Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iPhone 8 - Όλες οι μέχρι τώρα πληροφορίες μας, συγκεντρωμένες

iPhone 8 - Όλες οι μέχρι τώρα πληροφορίες μας, συγκεντρωμένες
ired.gr

Καθώς πλησιάζουμε πιο κοντά πλέον στο επόμενο iPhone, νέες φήμες εμφανίζονται στο προσκήνιο, σχετικές με τις προσδοκίες των χαρακτηριστικών, του επερχόμενου iPhone. Αυτό που φαίνεται από τις έως τώρα πληροφορίες μας, είναι πως η Apple ετοιμάζει μία σοβαρή αναβάθμιση με εντυπωσιακά νέα χαρακτηριστικά, στα πλαίσια της 10ης επετείου κυκλοφορίας της συσκευής iPhone, με πιθανό τίτλο, iPhone 8.

Σιγο-ψιθυρίζεται πως η Apple όντως θα μπορούσε να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο νέες συσκευές δύο ταχυτήτων. Η μία θα είναι λιγότερο δαπανηρή έκδοση, αναβαθμίζοντας μερικά από τα τωρινά χαρακτηριστικά, όπως παραδοσιακά κάνει, ενώ μπορεί να δημιουργήσει και μία έκδοση με πιο high-end χαρακτηριστικά καλύπτοντας τις προσδοκίες των χρηστών για μια πλήρως ανασχεδιασμένη συσκευή.

Διαβάστε επίσης: «Εύρεση iPhone - Αφαιρέστε μία συσκευή iPhone από τον λογαριασμό του πρώην ιδιοκτήτη» 

Κάποιες από τις φήμες αναφέρουν πως η συσκευή iPhone 8, θα μπορούσε να επαναπροσδιορίσει το τι μπορεί να κάνει ένα smartphone. Υπάρχει η δυνατότητα από πλευράς της Apple να ανταποκριθεί σε τόσο υψηλές προσδοκίες; Θα πρέπει να περιμένουμε την επόμενη κυκλοφορία στις αρχές Σεπτεμβρίου για να δούμε εάν η εταιρεία θα διατηρήσει τη συνηθισμένη της τακτική. Έως τότε θα ακούτε και θα διαβάζετε από εμάς όλες τις φήμες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

iPhone 8 - Χαρακτηριστικά που θα μπορούσαμε να δούμε

00

  • Επεξεργαστής επόμενης γενιάς Apple in-house (ίσως A10X - A11)
  • Υλικά Γυαλί και ανοξείδωτο ατσάλι
  • Έκταση οθόνης από άκρη σε άκρη
  • Ασύρματη φόρτιση
  • Εικονικό πλήκτρο Αφετηρίας (ή πλήρης αφαίρεσή του)
  • Αδιάβροχο περίβλημα IP68
  • Dual-lens camera με AR δυνατότητες
  • Υποστήριξη Apple Pencil
  • Σαρωτής ίριδας ως εναλλακτικός του αισθητήρα Touch ID
  • Νέες αποχρώσεις συμπεριλαμβανομένης και της κόκκινης
  • Νέα κοστολόγηση η οποία θα μπορούσε να ξεπεράσει τα $1000

Ποια ονομασία θα φέρει η νέα συσκευή;

Το αποκαλούμε ως “iPhone 8” αλλά στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι θα επιλέξει η εταιρεία Apple ως τίτλο της επερχόμενης συσκευής της. H Apple μας έχει δείξει κατά καιρούς πως η αρίθμηση δεν παίζει ρόλο και θα μπορούσε να είναι τυχαία, όμως εάν πρόκειται να εκδώσει πολλαπλές συσκευές, θα πρέπει ο τίτλος τους να βγάζει κάποιο νόημα.

