Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Apple εξαγόρασε την RealFace και εστιάζει πλέον στην αναγνώριση προσώπων

Η Apple εξαγόρασε την RealFace και εστιάζει πλέον στην αναγνώριση προσώπων
ired.gr

Η Apple κατά καιρούς προβαίνει σε εξαγορές νεοφυών εταιρειών (start ups), κυρίως βέβαια όταν αυτές ειδικεύονται σε τομείς που η Apple έχει μείνει πίσω, ή που απλά σκοπεύει να εστιάσει μεσο-μακροπρόθεσμα. Μία αντίστοιχη περίπτωση είναι και αυτή της εξαγοράς της RealFace, μίας start up από το Ισραήλ, η οποία ειδικεύεται στην τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων, με παράλληλη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Οι “Times of Israel” έγραψαν την Κυριακή που μας πέρασε πως η εταιρεία RealFace που ιδρύθηκε το 2014 και εδρεύει στο Τελ Αβίβ, εξαγοράστηκε από την Apple για το ποσό των δύο εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ, ένα ανάλογο δημοσίευμα της Calcalist, έκανε λόγο για deal “αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων”.

Διαβάστε επίσης: iPhone - Ξέρατε ότι έχει ραδιόφωνο;

Αυτή τη στιγμή η ιστοσελίδα της RealFace δεν είναι ενεργή για να αντλήσουμε επιπλέον πληροφορίες, αλλά με βάση προωθητικό υλικό της εταιρείας, έχει δημιουργηθεί ένα μοναδικό σύστημα αναγνώρισης προσώπων, το οποίο ενσωματώνει στοιχεία από την τεχνητή νοημοσύνη και τελικά “επαναφέρει την ανθρώπινη οπτική στην ψηφιακή επεξεργασία”. Ό,τι και αν τελικά αυτό σημαίνει και πάντα σύμφωνα με τις ανακοινώσεις και τις διαφημίσεις της εταιρείας, το σίγουρο είναι πως το λογισμικό αυτό καταφέρνει να μαθαίνει εξαιρετικά γρήγορα, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη παραλαμβάνει τη σκυτάλη από τις απλές, συνηθισμένες μεθόδους αναγνώρισης προσώπων.

Σύμφωνα με τις φήμες για το επερχόμενο iPhone, η Apple σκοπεύει να αποσύρει το Touch ID, μαζί με την απόσυρση του Home Button και να το αντικαταστήσει με μια νέα βιομετρική μέθοδο αναγνώρισης, η οποία είναι εξαιρετικά πιθανό να είναι η αναγνώριση προσώπου. Κατά την ταπεινή μου γνώμη κάτι τέτοιο θα ήταν υποβάθμιση, καθώς το Touch ID είναι από τις πιο χρήσιμες και βολικές λειτουργίες των iσυσκευών.

Από την άλλη, αρκετοί αναφέρουν πως αν η Apple σκόπευε να ενσωματώσει στο επερχόμενο iPhone τις τεχνολογίες που κατέχει η RealFace, θα είχε προβεί στην εξαγορά της, πολύ νωρίτερα και όχι “την τελευταία στιγμή”.

Η RealFace είναι η τέταρτη - εκ του Ισραήλ - εταιρεία που εξαγοράστηκε από την Apple. Είχαν προηγηθεί, η Anobit το 2011 (για το φημολογούμενο ποσό των 400 εκατομμυρίων δολαρίων!), η PrimeSense το 2013 (345 εκ.$), αλλά και η εξαγορά της LinX το 2015 για περίπου είκοσι εκατομμύρια δολάρια.

Εσείς, θα ήσασταν υπέρ της κατάργησης του Touch ID και της αντικατάστασής του με μια μέθοδο εξακρίβωσης στοιχείων μέσω της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου; Πείτε μας στα σχόλια την άποψή σας!

από Kostthem

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status