Επιλέξτε το χρώμα των AirPods που εσείς προτιμάτε

Επιλέξτε το χρώμα των AirPods που εσείς προτιμάτε
ired.gr

Τα Apple AirPods είναι εδώ, καθώς έχουν αρχίσει (επιτέλους) να παραδίδονται και οι παραγγελίες στους Έλληνες καταναλωτές. Το αν αξίζουν τα χρήματά τους ή όχι, είναι μία συζήτηση, στην οποία όμως δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, καθώς δεν τα έχω (ακόμα) δοκιμάσει. Σύμφωνα με τα διεθνή reviews πάντως, τα AirPods, “αξίζουν”.

Σα να μην ήταν ήδη ακριβά, η ColorWare, φρόντισε το κόστος τους να ανέβει ακόμα περισσότερο, προσφέροντας όμως στους καταναλωτές τη δυνατότητα της επιλογής των χρωμάτων των ακουστικών, αλλά και της θήκης φύλαξης / φόρτισης (ελληνιστί: color customization). Αλλά καλύτερα ας τα πάρουμε από την αρχή. Πρώτα θα πρέπει να σας αναφέρω πως το παρόν κείμενο αφορά μόνο όσους είναι “τρελοί” με τη μόδα και την προσωπική αισθητική και που παράλληλα μπορούν και θέλουν να διαθέσουν περίπου 170 ευρώ παραπάνω, από την επίσημη τιμή πώλησης των AirPods. Προσωπικά δεν ανήκω σε αυτή την ομάδα ανθρώπων, αν και πολύ θα το ήθελα. Όμως, προσπαθούμε τα κείμενά μας να καλύπτουν τις ανάγκες (ή τα χόμπι) του συνόλου των αναγνωστών μας.

Αφού ξεκαθαρίσαμε το ποιους αφορά το κείμενο αυτό, ας περάσουμε και στο επόμενο, διαδικαστικό ζήτημα. Πριν σας παρουσιάσουμε τη λύση της ColorWare τσεκάραμε πρώτα στην επίσημη ιστοσελίδα της και είδαμε πως όντως μπορούμε και από την Ελλάδα να κάνουμε κανονικά την παραγγελία μας.

air pods 01

Για 289$, δηλαδή 139$ επιπλέον της επίσημης τιμής (πάντα οι τιμές αυτές δεν περιλαμβάνουν φόρους) μπορούμε να επιλέξουμε το χρώμα που θα έχουν τα AirPods μας, μεταξύ 58 διαφορετικών αποχρώσεων, από απλά, παλ χρώματα, έως και μεταλλικά. Φυσικά, έχουμε τη δυνατότητα να διαλέξουμε διαφορετικά χρώματα για το κάθε ένα από τα AirPods και για τη θήκη τους. Αυτό το σημείο χρειάζεται προσοχή γιατί η καλή αισθητική από το κιτς μερικές φορές απέχουν ελάχιστα. Επίσης, υπάρχει και η απόχρωση “glossy black”, που μάλλον έρχεται να δέσει με τα jet black iPhone 7/ Plus.

air pods 02

Η επιλογή διαφορετικών χρωμάτων ανά ακουστικό θα μας κοστίσει 30$ και για κάθε απόχρωση έχουμε τη δυνατότητα επιλογής γυαλιστερού, ή ματ φινιρίσματος. Άρα, το τελικό κόστος φτάνει τα 320$, συν τον ΦΠΑ. Με τη σημερινή ισοτιμία, η τελική τιμή υπολογίζεται (συμπεριλαμβανομένων των φόρων) στα 375€.

Διαβάστε επίσης: AirPods - Aνακαλύψτε τα νέα ασύρματα ακουστικά της Apple

Αν και η συνήθης πρακτική της εταιρείας, περιλαμβάνει και τη δυνατότητα να αποστέλλουν οι καταναλωτές τα προϊόντα τους για “βάψιμο”, αυτή η επιλογή δεν υπάρχει για τα AirPods. Η εταιρεία, παραδίδει τις παραγγελίες περίπου έξι εβδομάδες μετά και αναλαμβάνει η ίδια να καλύψει την (χαμένη λόγω τροποποίησης προϊόντος) εγγύηση ενός έτους.

Τα μειονεκτήματα είναι πολλά (ένας χρόνος εγγύηση με αποστολή των AirPods εκτός Ελλάδος, τσουχτερή τιμή), το αποτέλεσμα όμως είναι εντυπωσιακό. Η δυνατότητα που έχουμε να επιλέξουμε εμείς την ακριβή απόχρωση που επιθυμούμε πραγματικά, μεταμορφώνει τα AirPods και αποκαλύπτει μέρος της προσωπικής μας αισθητικής (ή την έλλειψή της, υποκειμενικά είναι αυτά).

Αν μία τέτοια λύση προσφερόταν και στη χώρα μας με ένα “λογικό καπέλο” στην τιμή, δεν σας κρύβω πως θα το σκεφτόμουν σοβαρά. Τώρα, αφορά λίγους, αλλά, οι προτάσεις μας δεν αφορούν μόνο “τους πολλούς”.

Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ColorWare πατώντας εδώ 

από Kostthem