Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Το παιδί μου θέλει smartphone. Βοήθεια!»

«Το παιδί μου θέλει smartphone. Βοήθεια!»
ired.gr

Έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι ημέρες που θα μπορούσαμε να δώσουμε το παλιό μας τηλέφωνο στα παιδιά μας.

Σήμερα, οι νέοι και οι έφηβοι γνωρίζουν περισσότερα πράγματα για την τεχνολογία από όσα γνωρίζαμε εμείς στην ηλικία τους ή ακόμη και από όσα γνωρίζουμε σήμερα.

Από νωρίς, ξεκινάνε και οι νύξεις για την αγορά ενός κινητού τηλεφώνου, με τους γονείς να βρίσκονται σε δίλημμα. Δεν θα σας βοηθήσουμε σε αυτό το κομμάτι, όμως. Το αν το παιδί σας είναι έτοιμο να αναλάβει την ευθύνη ενός κινητού τηλεφώνου είναι κάτι που γνωρίζετε μόνο εσείς.

Αν, όμως, έχετε αποφασίσει να αγοράσετε μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας στο παιδί σας, τότε αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να βάλουμε τις σκέψεις σας σε μια σειρά και να σας βοηθήσουμε να βρείτε το κατάλληλο: μια συσκευή για την οποία να μην τρέμετε στην ιδέα ότι θα την ξεχάσει στο σχολείο ή στο φροντιστήριο και θα είναι ανθεκτική, εύκολη στη χρήση και με μεγάλη διάρκεια μπαταρίας για υψηλή χρήση με παιχνίδια και βιντεάκια στο YouTube.

Φθηνό ή ακριβό;

Το πόσα χρήματα θα διαθέσετε για το τηλέφωνο του παιδιού σας είναι δική σας υπόθεση.

Η συμβουλή μας θα ήταν να μην αγοράσετε κάτι πανάκριβο, αν και γνωρίζουμε ότι πολλοί γονείς έχουν την πρόθεση να το κάνουν.

Η τιμή που θα πρέπει να κυμαίνεται ένα τηλέφωνο που προορίζεται για παιδιά είναι γύρω στα 200 ευρώ. Επίσης, ενημερωθείτε για το αν σας συμφέρει να αγοράσετε συσκευή με συμβόλαιο ή καρτοκινητό.

Αν το περισσότερο διάστημα, το παιδί βρίσκεται σε χώρους με Wi-Fi, δεν θα χρειάζεται να χρεώνεστε για τα MB. Από την άλλη, αν δυο ή περισσότερα μέλη της οικογένειας βρίσκονται ήδη σε κάποιο οικογενειακό πρόγραμμα τότε, ίσως, αυτή είναι πιο συμφέρουσα λύση.

Android ή iPhone

Αυτή η επιλογή είναι καθαρά θέμα προϋπολογισμού. Αν εγώ ήμουν 15 χρονών, φυσικά θα ήθελα να έχω ένα iPhone αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να το αγοράσουν.

Στις ημέρες μας, πολύς κόσμος έχει iPhone, υπάρχει ήδη ένα iPad σε κάποια σπίτια και γενικά τα παιδιά είναι εξοικειωμένα με το λογισμικό iOS. Ωστόσο, τα iPhone είναι ακριβά. Σε αυτή την περίπτωση, το παλιό iPhone θα κάνει εξαιρετικά τη δουλειά του αλλά και το iPhone SE (346€) είναι μια καλή επιλογή.

Αν έχουν συνηθίσει σε ένα Android tablet ή δεν έχουν άποψη, τότε οι τιμές των αντίστοιχων smartphones ξεκινούν από χαμηλά και διαθέτουν πολλές δωρεάν εφαρμογές. Φυσικά, και οι δύο πλατφόρμες έχουν ρυθμίσεις γονικού ελέγχου, ώστε το παιδί να έχει πρόσβαση σε ό,τι ορίσετε εσείς.

01

Σχεδιασμός και χαρακτηριστικά

Εσείς γνωρίζετε το παιδί σας καλύτερα από τον καθένα και ξέρετε τι είναι κατάλληλο για αυτά. Το πιο πιθανό είναι να χρησιμοποιεί ήδη ένα tablet και να έχει συνηθίσει στη μεγάλη οθόνη. Όμως, ένα smartphone με μεγάλη οθόνη είναι πιο επιρρεπές σε πτώσεις συγκριτικά με ένα πιο μικρό, κάτω των 5 ιντσών, που χωράει άνετα στην τσέπη.

Επειδή, τα ατυχήματα δεν γνωρίζουν ηλικία, ένα αδιάβροχο τηλέφωνο θα ήταν ιδανικό.

Το Moto G 2015 (131€) και το Sony Xperia M4 Aqua (183€) είναι πολύ καλές επιλογές. Οι συσκευές με μεταλλικό περίβλημα είναι πιο ακριβές από ένα πλαστικό τηλέφωνο, εκτός κι αν επιλέξετε κινέζικο.

Σε κάθε περίπτωση, αγοράστε και μια θήκη μαζί με τη συσκευή.

Οι ενήλικες μπορεί να μη δίνουν τόση σημασία στην μπροστινή κάμερα αλλά για τους έφηβους πρόκειται για το Α και το Ω (Snapchat, selfies και βιντεοκλήσεις). Οπότε, μην σκεφτείτε καν την αγορά κινητού χωρίς μπροστινή κάμερα.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε παρά μόνο για τις βασικές προδιαγραφές, αφού οι ανάγκες ενός παιδιού καταλήγουν συνήθως σε casual gaming, YouTube και φωτογραφίες.

Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ο αποθηκευτικός χώρος. Σας συμβουλεύουμε να αποφύγετε οτιδήποτε με εσωτερική αποθήκευση κάτω από 16GB. Βρείτε ένα μοντέλο με υποστήριξη SD card ή κατεβάστε αμέσως το Google Photos για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας.

Έχετε σκοπό να αγοράσετε ένα smartphone στο παιδί σας;

Ποιο έχετε στο μυαλό σας;

Περιμένουμε τις απαντήσεις σας στα σχόλια.

Διαβάστε επίσης: «Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι με αυτά τα apps»

Από mirelen

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status