Samsung - Συνελήφθη ο Διευθύνων Σύμβουλός της στην Κορέα!

Samsung - Συνελήφθη ο Διευθύνων Σύμβουλός της στην Κορέα!
ired.gr

Δε φαίνεται να έχουν τέλος τα βάσανα της Samsung τον τελευταίο καιρό. Η πανωλεθρία που έπαθε με το ταλαίπωρο Galaxy Note 7, ένα κατά τα άλλα εξαιρετικό smartphone που είχε τις δυνατότητες να πάρει το στέμμα του καλύτερου smartphone του 2016, εξαιτίας της βιασύνης να το παρουσιάσει πριν από την έλευση του iPhone 7 και της επιδερμικής αντιμετώπισης του θέματος της μπαταρίας που οδήγησε στην τελική παγκόσμια ανάκλιση του κινητού, έκανε ανεπανόρθωτη ζημιά στη φήμη της, για να μη μιλήσουμε για τα ασύλληπτα ποσά που της στοίχησε η ανάκληση του κινητού και οι αποζημιώσεις για τις ζημιές που αυτό προκάλεσε. Το τελικό κόστος έφτασε τα 17 δισεκατομμύρια δολάρια, και το κόστος σε μελλοντικές πωλήσεις λόγω της καταρράκωσης της φήμης της εταιρίας, δε μπορεί ακόμη να υπολογιστεί.

Φαίνεται όμως ότι, ατυχώς για την εταιρία, τα προβλήματα δε σταματάνε εδώ και η «καλοκαιρία» δε λέει να φανεί, καθώς νέα σύννεφα εμφανίστηκαν στον ορίζοντα. Κι αυτό γιατί πριν λίγες μέρες, ο CEO της εταιρίας - και τρίτης γενιάς διοικητής της - Lee Jae-Yong, συνελήφθη στη Σεούλ της Ν. Κορέας το πρωί της περασμένης Παρασκευής, με τις κατηγορίες της δωροδοκίας και κακοδιαχείρισης πόρων σε ένα σκάνδαλο διαφθοράς που έφτανε σε υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης.

Πολύ τίμιοι είναι εκεί στη Ν. Κορέα. Αν ήταν εδώ ο τύπος θα τον είχαμε κάνει πρωθυπουργό. Μήπως να φέρει την έδρα της στην Ελλάδα η Samsung μπας και δει προκοπή; Να σταματήσει κι η γκαντεμιά ρε παιδί μου. Εκεί στην Apple κάνουν ευχέλαια στο μνήμα του μακαρίτη του Jobs.

Anyway ... η σύλληψη του CEO της Samsung έρχεται μόλις δύο μήνες από την έρευνα που έχει ξεκινήσει σε βάρος της Προέδρου Park Geun-hye για χρηματισμό έπειτα από ενδείξεις (ε; εδώ δε μασάνε ούτε με αποδείξεις) για εκτεταμένο δίκτυο διαφθοράς (Ελλάδα μεγάλε, Ελλάδα, φέρτε και την κυβέρνηση, θα περνάτε ζάχαρη). Μήπως να ζητήσουν πολιτικό άσυλο σαν διωκόμενοι σε μας; Τα πάμε καλά με το πολιτικό άσυλο τελευταία. Άσε που εδώ, όχι μόνο θα κυκλοφορούν ελεύθεροι, αλλά θα τους κάνουν ανδριάντα.

Η Πρόεδρος Park Geun-hye κατηγορήθηκε όχι μόνο γιατί επέτρεψε στη στενή φίλη της και μέντορα Choi Soon-sil, κόρη ενός ιδρυτή θρησκευτικής σέχτας, να επηρεάσει την κυβερνητική πολιτική και να έχει πρόσβαση σε εμπιστευτικά έγγραφα της πολιτείας, αλλά και διότι συνωμότησε με τον CEO της Samsung για να εκβιάσουν και αποσπάσουν σχεδόν 100 εκατομμύρια δολάρια από έναν αριθμό μεγάλων Κορεάτικων εταιριών. Καλά τι παίρνουν εκεί στην Κορέα; Εμείς εδώ το έχουμε κάνει αυτό εθνικό σπορ. Όσο για θρησκευτικές σέχτες; Εμείς έχουμε κάνει υπουργό αντίστοιχη περίπτωση. Μεγάλε ελάτε Ελλάδα.

Η σύλληψη του καλού CEO έγινε με την αιτιολογία της ανάμιξής του στη δωροδοκία της Choi (καλά απαγορεύονται τα δώρα στην Κορέα;) σύμφωνα με το Reuters «προκειμένου να έχει πρόσβαση σε κάποιες ‘χάρες’ που είχαν σχέση με τη διαδοχή της ηγεσίας στον όμιλο. Επίσης θα αντιμετωπίσει κατηγορίες για κακοδιαχείριση, ψευδορκία και απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων εκτός χώρας» (αυτά ακριβώς που στην Ελλάδα σε κάνουν κυβέρνηση δηλαδή). Ο CEO της Samsung τέθηκε υπό κράτηση και προφυλακίστηκε σε ένα κελί μόνος του στο Κέντρο Κράτησης της Σεούλ (φυλακή ευγενικά για όσους δεν κατάλαβαν - καλά σε ποιο πλανήτη είναι αυτή η χώρα;). Η εν λόγω κίνηση θεωρήθηκε «άνευ προηγουμένου» καθώς οι πανίσχυροι διευθυντές των εταιριών δεν αγγίζονται συνήθως και απολαμβάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης σε τέτοια ζητήματα (όχι στην Ν. Κορέα όπως φαίνεται). Και πάλι καλά γιατί στη Β. Κορέα θα τον είχε εκτελέσει στεγνά ο Κιμ.

Σύμφωνα με το Reuters και πάλι, οι διωκτικές αρχές έχουν περιθώριο 10 ημερών για να καταθέσουν το κατηγορητήριο ενάντια στον CEO της Samsung, αν και μπορούν να ζητήσουν παράταση. «Μετά την κατάθεση του κατηγορητηρίου η δίκη θα λάβει χώρα εντός τριών μηνών» (είναι και γρήγοροι οι άτιμοι). Βέβαια η Samsung και ο CEO της αρνούνται μετά βδελυγμίας τα πάντα (είναι αθώοι σα νεογέννητα όπως και το Note 7 δεν είχε προβλήματα μπαταρίας).

Εντωμεταξύ, το δεξί χέρι του CEO και δεύτερος τη τάξει Choi Gee-sung θα αναλάβει προσωρινά καθήκοντα ως Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας. Είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα συνέλθει η εταιρία μετά από δύο τεράστια σκάνδαλα τόσο κοντά το ένα στο άλλο.

Εγώ πάντως έχω τη λύση. Μεταφέρτε την έδρα της Samsung στην Ελλάδα. Άλλες χώρες είναι φορολογικοί παράδεισοι, εμείς είμαστε «διαφθορικός» παράδεισος.

Live your myth in Greece! Όχι παίζουμε.

Δείτε επίσης: Galaxy Note 7 - Δεύτερη παγκόσμια ανάκληση από τη Samsung 

από Elichord