Τα ονόματα iPhone 7s και iPhone 7s Plus (όπως έχει αναφερθεί έως τώρα από την τεχνολογική ιστοσελίδα Macotakara, άλλά και από πολλές ακόμη) έχουν πολλές πιθανότητες, εκτός αν η Apple καταργήσει το έτος 2017, τις εκδόσεις “s”. Το όνομα iPhone 8 σε μία νέα ανασχεδιασμένη συσκευή έχει νόημα, όμως η Apple θα μπορούσε να κάνει την έκπληξη δίνοντας τον τίτλο “iPhone 10” ή ακόμη και “iPhone X” ακολουθώντας την παράδοση των υπολογιστών OS X (πρόκειται για το λατινικό 10).

Θα μπορούσε η κοστολόγησή του να ξεπεράσει τα $1000;

Η εταιρεία Fast Company έχει αναφέρει πως η επετειακή έκδοση της συσκευής iPhone θα μπορούσε να κοστίσει περισσότερα από $1000. Η πιθανότητα αυτή υπάρχει καθώς τα υλικά που θα απαρτίζουν το νέο iPhone, δεν θα είναι εφάμιλλα σε αξίες με τα τωρινά. Εάν η Ap-ple επιλέξει να κυκλοφορήσει και τις “s” εκδόσεις iPhone 7, θα είναι μία οικονομική επιλογή για τον χρήστη ο οποίος επιθυμεί να ανανεώσει τη συσκευή του, χωρίς όμως να ξοδέψει παραπάνω χρήματα.

Ασύρματη φόρτιση για την επερχόμενη έκδοση;

Στις αρχές του μήνα που διανύουμε - Φεβρουάριος 2017 - η Apple εντάχτηκε στο πρόγραμμα “Wireless Power Consortium” ισχυρός προάγγελος μιας συσκευής iPhone 8 με υποστήριξη ασύρματης φόρτισης. Πέρυσι η εταιρεία είχε ανακοινώσει τη στελέχωση με εμπειρογνώμονες ασύρματης φόρτισης και η εταιρεία αναλύσεων Nikkei Asian Review ανέφερε πως η Foxconn - ένας από τους κύριους συναρμολογητές συσκευών της Apple - δημιούργησε γραμμές ασύρματης φόρτισης για την επερχόμενη συσκευή.

01

Ο γνωστός και δημοφιλής αναλυτής Ming-Chi Kuo, είχε αναφέρει πως οι νέες εκδόσεις Phone θα διαθέτουν ασύρματη φόρτιση. Όμως κι άλλες αναφορές κάνουν λόγο για τη συμπερίληψη ασύρματης φόρτισης, η οποία θα προσφέρεται ξεχωριστά ως αξεσουάρ.

Θα πρέπει να αναφέρουμε πως οι top συσκευές της Samsung, υποστηρίζουν αξεσουάρ ασύρματης φόρτισης όπως το Galaxy S6 του 2015, καθώς και μεσαίας κατηγορίας συσκευές, όπως το Lumia της Microsoft.

Διαβάστε επίσης: «iPhone 7 - H συσκευή σας αρνείται να συνδεθεί στην εφαρμογή iTunes» 

Γυαλί vs Ατσάλι vs Αλουμίνιο

Η Apple είναι ικανή να απομακρυνθεί - και μας το έχει αποδείξει στο παρελθόν - από τα υλικά που χρησιμοποιούσε έως τώρα για τις συσκευές iPhone 6s ή iPhone 7, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της τεχνολογικής ιστοσελίδας DigiTimes. Φαίνεται λοιπόν πως η εταιρεία για το νέο iPhone των 5,8” ιντσών, ενδέχεται να χρησιμοποιήσει υλικά όπως γυαλί και ατσάλι στα πλαίσια της εφ’ όλης της ύλης σχεδίαση της επερχόμενης συσκευής. Νωρίτερα φήμες ήθελαν τους συναρμολογητές Foxconn και Jabil να πειραματίζονται με τη συναρμολόγηση δύο ανθεκτικών υαλοπινάκων, οι οποίοι συγκρατιούνται μεταξύ τους με ένα ατσάλινο στεφάνι και πλαίσιο.

