισσότερο απ’ ό,τι θα αντέξει η μπαταρία του.

Δείτε βίντεο εδώ: 

Κάμερα

Υπάρχει μια 13 megapixel κάμερα πίσω και μια 8 megapixel μπροστά και έχουν και οι δύο φλας! Κάποια μικροπροβλήματα στην απεικόνιση κατά τη ζωντανή θέαση της φωτό πριν τη λήψη, εξαφανίζονται στην τελική λήψη της φωτογραφίας.

Θα δείτε κάποιες μικρο-καθυστερήσεις στο διάφραγμα και το interface είναι κάπως προβληματικό, αλλά η ποιότητα φωτογραφιών είναι ανώτερη από κάθε κινητό της μέσης κατηγορίας και πάει προς τα ακριβά.

Τιμή

Αν και η τελική τιμή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, η συσκευή υπολογίζεται σε ένα κόστος 250$ στις ΗΠΑ και πραγματικά είναι πολύ καλά για όλα όσα προσφέρει και με το δεδομένο ότι είναι μια από τις ελάχιστες με το Android 7.0 εγκατεστημένο και τη φοβερή δυνατότητα άμεσων ενημερώσεων, όπως γίνεται στο iOS.

Δείτε επίσης: 7 χαρακτηριστικά του Android που θέλουμε στο iPhone 

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status