iOS Καιρός - Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την προεγκατεστημένη εφαρμογή

iOS Καιρός - Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την προεγκατεστημένη εφαρμογή
ired.gr

Είναι δυνατό να γνωρίζετε τη θερμοκρασία περιβάλλοντος, το πότε θα βρέξει κατά τη διάρκεια της ημέρας ή την εβδομάδα που διανύετε, όπου κι να βρίσκεστε, σε όλον τον κόσμο;

Ναι είναι, με ένα iPhone στο χέρι όλα είναι δυνατά!

Γιατί θα πρέπει να γνωρίζουμε τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν σ' έναν τόπο;

Οι καιρικές συνθήκες (προβλέψεις) συνήθως αναφέρονται για σύντομο χρονικό διάστημα, από μερικές ημέρες έως 1-2 εβδομάδες. Το να γνωρίζει κάποιος τις καιρικές συνθήκες μια περιοχής είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, καθώς μπορεί να προγραμματίσει εξωτερικές επισκευές σπιτιού και αγροτικές εργασίες.

Είναι σε θέση επίσης να προγραμματίσει επίσκεψη σε ένα χιονοδρομικό Κέντρο, το χειμώνα - για παράδειγμα - η μία εκδρομή την άνοιξη οι οποίες δεν ήθελε να ακυρωθούν λόγω έντονων καιρικών φαινομένων. Η σύγχρονη τεχνολογία μας προσφέρει πλουσιοπάροχα πλήθος πληροφοριών, μεταξύ αυτών και την πρόγνωση του καιρού, στην οθόνη της συσκευής μας.

weather 01

Διαβάστε επίσης: iPhone 8 - Όλες οι μέχρι τώρα πληροφορίες μας, συγκεντρωμένες 

Η προεγκατεστημένη εφαρμογή “Καιρός” της συσκευής iPhone, είναι σε θέση να προβάλλει μια σειρά από πόλεις και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε αυτές, καθιστώντας πολύ εύκολη τη διαδικασία πρόσβασης σε αρκετές πληροφορίες.

Τις τοποθεσίες που επιθυμείτε μπορείτε να τις προσθέσετε απλά, αρκεί να γνωρίζετε το όνομα της πόλης, τον ταχυδρομικό κώδικα, ή τον κωδικό περιοχής. Έχετε τη δυνατότητα να ταξινομήσετε όλες τις πόλεις με τη σειρά που επιθυμείτε, καθώς και να αφαιρέσετε όσες περιοχές δεν σας είναι πλέον απαραίτητες.

Όλα αυτά θα τα αναλύσουμε με κατανοητές οδηγίες στη συνέχεια:

Προσθέστε τοποθεσίες στην εφαρμογή Καιρού

Η προεγκατεστημένη εφαρμογή Καιρός είναι ικανή να αποθηκεύσει την τρέχουσα τοποθεσία σας, καθώς και πληροφορίες και προγνώσεις καιρικών συνθηκών γι’ αυτή. Ωστόσο μπορείτε να προσθέσετε οποιαδήποτε άλλη τοποθεσία, πόλη, περιοχή, που επιθυμείτε να παρακολουθείτε. Είτε ταξιδεύετε συχνά είτε έχετε συγγενείς σε άλλες πόλεις ή χώρες, είστε σε θέση εύκολα να ενημερώνεστε και να διατηρείτε πληροφορίες για τον καιρό σε ένα σημείο, συγκεντρωμένες.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή “Καιρός” από την οθόνη Αφετηρίας της συσκευής σας iPhone.
  • Αγγίξτε το εικονίδιο λίστας τέρμα δεξιά ή συγκλίνετε δύο δάχτυλα πάνω στην οθόνη (pinch) ώστε να εμφανίσετε τη λίστα με τις τοποθεσίες και αγγίξτε το σύμβολο “+”.
  • Εισάγετε το όνομα της πόλης, ταχυδρομικό κώδικα ή την περιοχή που επιθυμείτε να παρακολουθείτε.
  • Από τα αποτελέσματα αναζήτησης, αγγίξτε την επιθυμητή τοποθεσία.

weather 02

Αφαίρεση τοποθεσίας: Για να αφαιρέσετε μία τοποθεσία την οποία έχετε κρίνει πως πλέον δεν σας είναι απαραίτητη, ανοίξτε εκ νέου την εφαρμογή “Καιρός”. Από τη λίστα εντοπίστε τη μη επιθυμητή πόλη και σύρετε το δάχτυλό σας με φορά από δεξιά προς τα αριστερά για να αποκαλύψετε το εικονικό πλήκτρο διαγραφής. Αγγίξτε διαγραφή για να την αφαιρέσετε.

Αναδιάταξη τοποθεσιών στην εφαρμογή Καιρού

Εάν επιθυμείτε να ταξινομήσετε κατά βούληση τις τοποθεσίες πρόγνωσης Καιρού, μπορείτε να το πράξετε εύκολα, ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία.

  • Ανοίξτε την προεγκατεστημένη εφαρμογή “Καιρός” από την οθόνη αφετηρίας της συσκευής σας.
  • Αγγίξτε παρατεταμένα την τοποθεσία που θέλετε να μετακινήσετε και μόλις “ανασηκωθεί” μπορείτε να την μετακινήσετε είτε προς τα επάνω είτε προς τα κάτω.
  • Απομακρύνετε το δάχτυλό σας από την οθόνη, προκειμένου να λάβει η τοποθεσία τη νέα της θέση.
  • Εάν επιθυμείτε, επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για οποιαδήποτε άλλη πόλη ή περιοχή επιθυμείτε να αναδιατάξετε.

weather 03

Αλλαγή στην κλίμακα μέτρησης της θερμοκρασίας

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Καιρός από την αρχική οθόνη της συσκευής σας iPhone.
  • Αγγίξτε το εικονίδια λίστας κάτω δεξιά και στη συνέχεια επιλέξτε μεταξύ ° C / ° F.
  • Μπορείτε να υπαναχωρήσετε της επιλογής σας κατά τον ίδιο τρόπο.

weather 04

Πέραν της χειροκίνητης ρύθμισης παρακολούθησης πρόγνωσης του καιρού σε μία τοποθεσία, έχετε τη δυνατότητα να αφήσετε την εικονική βοηθό Siri να κάνει την αναζήτηση για εσάς. Πιέστε παρατεταμένα το πλήκτρο Αφετηρίας για να την ενεργοποιήσετε και στη συνέχεια υπαγορεύστε την πόλη που επιθυμείτε για να λάβετε πληροφορίες καιρικών συνθηκών.

Διαβάστε επίσης: iPhone - 10 εξαιρετικά 3D Touch κόλπα για να δοκιμάσετε (Mέρος 2ο) 

Όπως είδατε η παρακολούθηση της πρόγνωσης καιρού και γενικότερα η ομώνυμη προεγκατεστημένη εφαρμογή, είναι ιδιαίτερα εύκολη στο χειρισμό της. Παρόλα αυτά είμαστε πρόθυμοι να σας διευκρινίσουμε οποιαδήποτε έννοια.

από DINFUN