iOS 10.3: σημαντικές αλλαγές στο App Store για χρήστες και προγραμματιστές

iOS 10.3: σημαντικές αλλαγές στο App Store για χρήστες και προγραμματιστές
ired.gr

Στην έκδοση του iOS 10.3 που κυκλοφόρησε για προγραμματιστές, η Apple εισήγαγε ένα νέο σύστημα αξιολόγησης των εφαρμογών στο App Store.

Θα είναι προαιρετικό στην αρχή αλλά, σύμφωνα με τον John Gruber, η Apple σχεδιάζει να αναγκάσει τους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν το νέο API.

Μέχρι και σήμερα, η διαδικασία αξιολόγησης μιας εφαρμογής είναι μια «επίπονη» διαδικασία για τους χρήστες.

Όχι μόνο χρειάζεται σύνδεση με Apple ID και συνθηματικό αλλά στη συνέχεια, οι προγραμματιστές επιστρέφουν με συνεχόμενα και ενοχλητικά pop ups ζητώντας εκ νέου αξιολογήσεις.

Το νέο σύστημα θα επιτρέπει στους χρήστες να αξιολογούν την εφαρμογή μέσα από την ίδια την εφαρμογή και θα περιορίσει τα pop-ups στα 3 το χρόνο.

Οι χρήστες δεν θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις αφού έχουν ήδη βαθμολογήσει μια εφαρμογή και θα έχουν τη δυνατότητα να απενεργοποιούν τα αιτήματα για αξιολόγηση, αν δεν θέλουν να τα βλέπουν.

Αυτό θα βοηθήσει στην μείωση κάποιων ενοχλητικών πρακτικών στο App Store και ενδέχεται να αλλάξει και τον τρόπο που ζητούν σχόλια και κριτικές οι προγραμματιστές.

app store rating system 01

Ένα άλλο τεράστιο πρόβλημα με τις αξιολογήσεις στο App Store είναι το ότι οι χρήστες κάνουν αρνητικά σχόλια για εντελώς λανθασμένους λόγους, όπως π.χ. για το γεγονός ότι κάποιο app δεν προσφέρεται δωρεάν.

Το νέο σύστημα θα επιτρέπει στους προγραμματιστές να ανταποκρίνονται άμεσα στις κριτικές. Οι απαντήσεις τους θα «επισυνάπτονται» στις κριτικές και η κάθε πλευρά θα μπορεί να κάνει μόνο ένα σχόλιο (το οποίο, όμως, θα επιδέχεται μορφοποίησης αργότερα).

Το νέο API (application programming interface) θα είναι διαθέσιμο στους προγραμματιστές με την τελική έκδοση του iOS 10.3 αλλά δεν είναι ξεκάθαρο το πότε θα είναι υποχρεωτική η χρήση του.

Το iOS 10.3 beta 2 κυκλοφόρησε στις 6 Φεβρουαρίου, δυο εβδομάδες μετά το πρώτο iOS 10.3 και πάνω από ένα μήνα μετά την κυκλοφορία της επίσημης έκδοσης iOS 10.2. Την επίσημη έκδοση 10.3 την αναμένουμε τον Μάρτιο στις συσκευές μας.

Οι προθέσεις της Apple είναι σαφείς: έχει ήδη προσφέρει 8 ενημερώσεις για το iOS 10 μέσα σε πέντε μήνες, με ρυθμό ταχύτερο από οποιαδήποτε άλλη έκδοση iOS.

Αναμένεται να υπάρξουν αρκετές ακόμα ενημερώσεις, μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν και θα κάνει το ντεμπούτο του iOS 11.

Διαβάστε επίσης: «Με αυτά τα tips and Tricks θα απογειώσετε την παραγωγικότητά σας»

Από mirelen