Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iOS 10 - Νέα και εντυπωσιακά κόλπα καλά κρυμμένα στη συσκευή σας

iOS 10 - Νέα και εντυπωσιακά κόλπα καλά κρυμμένα στη συσκευή σας
ired.gr

Μετά από μήνες ενασχόλησης με το νέο λειτουργικό, ως συντακτική ομάδα του ired σας διαβεβαιώνουμε πως το κατέχουμε απόλυτα. Η εφαρμογή “Μηνύματα" έφερε εξαιρετικά χαρακτηριστικά, τα οποία ήδη έχουν κάνει την επικοινωνία μας πιο ευχάριστη. Η εικονική βοηθός Siri, χρησιμοποιείται από εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών και υπάρχουν πολλά ακόμη νέα χαρακτηριστικά τα οποία συνέβαλαν στον ενθουσιασμό μας κατά την ενασχόληση με το νέο λειτουργικό. Η Apple πραγματοποίησε πλήρη αναθεώρηση του λειτουργικού συστήματος στην έκδοση iOS 10, με σημαντικές αλλαγές και αποδοτικότερη ενσωμάτωση της τεχνολογίας αφής 3D Touch, στις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές κι όχι μόνο.

Ας μην χάνουμε χρόνο με μεγάλους προλόγους κι ας περάσουμε καλύτερα στη δράση.

iOS 10 - Εντυπωσιακά κόλπα, καλά κρυμμένα

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις στο “Κουμπί Αφετηρίας”

Μία ριζική αλλαγή του λειτουργικού iOS 10, ήταν και η αφαίρεση του “Σύρετε για ξεκλείδωμα” προκειμένου να εισέλθετε στο κύριο λειτουργικό της συσκευής σας. Η αλλαγή αυτή παρότι έφερε αντιδράσεις, ήρθε για να μείνει. Εάν σας ενοχλεί να πιέζετε το πλήκτρο Αφετηρίας για να ξεκλειδώσετε τη συσκευή, προτείνουμε την παρακάτω οδηγία. Ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα > Κουμπί Αφετηρίας > Άνοιγμα με άγγιγμα. Η ενέργεια αυτή είναι αναστρέψιμη από το ίδιο σημείο του λειτουργικού.

εικονα 01

Ομαδοποιημένες ειδοποιήσεις

Η Apple έχει επανασχεδιάσει το “Κέντρο Γνωστοποιήσεων” στη νέα έκδοση λειτουργικού, στο οποίο δύνανται πλέον όλες οι γνωστοποιήσεις να ομαδοποιούνται ανά ημέρα. Η λογική λέει πως έτσι μπορείτε να κάνετε ευκολότερη εκκαθάριση από την οθόνη της συσκευής σας. Επιπλέον κάνοντας χρήση της τεχνολογίας αφής 3D Touch, έχετε τη δυνατότητα να διαγράψετε μαζικά όλες τις ειδοποιήσεις (έχουμε αναφερθεί στην παρακάτω ανάρτηση επί του θέματος).

Διαβάστε επίσης: iPhone - 12 εξαιρετικά 3D Touch κόλπα για να δοκιμάσετε (Mέρος 1ο) 

Φακός - Έλεγχος φωτεινότητας

εικονα 02

Εξυπηρετική προσθήκη, αλλά όχι για όλους τους χρήστες iPhone. Στις αλλαγές που επήλθαν στην ενότητα “Κέντρο Ελέγχου” συμπεριλαμβάνεται και η ρύθμισης έντασης φωτισμού της εφαρμογής “Φακός”. Εάν επιθυμείτε να αλλάξετε την ένταση του φωτός, θα χρειαστεί να είστε κάτοχος iPhone 6s ή νεότερης συσκευής και να πιέσετε περισσότερο το εικονίδιο του φακού, για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία 3D Touch. Στη συνέχεια αγγίξτε μία από τις επιλογές (Έντονος, Μέτριος ή Χαμηλός φωτισμός).

