Προς άμεση αντικατάσταση το iPhone SE;

Προς άμεση αντικατάσταση το iPhone SE;
ired.gr

Είναι σε όλους γνωστό πλέον πως μέσα στον Μάρτη αναμένουμε νέο event της Apple, αν και, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση - πρόσκληση. Θεωρείται ως δεδομένο πως στην παρουσίαση αυτή η Apple θα ανακοινώσει τα νέα iPads.

Επίσης, όπως σας είχαμε αναφέρει προ καιρού, αναμένουμε και νέα χωρητικότητα στο iPhone SE, αυτή των 128GB. Όμως, σύμφωνα με τις κινήσεις των καταστημάτων λιανικής, υπάρχει πιθανότητα να έχουμε την κυκλοφορία ενός νέου, ανανεωμένου και στο hardware, iPhone SE. Προς το παρόν έχουμε μόνο ενδείξεις, αλλά θεωρώ πως αυτές είναι ισχυρές.

Η αλυσίδα καταστημάτων Target, οργανωμένα (και όχι με μεμονωμένες κινήσεις των υπευθύνων στα καταστήματά της), επιστρέφει στην Apple τις συσκευές iPhone SE που διαθέτει στο στοκ της. Όχι επειδή δεν υπάρχει ενδιαφέρον από το αγοραστικό κοινό, αλλά, όπως αναφέρουν κύκλοι κοντά στον κλάδο της λιανικής, γιατί οι υπεύθυνοι αναμένουν την ανανέωση των μοντέλων iPhone SE από την Apple. Αν επρόκειτο απλά η Apple να προσθέσει ένα νέο, ίδιο μοντέλο, που θα διέφερε μόνο ως προς τη χωρητικότητα, δεν θα υπήρχε και ο λόγος της επιστροφής.

Επίσης, τα καταστήματα Target δεν επέστρεψαν μόνο μοντέλα των 16GB, κάτι που θα είχε λογική εάν η Apple σκόπευε να καταργήσει τα 16GB ως την entry level χωρητικότητα, αλλά, επέστρεψε και συσκευές των 64GB. Υπάλληλος της εταιρείας, ανέφερε off the record (μεταξύ μας πάντα) στο MacRumors πως τα καταστήματα έχουν να παραλάβουν νέα μοντέλα iPhone SE από τον Σεπτέμβριο, από τη στιγμή δηλαδή που ανακοινώθηκε το iPhone 7.

Αν και αρκετοί θα μπορούσαν να μεταφράσουν την κίνηση αυτή της αλυσίδας Target ως ένδειξη μη δημοτικότητας του μοντέλου, κάτι τέτοιο λογικά δεν ισχύει, καθώς μέχρι στιγμής το iPhone SE έχει δεχθεί εξαιρετικές κριτικές από τους κατόχους του. Κυρίως όμως, η κίνηση αυτή συνέπεσε (;) χρονικά, με τις φήμες για ενδεχόμενο event της Apple και την πιθανή προσθήκη στο line up της εταιρείας ενός iPhone SE στα 128GB, ίσως, και την κυκλοφορία του iPhone 7 σε μια νέα, κόκκινη απόχρωση.

Εδώ θα πρέπει να σας θυμίσουμε πως ο εξπέρ, Ming-Chi Kuo της KGI Securities έχει τοποθετηθεί, προβλέποντας πως η Apple θα ανανεώσει το iPhone SE κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2017.

Κλείνοντας, θα ήθελα να εκφράσω το “σεβασμό” μου για το iPhone SE. Αν και το μέγεθός του δεν με βολεύει, πρόκειται ίσως για το iPhone με τις πιο θετικές κριτικές από τους κατόχους του. Η Apple, θα πρέπει να συνεχίσει σε αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή, να δίνει τη δυνατότητα σε όσους θέλουν μία μικρή σε μέγεθος συσκευή, να έχουν παράλληλα και μία “δυνατή” συσκευή. Το παράδειγμα του iPhone SE, ενός μικρού γίγαντα θα έλεγα, εκτιμώ πως θα ωθήσει την Apple προς αυτή την κατεύθυνση, σε μόνιμη (όσο μπορεί κάτι να είναι μόνιμο στον κόσμο της τεχνολογίας) βάση.

από Kostthem