Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Facebook Messenger - Στείλτε λεφτά σε όλο τον κόσμο

Facebook Messenger - Στείλτε λεφτά σε όλο τον κόσμο
ired.gr

Το Facebook τώρα βοηθά στην αποστολή χρημάτων παγκόσμια μέσω του Messenger. Η δυνατότητα προστέθηκε μέσω μιας νέας προσθήκης (chatbot) που δημιούργησε η Λονδρέζικη υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων TransferWise.

Στην αρχή η υπηρεσία επέτρεπε την αποστολή εμβασμάτων από και προς ΗΠΑ, Αγγλίας, Ευρώπης (συνολικά), Καναδά και Αυστραλίας, σύμφωνα με το Reuters. Όπως ξέρουμε, το Facebook πρόσθεσε τη δυνατότητα πληρωμών τοπικά μέσω Messenger από το 2015, αλλά η δυνατότητα παγκόσμιας αποστολής χρημάτων μέσω TransferWise, είναι μια πρωτιά για τη δημοφιλή πλατφόρμα μηνυμάτων, σύμφωνα με την εταιρία.

Ως είθισται με τα chatbots, το σύστημα TransferWise παρέχει τις υπηρεσίες του με ένα σύστημα «συζήτησης» που προσαρμόζεται στις εντολές μας - για παράδειγμα, αν κολλήσουμε κάπου, θα προσφερθεί να μας βοηθήσει. Οι χρήστες μπορούν επίσης να προσθέσουν ειδοποιήσεις (alerts) για αλλαγές στις νομισματικές ισοτιμίες για όσα νομίσματα επιθυμούν. Οι χρήστες του Messenger έχουν πρόσβαση στο bot του TransferWise, απλά ψάχνοντας μέσα στην εφαρμογή (του Messenger).

01

«Ο στόχος στην TransferWise είναι να πετύχουμε οι μεταφορές χρημάτων παγκοσμίως να γίνονται, ταχύτερα, φθηνότερα και ευκολότερα για τον καθένα στον κόσμο. Και η δημιουργία του TransferWise bot είναι ένα μεγάλο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο Scott Miller, επικεφαλής των παγκόσμιων συνεργατών της TransferWise.

Έχοντας ιδρυθεί το 2011, η TransferWise υπόσχεται μικρότερες κρατήσεις από τις τράπεζες και άλλες παραδοσιακές υπηρεσίες για τη μεταφορά χρημάτων παγκοσμίως, χάρη στον νέο τρόπο λειτουργίας της. Η προσέγγισή της στο θέμα δεν αφορά τη μεταφορά πραγματικού χρήματος - αντίθετα, συνδέει τον ενδιαφερόμενο με μια αντίστοιχου τύπου πληρωμή από τη χώρα που αυτός βρίσκεται. Έτσι, τα χρήματα δε φεύγουν ποτέ προς το εξωτερικό, απλά γίνεται ανακατεύθυνση προς κάποιον που έχει όντως μεταφέρει ένα αντίστοιχο ποσόν προς τη χώρα προορισμού που ενδιαφέρει το χρήστη. Μετά γίνεται η διευθέτηση λογαριασμών τοπικά.

Η εταιρία έχει ήδη πελάτες από περισσότερες από 50 χώρες που έχουν ήδη μεταφέρει ένα δισεκατομμύριο δολάρια με αυτό τον τρόπο. Επίσης έχει μαζί της δύο άτομα από το διοικητικό συμβούλιο του Facebook, τον συνιδρυτή του PayPal, Peter Thiel, τον κεφαλαιούχο Marc Andreessen - μεταξύ των ιδρυτών της - και τον κάτοχο και ιδρυτή της Virgin Group, Sir Richard Branson.

Το TransferWise Messenger chatbot δημιουργήθηκε με τη χρήση του application programming interface (API) της εταιρίας. Η TransferWise ευελπιστεί ότι θα μπορέσει να παρέχει την υπηρεσία της σε περισσότερες ακόμη πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων και θα προσθέσει περισσότερες χώρες σε αυτήν.

«Είναι ένα δυναμικό παράδειγμα (bot) του πόσο καλά μπορεί να ενσωματωθεί το TransferWise σε οποιαδήποτε πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων, ή σύστημα πληρωμών τραπεζικό ή όποιο άλλο», πρόσθεσε ο Miller.

Δείτε επίσης: Μεταφορά χρημάτων μέσω του Facebook Messenger App 

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status