MWC 2017: η επιστροφή του Nokia 3310

MWC 2017: η επιστροφή του Nokia 3310
ired.gr

Η HDM Global, η φινλανδική κατασκευάστρια εταιρία που διαθέτει τα αποκλειστικά δικαιώματα πώλησης συσκευών Nokia, ετοιμάζει την αναβίωση των Nokia N-series smartphones, η παρουσίαση των οποίων θα γίνει πιθανότατα, στο επερχόμενο Mobile World Congress 2017 (27 Φεβρουαρίου – 2 Απριλίου στη Βαρκελώνη).

Ωστόσο, οι φήμες λένε ότι την παράσταση θα κλέψει ένα από τα πιο διάσημα τηλέφωνα στην ιστορία του κλάδου των τηλεπικοινωνιών: το Nokia 3310.

Το comeback του Nokia 3310

nokia 3310 01

Σύμφωνα με μια αποκλειστική έκθεση του διάσημου για έγκυρες διαρροές ειδήσεων Evan Blass από το Venture Beat, η Nokia θα παρουσιάσει τέσσερα κινητά τηλέφωνα στο MWC 2017.

Μεταξύ των τεσσάρων, αυτό που προφανώς θα κερδίσει το ενδιαφέρον θα είναι μια σύγχρονη εκδοχή του Nokia 3310. Η συσκευή είχε πρωτο-κυκλοφορήσει το 2000, ως επίσημος διάδοχος του εξίσου δημοφιλούς Nokia 3210. Χάρη στην μεγάλη διάρκεια της μπαταρίας και στο ότι ήταν σχεδόν άφθαρτο, είχε ενθουσιάσει τα πλήθη σε όλο τον κόσμο.

Από όσο γνωρίζουμε, το Nokia 3310 του 2017 δεν θα είναι ένα smartphone αλλά θα παραμείνει ένα απλό feature phone, στην πολύ προσιτή τιμή των 59 ευρώ.
Είναι σχεδόν σίγουρο ότι το χαμηλό κόστος σίγουρα θα παρακινήσει πολλούς νοσταλγούς της παλιάς συσκευής να αποκτήσουν ξανά αυτό το τηλέφωνο και να το χρησιμοποιήσουν ως back up ή ως δεύτερη συσκευή στην καθημερινότητά τους.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει επίσημη παρουσίαση των χαρακτηριστικών της μοντέρνας εκδοχής του Nokia 3310, ούτε και πληροφορίες για το πότε θα είναι διαθέσιμο στην αγορά. Αν όμως διατηρήσει τα περισσότερα από τα στοιχεία της λειτουργικότητάς του και του σχεδιασμού του που του επέτρεψαν να πουλήσει 100 εκατομμύρια μονάδες κατά τη διάρκεια της κυκλοφορίας του, τότε θα εντυπωσιάσει μέσα στην απλότητά του.

Έρχονται κι άλλες Nokia συσκευές

Τα άλλα τρία τηλέφωνα θα είναι smartphones: το Nokia 6, το Nokia 5 και το Nokia 3. Τα δυο τελευταία θα διαθέτουν σχετικά χαμηλότερες προδιαγραφές ώστε να έχουν μια πιο προσιτή τιμή σε σχέση με το Nokia 6.

Σε γενικές γραμμές, όμως, θα πρόκειται για οικονομικά smartphones με τιμές που θα κυμαίνονται από 149 ευρώ έως και 264 ευρώ ενώ και τα τρία θα τρέχουν λογισμικό Android Nougat 7.0.

Διαβάστε επίσης: «Τα 5 καλύτερα GPS apps για iPhone»

Από mirelen