Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Samsung Galaxy Note 7: Επανακυκλοφορεί με νέα μπαταρία;

Samsung Galaxy Note 7: Επανακυκλοφορεί με νέα μπαταρία;
ired.gr

Όλοι γνωρίζουμε το story του Samsung Galaxy Note 7 και δεν σκοπεύω να σας κουράσω αναφέροντάς το και πάλι. Καλύτερα ας ξεκινήσουμε με τη συνέντευξη τύπου που είχε δώσει προ καιρού η Samsung, ανακοινώνοντας τις δύο αιτίες των εκρήξεων των συσκευών της. Αν δεν έχετε ενημερωθεί επ' αυτού, ρίξτε μια ματιά στο σχετικό μας κείμενο.

Τότε, η εταιρεία είχε καταφέρει να δώσει ένα (θεωρητικό) τέλος στην παραφιλολογία που είχε δημιουργηθεί, ως προς τα αίτια των εκρήξεων.

Λοιπόν, έχουμε νεότερα, τουλάχιστον με βάση τα συνεχή reports που έρχονται από τη Νότιο Κορέα. Και ίσως αυτά τα νεότερα να δώσουν τελικά στη Samsung και το πολυπόθητο ουσιαστικό τέλος στο μεγάλο αυτό σίριαλ.

Η Αναφορά από τη Νότιο Κορέα

Η κορεάτικη ιστοσελίδα Hankyung μετέδωσε πως η Samsung προτίθεται να επανακυκλοφορήσει ανακατασκευασμένες (refurbished) συσκευές Note 7, με διορθωμένο το πρόβλημα της μπαταρίας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Samsung αναμένεται να κινηθεί πιο “συντηρητικά” και να συμπεριλάβει μικρότερη μπαταρία, στα 3200mAh. Εδώ θα πρέπει να θυμίσουμε πως η original συσκευή έφερε μπαταρία στα 3500mAh.

Αναμένεται οι συσκευές αυτές να διατεθούν σε αναδυόμενες αγορές, όπως αυτές της Ινδίας και του Βιετνάμ και όχι σε αυτές που ήδη η συσκευή έχει απαγορευθεί (ΗΠΑ, κάποιες ευρωπαϊκές χώρες κλπ). Σύμφωνα πάντα με την Hankyung, η Samsung σκοπεύει να διαθέσει τις ανακατασκευασμένες αυτές συσκευές στην αγορά, τον Ιούνιο.

Εδώ, θα πρέπει να σημειώσουμε πως ακόμα η Samsung δεν έχει σχολιάσει τη συγκεκριμένη αναφορά.

Η θέση των αναλυτών

Σύμφωνα με τους αναλυτές, μία τέτοια κίνηση από τη Samsung θα είχε διπλό όφελος. Αφενός, θα βοηθούσε την εταιρεία να μειώσει τις απώλειές της μετά από τις αλλεπάλληλες ανακλήσεις, αφετέρου, θα εκμηδένιζε τον κίνδυνο προστίμων που αφορούν περιβαντολλογικούς κανόνες, με τη χρήση και όχι την καταστροφή όλων αυτών των υλικών που φέρουν τώρα οι συσκευές που έχουν αποσυρθεί.

Κλείνοντας

Πρόκειται για μία έξυπνη κίνηση της Samsung που λογικά θα επιβεβαιωθεί. Ασχέτως των αναλύσεων των ειδικών, θεωρώ πως υπάρχει και ένας τρίτος λόγος, άσχετος από τις οικονομικές απώλειες και αυτός είναι του prestige. Κατά την γνώμη μου για τη Samsung, δεν υπάρχει πιο εμφατικός τρόπος για να δηλώσει πως πλέον έχει λύσει τα προβλήματα, από την (εκ νέου) κυκλοφορία της ίδιας της συσκευής.

Το Samsung Galaxy Note 7 ήταν όντως μια καταπληκτική συσκευή. Ίσως η Samsung τελικά μας αποδείξει πως πλέον δεν είναι και εκρηκτική...

 Δείτε επίσης: iPhone 6 Plus vs Samsung Galaxy Note 4 - Τιτανομαχία

από Kostthem

(*Πλέον έχει διαψευσθεί από τη Samsung η επανακυκλοφόρηση της συσκευής!)

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status