Facebook TV - Νέα εφαρμογή για την τηλεόρασή μας

Facebook TV - Νέα εφαρμογή για την τηλεόρασή μας
ired.gr

Αφού ανακοίνωσε τα σχέδιά του για τη νέα του εφαρμογή, το Facebook παρουσίασε επίσημα χτες τη νέα του - προσανατολισμένη στα βίντεο - εφαρμογή, Facebook TV στην Apple TV 4ης γενιάς. Το Facebook διαφημίζει τη νέα του αυτή εφαρμογή σαν κύρια πηγή παρακολούθησης των καλύτερων, σπουδαιότερων και πιο πρόσφατων βίντεο - ζωντανών και μη - που κυκλοφορούν στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. Η εφαρμογή έρχεται στο tvOS μια μέρα αφότου παρουσιάστηκε σε συγκεκριμένα μοντέλα έξυπνων τηλεοράσεων Samsung.

02

Στην περιγραφή του για τη νέα Facebook TV, το κοινωνικό δίκτυο εξηγεί το ότι η νέα εφαρμογή του θα παρέχει ευρύ περιεχόμενο που θα περιλαμβάνει βίντεο από φίλους, ή σελίδες που ακολουθούμε, ζωντανά βίντεο από όλο τον κόσμο και περιεχόμενο διαφόρων ειδών που θα προτείνεται με βάση τις προτιμήσεις μας στο παρελθόν. Επίσης θα μπορούμε να δούμε το προσωπικό μας ιστορικό παρακολούθησης εκπομπών για να ξαναδούμε κάποιο βίντεο, αν το θέλουμε.

«Απολαύστε τα βίντεο του Facebook στην οθόνη της TV σας. Παρακολουθήστε βίντεο από φίλους και σελίδες που ακολουθείτε, ζωντανά βίντεο και προτεινόμενα βίντεο, ή επισκεφθείτε ξανά τα αγαπημένα σας που είδατε ή μοιραστήκατε στο Facebook.

  • Αναπαυθείτε και απολαύστε τα Facebook βίντεο στην TV σας.
  • Μείνετε ενημερωμένοι για κάθε νέο βίντεο που ανεβάζουν φίλοι σας ή σελίδες που ακολουθείτε.
  • Συντονιστείτε με δημοφιλείς χρήστες ή σελίδες με ζωντανά βίντεο.
  • Ανακαλύψτε νέα βίντεο βάσει των προτάσεών μας που στηρίζονται στις προτιμήσεις σας.
  • Δείτε με την ησυχία σας αποθηκευμένα βίντεο, ή ξαναδείτε αγαπημένα βίντεο που είχατε δει στο παρελθόν.»

03

Το Facebook ανακοίνωσε τα σχέδιά του για τη Facebook TV πριν δυο βδομάδες, εξηγώντας ότι η εφαρμογή θα παρέχει ένα νέο τρόπο να απολαμβάνουμε τα βίντεο του Facebook στη μεγάλη οθόνη της TV μας. Πριν την παρουσίαση της εφαρμογής, το Facebook ασχολήθηκε με την προώθηση διαφημίσεων για το AirPlay από μια συσκευή iOS ενός χρήστη, ως καλύτερου τρόπου να παρακολουθήσει κανείς ένα βίντεο του Facebook στην τηλεόρασή του (μέσω Apple TV). Η νέα εφαρμογή όμως καταργεί την ανάγκη ενός iPhone ή iPad ή Mac καθώς προσφέρει την απευθείας χρήση μιας Apple TV παρέχοντας έτσι, μια πιο απρόσκοπτη και ολοκληρωμένη εμπειρία στους κατόχους Apple TV.

Πέραν τούτου, το Facebook βρίσκεται σε συζητήσεις για συμφωνίες με αθλητικά κανάλια - για την ώρα - για τη μετάδοση του πρωταθλήματος baseball των ΗΠΑ, αλλά ακόμη τίποτε δεν είναι επίσημο.

04

Η νέα εφαρμογή βρίσκεται στο tvOS App Store και μπορούμε να την κατεβάσουμε από εκεί δωρεάν. Θα τη δείτε επίσης σαν προτεινόμενη εφαρμογή στην κεντρική σελίδα του Store. Σημείωση: μέχρι αυτή τη στιγμή δεν είναι διαθέσιμη στο ελληνικό App Store του tvOS, αλλά αναμένεται να είναι πολύ σύντομα διαθέσιμη, πιθανότατα και πριν να έχετε διαβάσει το παρόν άρθρο.

Οι χρήστες συγκεκριμένων μοντέλων smart TV Samsung - συμπεριλαμβανόμενης της νέας σειράς της QLED - θα βρουν την εφαρμογή Facebook TV μπαίνοντας στο κέντρο εφαρμογών της Samsung TV τους - Samsung Smart Hub - και κατεβάζοντάς την. Αυτό που χρειάζεται μετά είναι να κάνουν είσοδο στο λογαριασμό τους στο Facebook για μία και μόνο φορά.

Η εφαρμογή επίσης παρέχεται και σε όσους έχουν τη συσκευή streaming περιεχομένου και εφαρμογών της Amazon, Amazon Fire TV.

Δείτε επίσης: Facebook - Κάνετε streaming σε βίντεο στην Apple TV 

από Elichord