Ξεκαθάρισμα inbox: Γνωρίζετε σε πόσες λίστες υπάρχει το email σας;

Ξεκαθάρισμα inbox: Γνωρίζετε σε πόσες λίστες υπάρχει το email σας;
ired.gr

Μήπως δίνετε το email σας πολύ εύκολα σε διάφορα sites, με αποτέλεσμα να έχετε χάσει το λογαριασμό; Μήπως έχετε αρχίσει να συμμαζεύετε το inbox του mail σας και αναρωτιέστε από πού έρχονται όλα αυτά τα newsletter που δεν έχετε διαβάσει ούτε μια φορά; Ήρθε η ώρα να αφαιρέσετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση από λίστες που δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει πια. Θα σας βοηθήσουμε προτείνοντάς σας μερικές εύστοχες κινήσεις.

Μπορείτε να εξετάσετε το inbox σας για να βρείτε κάποια emails επιβεβαίωσης της εγγραφής σας σε ορισμένα sites αλλά αυτό δεν είναι 100% σίγουρο. Όταν χρησιμοποιείτε το email σας για να κάνετε εγγραφή σε κάποιο site, αυτό δεν αποστέλλει κατ’ ανάγκη μια ειδοποίηση στο email σας. Αυτό σημαίνει ότι διατηρείτε πολλούς λογαριασμούς που συνδέονται με το email σας, χωρίς “το email σας να το γνωρίζει”. Όμως, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να λάβετε κάποιο ηλεκτρονικό μήνυμα, αφού θα βρίσκεστε σε μια λίστα παραληπτών.

Αν έχετε εξουσιοδοτήσει ορισμένα sites ή εφαρμογές για εγγραφή μέσω του λογαριασμού Google, σας έχουμε καλά νέα. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας και επισκεφτείτε τις ρυθμίσεις για την Σύνδεση και ασφάλεια > Συνδεδεμένες εφαρμογές και ιστότοποι. Μπορείτε να ανακαλέσετε την πρόσβαση σε οποιοδήποτε από αυτά τα σημεία, αν το επιθυμείτε.

01

Χρησιμοποιήστε το unroll.me, το οποίο θα σας ενημερώσει άμεσα για όλες τις εγκρίσεις που έχετε δώσει για συνδρομές σε mailing lists. Είναι πραγματικά θαυματουργό και πολύ εύκολο στη χρήση. Από τα αποτελέσματα μπορείτε να κάνετε unsubscribe και να ξεκαθαρίσετε τα εισερχόμενα του inbox σας. Μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία μέσω του site ή να κατεβάσετε το αντίστοιχο app.

Ψάξτε τον εαυτό σας με το email σας στο Google ή σε κάποια άλλη μηχανή αναζήτησης. Θα εμφανιστούν, σίγουρα, κάποια sites ή forums στα οποία έχετε εγγραφεί στο παρελθόν και, ίσως, έχετε ξεχάσει και την ύπαρξή τους.

Διαβάστε επίσης: «Πώς να επαναφέρετε τις χαμένες εφαρμογές στο iPhone»

Από mirelen