Μηνύματα - Μείωση ποιότητας φωτογραφιών

Ιδιαίτερα χρήση οδηγία κατά την χρήση της συσκευής σας με σύνδεση στο διαδίκτυο μέσω δεδομένων. Η εφαρμογή iMessage εμπεριέχει τη λειτουργία “Χαμηλής ποιότητας εικόνων” έτσι ώστε να αποστέλλετε τα δεδομένα σας σε χαμηλή ανάλυση. Για να ενεργοποιήσετε την παραπάνω λειτουργία, ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Μηνύματα > και στο τέλος της σελίδας εντοπίστε την εναλλαγή “Χαμηλή ποιότητα εικόνων” κι ενεργοποιήστε τη.

Η λειτουργία αυτή επηρεάζει μόνο την ανάλυση στις φωτογραφίες που επιθυμείτε να στείλετε και δεν επηρεάζει όσες θα λάβετε από άλλους χρήστες.

Επεξεργαστείτε Live Photos

Μία βελτίωση η οποία έφερε καλύτερες συνθήκες επεξεργασίας φωτογραφιών στο λειτουργικό iOS 10, ακόμη και των Live Photos. Tα νέα εργαλεία είναι εξοπλισμένα με εκπληκτικά ρυθμιστικά (sliders). Έχετε τη δυνατότητα να επεξεργαστείτε ακόμη και τις Live Photos με τον ίδιο τρόπο που θα το κάνατε και με οποιαδήποτε άλλη φωτογραφία. Η μόνη διαφορά είναι η αδυναμία στη ρύθμιση πλαισίων εντός. Αλλά μην ανησυχείτε μπορείτε να κάνετε περικοπή, να προσθέσετε φίλτρα και να αυξομειώσετε το φωτισμό. Είναι πολύ περισσότερα από ό,τι περιμένατε πως θα μπορούσατε να επεξεργαστείτε σε μία Live photo.

Safari - Κλείστε μαζικά τις καρτέλες

εικονα 03

Στην εφαρμογή περιήγησης Safari μπορούμε να ανοίξουμε έναν απεριόριστο αριθμό καρτελών ταυτόχρονα με αποτέλεσμα να χάνουμε τον έλεγχο στο τέλος. Στο παρελθόν έπρεπε να κλείσετε μία μία όλες τις ανοιχτές καρτέλες για να βάλετε μία τάξη. Ευτυχώς αυτές οι δύσκολες εποχές έχουν περάσει. Μπορείτε να απαλλαγείτε από όλες τις ανοιχτές καρτέλες ταυτόχρονα στο λειτουργικό iOS 10. Ανοίξτε την εφαρμογή περιήγησης Safari και πιέστε το εικονίδιο καρτελών (το εικονίδιο που βρίσκεται τέρμα δεξιά) παρατεταμένα. Από το αναδυόμενο μενού επιλέξτε κλείσιμο καρτελών, για να κλείσουν μαζικά. Μπορείτε επίσης εάν είστε ήδη στη σελίδα καρτελών να ακολουθήσετε την ίδια ενέργεια (παρατεταμένα) στο εικονικό πλήκτρο “Τέλος”.

Σήμανση φωτογραφιών τύπου Snapchat

Μπορείτε να αλλάξετε στιλ στις φωτογραφίες σας και να τις μετατρέψετε σε Snapchat-style doodles με τη χρήση της σήμανσης. Η εφαρμογή Φωτογραφίες σας επιτρέπει να το πράξετε σε οποιαδήποτε φωτογραφία επιθυμείτε. Ανοίξτε μία φωτογραφία και πιέστε στη συνέχεια το εικονίδιο “Επεξεργασία”. Αγγίξτε στη συνέχεια το εικονίδιο με τις 3 τελίτσες και στη συνέχεια την εργαλειοθήκη, για να προσθέσετε γρήγορα σκίτσα ή κείμενο στις φωτογραφίες σας.

