Tim Cook: θα κάνουμε περισσότερα για τους επαγγελματίες (Pro area)

Tim Cook: θα κάνουμε περισσότερα για τους επαγγελματίες (Pro area)
ired.gr

Έχουμε στο παρελθόν παραπονεθεί έντονα για την παραμέληση των επαγγελματιών από την Apple στις πρόσφατες επιλογές της ως προς τα χαρακτηριστικά των προϊόντων της. Μέρος των ενστάσεών μας - που δεν αφορούν μόνο το “Pro” στοιχείο - μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό άρθρο του Elichord.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των μετόχων της Apple και πιο συγκεκριμένα στο section των ερωταπαντήσεων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Tim Cook, διαβεβαίωσε πως η Apple εστιάζει ακόμα έντονα στους επαγγελματίες πελάτες της και πως έχει περισσότερα πλάνα για την επαγγελματική κατηγορία της αγοράς. “Θα δείτε περισσότερα από εμάς στην επαγγελματική κατηγορία, καθώς είναι πολύ σημαντική για εμάς”, είπε ο Tim.

Οι δηλώσεις του Tim αφορούσαν κυρίως τους επιτραπέζιους υπολογιστές Mac και πιο συγκεκριμένα τους Mac Pro. Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει να ανανεωθεί από τον Σεπτέμβριο του 2013! Επίσης, η τελευταία αναβάθμιση του iMac έγινε τον Οκτώβριο του 2015, ενώ, το Mac mini έχει παραμείνει ίδιο από τον Οκτώβριο του 2014.

Δεν υπάρχουν ακόμα ενδείξεις από την εφοδιαστική αλυσίδα αλλά και από τον κλάδο της λιανικής πως η Apple σκοπεύει άμεσα να ανανεώσει τα μοντέλα Mac Pro και Mac mini, αλλά, φημολογείται πως μέσα στο 2017 η εταιρεία θα μας παρουσιάσει τους νέους iMacs, ίσως ακόμα και στο πολυαναμενόμενο (αλλά όχι ακόμα επιβεβαιωμένο) event του Μαρτίου. Οι μελλοντικοί iMacs προβλέπεται να φέρουν θύρες USB-C και κάρτες γραφικών της AMD.

Κατά τη διάρκεια των ερωταπαντήσεων, ο Cook ερωτήθηκε αν η Apple σκοπεύει να μειώσει την απόσταση μεταξύ των υπολογιστών Mac και των iPad, μέσω μίας σύγκλισης που μπορεί να επιτευχθεί με την κυκλοφορία ενός Mac που θα διαθέτει οθόνη αφής. Αν και αρχικά ο Tim Cook απάντησε με το γνωστό copy / paste, δηλαδή πως η εταιρεία δεν σχολιάζει μελλοντικά προϊόντα της κλπ, στην πορεία έγινε πιο συγκεκριμένος, αναφέροντας πως θεωρεί ότι οι υπολογιστές Mac και τα iPads είναι δύο διαφορετικές προτάσεις όπου η καθεμιά εξυπηρετεί και διαφορετικούς σκοπούς.

“Να περιμένετε από εμάς περισσότερα στους τομείς όπου οι καταναλωτές αναζητούν ένα υποκατάστατο των φορητών υπολογιστών, αλλά όχι υποκατάστατο των υπολογιστών Mac, o Mac, κάνει πολλά πράγματα παραπάνω. Αν ενώσουμε τους δύο κόσμους θα χάσουμε την απλότητα του ενός και τη δύναμη του άλλου”, είπε ο Tim. Ok, ως προς τα πλεονεκτήματα της κάθε πρότασης, θα συμφωνήσω. Αλλά, αν μία λύση, το iPad Pro ας πούμε, αποτελεί επιλογή αντί ενός φορητού υπολογιστή, δεν αποτελεί ταυτόχρονα και επιλογή αντί του MacBook, για παράδειγμα; Οξύμωρο, at least.

Η συνάντηση των μετόχων ολοκληρώθηκε μετά και από τη διευθέτηση ζητημάτων διαδικαστικού χαρακτήρα. Δεν ξέρω για εσάς, προσωπικά πάντως δεν πείστηκα καθόλου. Pro χρήστης δεν είμαι, αν ήμουν όμως, θα ανησυχούσα πολύ.

από Kostthem