Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Skype επιτέλους περνάει στη νέα εποχή των εφαρμογών επικοινωνίας

Το Skype επιτέλους περνάει στη νέα εποχή των εφαρμογών επικοινωνίας
ired.gr

Η Microsoft ανακοίνωσε πως θα προσθέσει ένα νέο σετ λειτουργιών στην εφαρμογή μηνυμάτων και επικοινωνίας που διαθέτει, Skype. Σε ένα blog post, η εταιρεία παρουσίασε μια προεπισκόπηση των νέων λειτουργιών και κάλεσε τους χρήστες των λογισμικών iOS και Android να τις δοκιμάσουν, μετέχοντας στο πρόγραμμα “Skype Insider”.

Πλέον, το Skype θα υποστηρίζει νέες αντιδράσεις εντός κλήσεων, εντός μηνυμάτων, θα προστεθεί εικονίδιο κάμερας για άμεσες λήψεις φωτογραφιών και διάφορα άλλα καλούδια θα συνεπικουρήσουν στην εκμοντερνοποίηση της πλατφόρμας.

Η πρώτη λειτουργία, η οποία θα προστεθεί στο Skype 8.0, αφορά την ενσωμάτωση της κάμερας στην εφαρμογή. Οι χρήστες θα μπορούν πλέον να στείλουν μία φωτογραφία σε άλλους χρήστες, χωρίς να χρειαστεί να φύγουν από το περιβάλλον της εφαρμογής. Επίσης, θα μπορούν να προσθέσουν στις φωτογραφίες αυτές σχόλια, stickers και φυσικά, emoticons.

Επιπροσθέτως, θα υπάρχει πλέον το πάνελ αναζήτησης, με το οποίο οι χρήστες θα μπορούν να εντοπίσουν και να μοιραστούν συνδέσμους, νέα, αποτελέσματα αγώνων, εστιατόρια, τον καιρό, videos κλπ, εντός του περιβάλλοντος της εφαρμογής.

0102

Θα προστεθούν και αντιδράσεις που θυμίζουν αυτές που περιλαμβάνει η εφαρμογή των μηνυμάτων της Apple, όπως ενθουσιασμένες φατσούλες, emojis κλπ. Η Microsoft ανέφερε πως θα δίνεται και η δυνατότητα επισύναψης ψηφοφοριών. Με τις αντιδράσεις εντός κλήσεων, θα μπορούμε να διαχειριζόμαστε live videos, emojis αλλά και να μοιραζόμαστε φωτογραφίες σε πραγματικό χρόνο.

Αυτή τη στιγμή όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα Skype insider δοκιμάζουν τις λειτουργίες αυτές για τα λειτουργικά συστήματα iOS και Android.

Διαβάστε επίσης: «FaceTime, Skype, Hangouts, όλες οι πληροφορίες για να φέρετε "κοντά" τα αγαπημένα σας πρόσωπα»

Όσοι κατέχετε Android συσκευή, απλά κατεβάστε τη δοκιμαστική αυτή έκδοση από το Play Store της Google. Οι χρήστες συσκευών της Apple, θα πρέπει να πλοηγηθείτε στη σχετική σελίδα εγγραφής στο Skype Insider και αν επιλεχθείτε, να λάβετε τη δοκιμαστική έκδοση μέσω της επίσημης διαδικασίας της Apple, TestFlight.

03

Τα νέα είναι ευχάριστα, ίσως όμως αποδειχθούν “αργοπορημένα”. Μπορεί το Skype να αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τρόπους video επικοινωνίας, αλλά, η νεολαία, η οποία και εστιάζει στις δυνατότητες των μηνυμάτων περισσότερο, δείχνει να προτιμάει πλέον άλλες λύσεις, όπως το Viber, τον Facebook Messenger, τα iMessages κλπ.

Αυτό που πραγματικά θα είχε ενδιαφέρον, είναι το μέγεθος και το βάθος της δουλειάς που ρίχνει η Microsoft. Ελπίζω με την αφορμή της συγκεκριμένης αναβάθμισης, η εταιρεία να δουλέψει πάνω στα αδύναμα σημεία της εφαρμογής της, δηλαδή στην αποφυγή της έντονης σπατάλης πόρων των smartphones (να γίνει δηλαδή πιο “ελαφριά”) και ταυτόχρονα να εργαστεί πάνω στο ζήτημα της υπερβολικής κατανάλωσης της μπαταρίας.

από Kostthem

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status