Αναφορές των DigiTimes επισημαίνουν πως εκδόσεις των 4,7 ιντσών της έκδοσης 7s θα αποτελούνται από κράμα αλουμίνιου. Η σύνθεση υλικού για το iPhone 7s Plus των 5,5” δεν έχει επιβεβαιωθεί. Φήμες που αναφέρονταν σε κεραμικό υλικό, έχουν πλέον ξεθωριάσει για την ώρα.

Ξεκλειδώστε τη συσκευή με τα μάτια σας (ή το πρόσωπό σας)

Η Γερμανική ιστοσελίδα Handy Abovergleich και οι DigiTimes έχουν διαρρεύσει τη θεωρία πως η επερχόμενη έκδοση iPhone 8 ενδέχεται να ενσωματώνει σαρωτή ίριδας η οποία θα σας επιτρέπει να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας, κοιτάζοντάς το. Παράλληλη φήμη αναφέρει πως η νέα συσκευή θα προσφέρει ως εναλλακτική πρόταση τον σαρωτή προσώπου ή συμπληρωματικά με τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID.

02

Άλλη μία σημείωση: Το Galaxy Note 7 ήταν μεταξύ των πρώτων smartphone, εξοπλισμένο με σαρωτή ίριδας - ο οποίος δεν είχε καμία συσχέτιση με την “εκρηκτική” συμπεριφορά της συσκευής, μετέπειτα και την απόσυρσή της.

Ένα iPhone 8 Pro (δημιουργικό)

Η τεχνολογική ιστοσελίδα Handy Abovergleich έχει υιοθετήσει την πεποίθηση πως η επερχόμενη συσκευή iPhone 8 θα διατίθεται σε μία βασική έκδοση, μία Plus και μία επιπλέον έκδοση iPhone Pro, η οποία θα υποστηρίζει τη γραφίδα της Apple. Η τελευταία έκδοση θα είναι ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια καλλιτεχνών ή χρηστών που λατρεύουν τα χειρόγραφα, για να δημιουργήσουν σημειώσεις ή να διαχειριστούν φωτογραφίες και εικόνες.

Μπορεί η Apple να επεκτείνει την οθόνη της συσκευής στα “άκρα”;

Οι φήμες που θέλουν την Apple να εξοπλίζει τις συσκευές της με οθόνη OLED edge to edge έχουν περισσότερη βαρύτητα, καθώς φέρεται πως η Apple συμφώνησε την προμήθεια 60 εκατομμυρίων OLED οθονών - μία πολλών δισεκατομμυρίων συμφωνία - με την εταιρεία Samsung Display σύμφωνα με την ιστοσελίδα Korea Herald. Να γυρίσουμε πίσω στον Νοέμβριο και να θυμίσουμε πως η Wall Street Journal είχε αναφέρει πως το επόμενο iPhone, θα μπορούσε να περιλαμβάνει κυρτή OLED οθόνη, φήμη την οποία επανέλαβε ο γνωστός αναλυτής Ming-Chi Kuo.

03

Φυσικά τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει επαληθευτεί. Για την εταιρεία Samsung, ακούγεται πως το προσεχές Galaxy S8 θα είναι εξοπλισμένο με οθόνη που θα καλύπτει το 90% της πρόσοψης, ενώ η νέα πρόταση της Xiami Mi Mix αναμένεται να καλύπτει ολόκληρο σχεδόν το εμβαδόν της μπροστινής όψης.