Η Siri συλλαμβάνει selfies

Εάν είναι απαραίτητο να συλλάβετε μία αυτο-φωτογραφία (selfie) γρήγορα, μπορείτε να το ζητήσετε από την εικονική βοηθό σας, να ανοίξει την εφαρμογή κάμερας για εσάς. Είναι μία εύκολη μέθοδος προκείμενου να συλλάβετε γρήγορα μία φωτογραφία. Εσείς θα χρειαστεί να πατήσετε μόνο το πλήκτρο κλείστρου.

Χάρτες + εφαρμογές

Το λειτουργικό iOS 10 έφερε νέο αέρα στην εφαρμογή χαρτών της Apple. Η εφαρμογή σας επιτρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση σε εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών, όπως για παράδειγμα οι Yelp και OpenTable απευθείας μέσα από την εφαρμογή. Πιέστε στο εστιατόριο ή στο ξενοδοχείο που επιθυμείτε να κρατήσετε δωμάτιο και η εφαρμογή θα συνδεθεί με τις κατάλληλες εφαρμογές για να ελέγξετε τις τιμές ενός εστιατορίου για παράδειγμα. Οι χάρτες στο νέο λειτουργικό μπορούμε να πούμε πως έγιναν πιο έξυπνοι.

3D Touch και ειδοποιήσεις

Δεν γίνεται να μιλάμε για κόλπα και συμβουλές και να αφήνουμε απ’ έξω τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης 3D Touch με τις ειδοποιήσεις. Πρόκειται για εξαιρετικά χρήσιμο multitasking, καθώς πλέον μπορείτε να απαντήσετε σε ένα εισερχόμενο μήνυμα χωρίς να απομακρυνθείτε από την εφαρμογή που βρίσκεστε. Περισσότερα 3D Touch κόλπα και συμβουλές αναζητήστε στον παρακάτω σύνδεσμο.

Διαβάστε επίσης: iPhone - 10 εξαιρετικά 3D Touch κόλπα για να δοκιμάσετε (Mέρος 2ο) 

Μηνύματα - Χειρόγραφο κείμενο

Σημαντικές αλλαγές όπως προαναφέραμε έχει δεχθεί στην νέα έκδοση λειτουργικού και η εφαρμογή “Μηνύματα’. Εμείς θα ασχοληθούμε με ένα από τα κρυμμένα χαρακτηριστικά της. Οι χρήστες είναι σε θέση να συντάσσουν χειρόγραφο κείμενο, στην εφαρμογή iMessage. Στη πραγματικότητα η λειτουργία αυτή είναι εύκολη στην πρόσβαση. Εάν επιθυμείτε να συντάξετε κείμενο με το γραφικό χαρακτήρα σας, αρκεί να περιστρέψετε τη συσκευή σε οριζόντιο προσανατολισμό. Η οθόνη θα είναι σε θέση να δεχθεί χειρόγραφο κείμενο, το οποίο και θα προστεθεί στη συνομιλία σας. Γράψτε ή σχεδιάστε κάτι πάνω στην οθόνη και στη συνέχεια επιλέξτε “Τέλος”.

Tip - Bonus: Η εφαρμογή Μηνυμάτων αποθηκεύει αυτόματα τα πιο πρόσφατα χειρόγραφα μηνύματα ώστε να έχετε τη δυνατότητα άμεσης αποστολής ξανά στο μέλλον. Εάν επιθυμείτε να διαγράψετε πλήρως ένα χειρόγραφο κείμενό σας, κρατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο και διαγράψτε το. Η διαδικασία θυμίζει διαγραφή εφαρμογής από την οθόνη Αφετηρίας.

Ελπίζουμε να σας φάνηκαν χρήσιμες οι παραπάνω οδηγίες και να τις εντάξετε στην καθημερινή σας ενασχόληση με τη συσκευή iPhone. Εμείς συνεχίζουμε να συλλέγουμε όλα τα χρήσιμα και καλά κρυμμένα χαρακτηριστικά του λειτουργικού iOS 10 και σύντομα θα επανέλθουμε δριμύτεροι.

από DINFUN

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status