Η Apple ανακοίνωσε το Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC) του 2017

Η Apple ανακοίνωσε το Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC) του 2017
ired.gr

Η Apple ανακοίνωσε το φετινό πρόγραμμα του παγκόσμιου συνεδρίου των προγραμματιστών της (WWDC), το οποίο και θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 5 Ιουνίου, ενώ θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, 9 Ιουνίου.

Φέτος το event θα λάβει χώρα στο McEnery Convention Center στο San Jose, στην California, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως το WWDC τελευταία φορά είχε πραγματοποιηθεί στο San Jose, το 2003!

Ο υπεύθυνος marketing της Apple, Phil Schiller, ανέφερε στο The Loop πως η συγκεκριμένη τοποθεσία βρίσκεται κοντύτερα στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Apple και πως η εταιρεία σκοπεύει να παράσχει ένα “υπέροχο περιβάλλον στους δημιουργούς”.

Ασφαλώς και η επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας, με το να είναι πολύ κοντινή στα κεντρικά γραφεία εξυπηρετείται το σκέλος των logistics (μεταφορές κλπ), αλλά εκτιμώ πως για μια εταιρεία με το μέγεθος της Apple, η συγκεκριμένη αιτιολογία είναι λίγο fail...

Ο Schiller πρόσθεσε πως αναμένει το φετινό WWDC να έχει περίπου αντίστοιχη επισκεψιμότητα με το περσινό, δηλαδή, να παρευρεθούν περίπου 5000 προγραμματιστές και 1000 μηχανικοί της Apple.

Άφησε βέβαια να εννοηθεί πως λόγω της επιλογής της τοποθεσίας, είναι πιθανό να δώσουν το παρόν περισσότεροι μηχανικοί της εταιρείας.

Το McEnery Convention Center θα αποτελέσει το κεντρικό σημείο για χιλιάδες παρευρισκόμενους, παρέχοντάς τους πρόσβαση σε ξενοδοχείο, εστιατόριο και διάφορες ψυχαγωγικές επιλογές. Εκτός του πολυαναμενόμενου keynote (παρουσίαση) του Tim Cook, θα συντελεστούν πολλά events, meetings, αλλά και τα κλασικά πλέον εργαστήρια (labs), όπου οι προγραμματιστές θα έχουν την ευκαιρία να λύσουν κάθε απορία τους, σε απ’ ευθείας επικοινωνία με τους καλύτερους μηχανικούς της Apple.

Σε αυτό το σημείο, και για να έχετε μία εικόνα του ενδιαφέροντος που παρουσιάζεται κάθε χρόνο, θα ήθελα να σας ενημερώσω πως τα εισιτήρια κοστίζουν 1.600 δολάρια και λόγω της αναμενόμενης, πολλαπλάσιας ζήτησης, θα διεξαχθεί κλήρωση που θα κρίνει το ποιοι θα είναι τελικά οι παρευρισκόμενοι.

Αφού τελειώσαμε με τα διαδικαστικά, ας περάσουμε και στα ουσιαστικά. Στην εναρκτήρια παρουσίαση, αναμένουμε ο Tim Cook να μας παρουσιάσει το νεότερο λογισμικό της εταιρείας για όλες τις πλατφόρμες της.

Δηλαδή, τα iOS 11, macOS 10.13, tvOS 11 και watchOS 4. Ίσως βέβαια στο keynote να έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε και κάποια ανακοίνωση έκπληξη.

Διαβάστε επίσης: «“Σε παρακαλώ” Apple, όχι άλλες νέες λειτουργίες στο iOS 11!»


Αν τηρηθούν οι παραδόσεις, εκτός από την πρώτη προεπισκόπηση των επερχόμενων λογισμικών της εταιρείας, θα διατεθούν και οι πρώτες δοκιμαστικές εκδόσεις για τους προγραμματιστές.

Η Apple ενημέρωσε πως θα υπάρξει ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη μέσω της ειδικής ιστοσελίδας της, αλλά οι φανς θα μπορούν επίσης να απολαύσουν το event και μέσω του iPhone, του iPad και του Apple TV τους.

Η χρονιά αυτή αναμένεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και μια πρώτη εικόνα θα τη λάβουμε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της Apple.

Έως τότε οι φήμες αναμένεται να ενταθούν ως προς τα χαρακτηριστικά του iOS, παράλληλα πάντα με αυτές που αναφέρονται στο επερχόμενο iPhone.

Εμείς, φυσικά, θα σας μεταδίδουμε τις πιο αξιόπιστες από αυτές, αλλά και θα καλύψουμε εκτενώς το WWDC του 2017.

από Kostthem