Ίσως να αναγκαστεί να απομακρύνει το πλήκτρο Αφετηρίας

Μία από τις μεθόδους επέκτασης της οθόνης, είναι και η απομάκρυνση του πλήκτρου Αφετηρίας. Το 2015 η Apple είχε καταθέσει αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, ενός διαφανούς αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Με την αλλαγή σε ψηφιακή μορφή απόκρισης του πλήκτρου αφετηρίας στην έκδοση iPhone 7 και με τις ολοένα αυξανόμενες δυνατότητες της εικονικής βοηθού Siri, προς τη η ανάγκη ενός φυσικού πλήκτρου πλέον;

Εάν ακολουθήσει αυτή την κατεύθυνση για την επερχόμενη συσκευή iPhone, θα είναι σε θέση να μικρύνει το πάνω και κάτω μέρος προσφέροντας μία μεγαλύτερη σε έκταση οθόνη, χωρίς να αλλάξει το συνολικό μέγεθος της συσκευής. Όλα αυτά όμως είναι υποθέσεις, καθώς δεν έχουμε δει κάποια αίτηση ευρεσιτεχνίας τέτοιου είδους.

Μια συσκευή ακόμη πιο ανθεκτική στο νερό

04

Εάν η Apple αποφασίσει με κάποιον τρόπο να φράξει την Lightning υποδοχή φόρτισης της συσκευής, τότε αναμένουμε μία συσκευή πραγματικά αδιάβροχη. Παρόλα αυτά η Korea Herald αναφέρει πως η νέα συσκευή iPhone αναμένεται ανθεκτικότερη στο νερό - λαμβάνοντας υψηλότερη θέση στην κλίμακα αδιαβροχοποίησης IP68 συγκριτικά με την τωρινή IP67, της τρέχουσας γενιάς. Και πάλι η Apple και σε αυτό το χαρακτηριστικό έρχεται τελευταία καθώς ο μεγάλος της ανταγωνιστής, έχει διαθέσει συσκευή με αυτή την πιστοποίηση iP68, από το προηγούμενο έτος.

Διαβάστε επίσης: «Με αυτά τα Tips and Tricks θα απογειώσετε την παραγωγικότητά σας» 

Να αναμένουμε κόκκινη απόχρωση;

Οι νέες αποχρώσεις είναι ο εύκολος τρόπος για την εταιρεία Apple να σηματοδοτήσει μία επετειακή έκδοση. Το Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους, ένα video concept δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο για την λευκή έκδοση “Jet White” της συσκευής iPhone 7. Η ιαπωνική ιστοσελίδα Macotokara, αναφέρει πως η εταιρεία μπορεί μεταξύ των αποχρώσεων μαύρου και λευκού χρώματος, να προσθέσει και το κόκκινο, το οποίο είχαμε δει σαν απόχρωση στην τότε “οικονομική” έκδοση iPhone 5c.

05

Νέα camera ως η είσοδος στην επαυξημένη πραγματικότητα

Ο CEO της εταιρείας Tim Cook, έχει αναφερθεί αναλυτικά για την τάση του στις φωτογραφικές μηχανές διπλών φακών τις τελευταίες ημέρες. Ίσως γιατί μπορούν να βοηθήσουν στη παρουσίαση μία επαυξημένης εικόνας, παράλληλα με την κανονική. Είναι πολύ πιθανό η νέα συσκευή iPhone, να είναι εξοπλισμένη με μία camera διπλών φακών, η οποία θα μπορούσε να σαρώσει και να απεικονίσει τρισδιάστατα αντικείμενα με μεγάλη ακρίβεια. Για παράδειγμα μία τέτοια συσκευή θα ήταν ικανή να αναγνωρίσει ανθρώπους ή αντικείμενα όταν στρέφετε την camera επάνω τους. (Η Apple έχει ξεκινήσει δειλά βήματα με την αναγνώριση προσώπου στο λειτουργικό iOS 10).

Μην νομίζετε πως τελειώσαμε. Όσο οι φήμες θα αυξάνονται για τις επερχόμενες συσκευές iPhone, η συντακτική ομάδα του ired θα είμαστε εδώ για να τις φιλτράρουμε και να σας τις μεταφέρουμε. Το ίδιο επιθυμούμε κι από εσάς. Καθετί καινούριο που μαθαίνετε, να μας το αναφέρετε στα σχόλια.

από DINFUN

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status