iPhone 8 - Όλα αλλάζουν, η θύρα υποδοχής Lightning παραμένει στη θέση της

iPhone 8 - Όλα αλλάζουν, η θύρα υποδοχής Lightning παραμένει στη θέση της
ired.gr

Παρότι η τεχνολογία φόρτισης αναμένεται να αλλάξει στις επερχόμενες συσκευές iPhone, εν τούτοις η θύρα υποδοχής Lightning θα παραμείνει, σύμφωνα πάντα με τον αναλυτή Ming-Chi Kuo της εταιρείας KGI Securities.

H Apple αναμένεται να χρησιμοποιήσει την παραδοσιακή "Type-C Power Delivery" τεχνολογία στις φετινές εκδόσεις iPhone. H εισήγηση αυτή έγινε από τον γνωστό πλέον και δημοφιλή αναλυτή Kuo, σε σημείωμα προς τους επενδυτές την Πέμπτη που μας πέρασε. Η αναφορά του αναλυτή διαψεύδει τον αμφίβολο ισχυρισμό της The Wall Street Journal στις αρχές της εβδομάδας. Να θυμίσουμε πως το κείμενο ισχυρίζονταν ότι η Apple είχε σκοπό να αντικαταστήσει τη Lightning υποδοχή, στην επερχόμενη επετειακή έκδοση iPhone 8, με τη νέα θύρα τεχνολογίας USB-C. Με την εν λόγω θύρα υποδοχής, είναι εξοπλισμένα τα νέα MacBooks της εταιρείας.

Η φήμη αυτή ήταν πραγματικά απίθανη για πολλούς και διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης, πλεονεκτημάτων από μία τέτοια αλλαγή. Το μόνο που μπορεί να χαρακτηριστεί ως πλεονέκτημα, είναι ότι μπορεί να ενσωματωθεί στη βάση της συσκευής, με παρόμοιο μέγεθος.

Διαβάστε επίσης: iOS Σημειώσεις - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την προ-εγκατεστημένη εφαρμογή 

Ο αναλυτής αναφέρει πως η ασφαλής μετάδοση δεδομένων σε συνάρτηση με την ταχεία φόρτιση, είναι στοιχεία ζωτικής σημασίας για την Apple προκειμένου να προχωρήσει σε οποιαδήποτε μετάβαση. Αναμένει πως η εταιρεία θα υιοθετήσει προτάσεις διαχείρισης ενέργειας από την Texas Instruments και επεξεργαστές απόδοσης ισχύος από την εταιρεία Cypress.

Στις σημειώσεις του ο Kuo αναφέρει πως η νέα High-end συσκευή “iPhone 8” θα είναι σε θέση να φορτίζεται ταχύτερα, χάρη στην 2-cell σχήματος L μπαταρία του. Η τεχνολογία "Type-C Power Delivery” θα πλαισιώνει όλες τις συσκευές iPhone που θα παρουσιαστούν εφέτος.

Ένα από τα πλεονεκτήματα της μετάβασης σε τεχνολογία USB-C - κατά τα γραφόμενα του αναλυτή - ίσως ήταν η ταχύτερη μεταφορά video, υψηλής ευκρίνειας. Ωστόσο η υψηλή ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων είναι "niche application” για τη συσκευή iPhone και η αιτία που η Apple θα παραμείνει πιστή στη θύρα υποδοχής Lightning.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η θύρα υποδοχής Lightning είναι πιο λεπτή από την USB-C. Επίσης αποφέρει έσοδα από τα δικαιώματα πιστοποίησης του προγράμματος MFi (Made for iPhone). To πρόγραμμα αυτό παρέχει άδεια χρήσης της θύρας Lightning.

Όπως γνωρίζουμε από καλά πληροφορημένες πηγές, η Apple έχει καταφέρει να διπλασιάσει τα αξεσουάρ που υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη υποδοχή τα τελευταία χρόνια καθιστώντας την εγκατάλειψή της, επικίνδυνο εγχείρημα. Η χρήση της εν λόγω υποδοχής έχει επεκταθεί σε όλες τις iOS συσκευές και τα αξεσουάρ όπως Apple Pencil, Apple TV Siri Remote, AirPods ακόμη και στα ακουστικά BeatsX.

Όμως αντ’ αυτού η Apple θα μπορούσε να στραφεί σε μία υποδοχή USB-C στο αντίθετο άκρο του καλώδιου Lightning που εμπεριέχεται στη συσκευασία. Η ενέργεια αυτή θα επέτρεπε στους κατόχους της πολυτελούς νέας έκδοσης να τη συνδέσουν σε ένα από τα νέα MacBook Pro της εταιρείας ή στο MacBook των 12” ιντσών.

Πέραν της ταχείας φόρτισης, η Apple αναμένεται να εισάγει τεχνολογία ασύρματης φόρτισης και για τις τρεις νεότερες εκδόσεις iPhone το φετινό φθινόπωρο, συμπεριλαμβανομένων των iPhone 7s και iPhone 7s Plus. Φαίνεται πως η προσθήκη αυτή θα επιτρέπει στους χρήστες των συσκευών να τις τοποθετούν απλά σε ένα συμβατό πλαίσιο φόρτισης.

Η νέα φημολογούμενη ναυαρχίδα της εταιρείας αναμένεται να ξεχωρίζει από μία σειρά χαρακτηριστικά, μεταξύ αυτών και από την τιμή της, η οποία θα ανέρχεται στα $1000. H νέα συσκευή θα αποτελείται από μία κυρτή γυάλινη επιφάνεια, OLED οθόνη με ενσωματωμένο αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID, και FaceTime camera εντός αυτής.

Διαβάστε επίσης: iOS 10 - Νέα και εντυπωσιακά κόλπα καλά κρυμμένα στη συσκευή σας 

Η συγκεκριμένη κάμερα θα ξεχωρίζει από την τεχνολογία 3D αναγνώρισης προσώπου, επιτρέποντας μία νέου είδους βιομετρική ταυτοποίηση του κατόχου. Το νέο iPhone αναμένεται “απαλλαγμένο” από το φυσικό πλήκτρο αφετηρίας το οποίο θα παραχωρήσει τη θέση του στην επέκταση της OLED οθόνης με περισσότερες λειτουργίες και εικονικά πλήκτρα.

Οι νέες συσκευές iPhone 8 και iPhone 7 / Plus θα δηλώσουν επίσημα της παρουσία τους παραδοσιακά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Οι συσκευές της σειράς 7s, θα είναι παρόμοιες σε μορφή με τις τωρινές εκδόσεις, αφήνοντας να ξεχωρίζει η επετειακή έκδοση.

από DINFUN