Η λειτουργία του Facebook για να αποτρέπει απόπειρες αυτοκτονίας

Η λειτουργία του Facebook για να αποτρέπει απόπειρες αυτοκτονίας
ired.gr

Το Facebook εδώ και χρόνια παραμένει ένα από τα social media που όλοι μας έστω και μια φορά στη διάρκεια που κάνουμε χρήση της πλατφόρμας, έχουμε μοιραστεί προσωπικές στιγμές, καλές και άσχημες. Σε μια προσπάθεια αναγνώρισης πιθανών αυτοκτονικών τάσεων, το Facebook προσπαθεί να αναπτύξει την πρόληψη των αυτοκτονιών.

Πιο συγκεκριμένα, με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης και με τη χρήση keywords το Facebook προσπαθεί να διαγνώσει περιστατικά που χρήζουν ανησυχίας.

Τα καινούργια αυτά εργαλεία επιτρέπουν να κάνετε αναφορά σε δημοσίευση που πιστεύετε ότι αφορά αυτοκτονικές τάσεις. Δυστυχώς, ως τώρα αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω του Facebook Live - με στόχο το να επικοινωνεί ένας ειδικός υγείας με τον χρήστη που έχει κάνει τη δημοσίευση. Εάν το Facebook κρίνει πως κάποιος χρήστης χρειάζεται βοήθεια, ο χρήστης θα αρχίσει να δέχεται ειδοποιήσεις για πρόληψη αυτοκτονιών κάθε φορά που είναι online. Το άτομο το οποίο έχει κάνει την αναφορά θα δεχτεί υλικό υποστήριξης για να μπορέσει προσωπικά να βοηθήσει τον φίλο του.

01

Το Facebook δήλωσε πως για να χρησιμοποιεί τα δεδομένα των δημοσιεύσεων θα χρησιμοποιεί την AI τεχνολογία του για να μπορέσει να βρει συγκεκριμένα patterns μεταξύ των δημοσιεύσεων που έχουν γίνει αναφορά, ώστε να μπορεί να κριθεί αν ο χρήστης έχει αυτοκτονικές τάσεις. “ Η ομάδα μας θα επεξεργαστεί τις δημοσιεύσεις αυτές ακόμη κι αν δεν έχει γίνει κάποια αναφορά, κι αν το κρίνουν θα στείλουν την απαραίτητη στήριξη στον χρήστη που έχει κάνει τη δημοσίευση”, έγραψε το Facebook σε post.

Στην πρόσφατη δήλωσή του, ο CEO Mark Zuckerberg αναγνώρισε την ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι αυτοκτονικές τάσεις των χρηστών πολύ πριν να είναι αργά:
“Έχουν σημειωθεί πολύ άσχημα και τραγικά γεγονότα - ακόμη και αυτοκτονίες σε live streaming - τα οποία θα μπορούσαμε να είχαμε προβλέψει και αντιμετωπίσει εγκαίρως... Για να μπορέσουμε να αποτρέψουμε τέτοια γεγονότα, μπορούμε να οργανώσουμε έτσι το κοινό ώστε να μπορούν να αντιληφθούν προβλήματα που πριν περνούσαν απαρατήρητα”.

Τα νέα αυτά μέτρα έχουν ήδη εφαρμοσθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και περιμένουμε να επεκταθούν και στις υπόλοιπες χώρες!

Διαβάστε επίσης: Η Apple έχει παραπάνω από 1.000 μηχανικούς στο τμήμα της Επαυξημένης Πραγματικότητας (AR). Τυχαίο, ή σχετίζεται με το επόμενο iPhone;

Από Emma