4 εκπλήξεις για το iPhone 8 που, ίσως, μας επιφυλάσσει η Apple

4 εκπλήξεις για το iPhone 8 που, ίσως, μας επιφυλάσσει η Apple
ired.gr

Πριν ακουστεί κάτι για το iPhone 8 από επίσημα χείλη, γνωρίζουμε ήδη πάρα πολλά. Αλλά η Apple θα μπορούσε να μας εκπλήξει ευχάριστα, αν προχωρήσει, φέτος, σε αυτές τις κινήσεις και εμείς το μάθουμε την ημέρα της παρουσίασης.

1. Νέο iOS

Έχουμε επικεντρωθεί τόσο πολύ στα τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας συσκευής που δεν έχουμε σκεφτεί το τι θα μπορούσε να συμβεί στο λογισμικό. Αν το νέο iPhone είναι πράγματι μια ολοκαίνουρια συσκευή με OLED οθόνη, θα ήταν περίεργο να λειτουργεί με ένα απλά ανανεωμένο interface, στο οποίο θα προστεθούν μερικές αλλαγές και νέες δυνατότητες. Με αφορμή και την δέκατη επέτειο του iPhone, δεν υπάρχει πιο κατάλληλη στιγμή για την παρουσίαση ενός εντελώς διαφορετικού λογισμικού.

2. Νέο σύστημα ασφαλείας

Η προσθήκη του Touch ID ήταν αναμφισβήτητα πολύ σημαντική για το iPhone. Όμως, οι ανταγωνιστές έχουν ήδη προσθέσει κι άλλες λειτουργίες ασφάλειας, όπως η αναγνώριση προσώπου και η σάρωση της ίριδας, γεγονός που κάνει το ξεκλείδωμα με δακτυλικό αποτύπωμα λίγο παρωχημένο. Δεν θα είναι δύσκολο για την Apple να περάσει στο επόμενο επίπεδο, δεδομένου ότι έχει κάνει μεγάλη πρόοδο με τις κάμερες του iPhone τα τελευταία χρόνια.

3. Επαυξημένη πραγματικότητα

Κατά τη γνώμη μου, είναι πιο πιθανό η Apple να ενσωματώσει την επαυξημένη πραγματικότητα στο iPhone παρά να κυκλοφορήσει νέα γυαλιά ή smartglasses. Η νέα τεχνολογία ανοίγει ούτως ή άλλως νέους δρόμους για την Apple αλλά και γενικότερα, για την κοινότητα των προγραμματιστών για νέες εφαρμογές, από gaming έως πλοήγηση.

4. Γραμμή λειτουργιών

Η προσθήκη του Touch Bar στο νέο MacBook Pro δημιούργησε προσδοκίες για κάτι ανάλογο και στο iPhone. Π.χ. μια αντίστοιχη γραμμή λειτουργιών πάνω στην οθόνη, στο σημείο που βρίσκεται σήμερα το Home Button. Ο χώρος αυτός θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να προβάλλει το κέντρο ελέγχου, ανάλογα με το ποιες εφαρμογές εκτελούνται εκείνη τη στιγμή ή αν ο χρήστης βρίσκεται κατά τη διάρκεια μια κλήσης ή θέλει να απαντήσει σε ένα μήνυμα κειμένου.

Διαβάστε επίσης: «MWC 2017: η επιστροφή του Nokia 3310»

Από mirelen