iPhone - 12 εξαιρετικά 3D Touch κόλπα για να δοκιμάσετε (Mέρος 1ο)

iPhone  - 12 εξαιρετικά 3D Touch κόλπα για να δοκιμάσετε (Mέρος 1ο)
ired.gr

Είστε κάτοχος μιας συσκευής iPhone 6s ή νεότερης;

Η Apple με την έλευση της wearable συσκευής Apple Watch, μας σύστησε μία νέα τεχνολογία εν ονόματι “Force Touch”. Η τεχνολογία αυτή - για όσους δεν γνωρίζουν - έχει την ικανότητα με ανάλογα την πίεση που ασκεί ο χρήστης στην οθόνη του Apple Watch, να επιστρέφει και διαφορετικά αποτελέσματα.

Παρόμοια τεχνολογία οθόνης η Apple προσέθεσε και στη συσκευή iPhone 6s υπό τον τίτλο “3D Touch” την οποία και κληρονόμησαν με τη σειρά τους και οι τελευταίες εκδόσεις iPhone 7 και iPh-one Plus. Συγκεντρώσαμε για εσάς τα πιο σημαντικά κόλπα και συμβουλές με απώτερο σκοπό, την πλήρη κατανόηση κι εκμετάλλευση της λειτουργίας αυτής.

Διαβάστε επίσης: «Εύρεση iPhone - Αφαιρέστε μία συσκευή iPhone από τον λογαριασμό του πρώην ιδιοκτήτη» 

Ας ξεκινήσουμε:

3d touch 01

1. Οι συντομεύσεις: Εμπεριέχουν ενέργειες οι οποίες είναι διαθέσιμες εάν ασκήσετε μεγαλύτερη πίεση στα εικονίδια των εφαρμογών, στην οθόνη Αφετηρίας. Δυστυχώς ακόμη και σήμερα υπάρ-χουν εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών που δεν υποστηρίζουν τις συντομεύσεις. Μπορείτε ανά-λογα με τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε να πειραματιστείτε με τη συγκεκριμένη λειτουργία. Συντομεύσεις θα συναντήσετε σίγουρα σε εφαρμογές όπως Μουσική, Ρολόι, Κάμερα, Φωτογραφίες, Σημειώσεις και σε πολλές ακόμη, για γρήγορη πρόσβαση σε λειτουργίες.

3d touch 02

2. Σύνδεσμοι: Η τεχνολογία 3D Touch, σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε προεπισκόπηση σε ένα σύνδεσμο σχεδόν οπουδήποτε στο λειτουργικό iOS. Μόλις συναντήσετε ένα σύνδεσμο πιέστε ισχυρά το link και υπό μορφή αναδυόμενου παραθύρου θα εμφανιστεί ο ιστότοπος. Η ταχύτητα εμφάνισης εξαρτάται από τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο. Ενδέχεται να χρειαστούν 2-3 δευτερόλεπτα για την απεικόνιση. Κατά την προεπισκόπηση σύρετε τη σελίδα προς τα επάνω, ώστε να αποκτήσετε πρόσβαση σε ενέργειες όπως “Άνοιγμα σε νέα καρτέλα” να προσθέσετε τη σελίδα σε λίστα ανάγνωσης, να την αντιγράψετε ή να τη μοιραστείτε με τους φίλους σας.

3. Peek και Pop: Πρόκειται για δύο χειρονομίες τις οποίες μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για να κάνετε προεπισκόπηση περιεχομένου, εντός εφαρμογών. Η χειρονομία “peek” σας επιτρέπει αγγίζοντας για παράδειγμα μία ειδοποίηση να κρυφοκοιτάξετε το περιεχόμενό της και σύροντας προς το επάνω μέρος τη σελίδα να αποκτήσετε πρόσβαση σε μενού με επιλογές όπως αντιγραφή κοινή χρήση κ.λ.π.

Η χειρονομία “pop”, πιέζοντας λίγο ακόμη παραπάνω την οθόνη, σας επιτρέπει να ανοίξετε πλή-ρως το στοιχείο που προηγουμένως κάνατε προεπισκόπηση, με τη χρήση “peek”. Δυνατότητες των χειρονομιών αυτών θα συναντήσετε και στην εφαρμογή χαρτών, πιέζοντας για παράδειγμα μια καρφίτσα, για να προβάλλετε περισσότερες οδηγίες για μία τοποθεσία. Μπορείτε επίσης πιέζοντας μία λίστα αναπαραγωγής μουσικής να λάβετε μία προεπισκόπηση των κομματιών που εμπεριέχει. Τώρα που μάθατε τι και πώς, μπορείτε να αναζητήσετε και άλλα σημεία του λειτουργικού iOS που θα μπορούσαν να έχουν εφαρμογή.

4. 3D Touch και Live Photos: Οι νεότερες συσκευές των iPhone 6 και iPhone 6 Plus, είναι ικανές να συλλάβουν Live Photos. Συγκεκριμένα συλλαμβάνουν φωτογραφίες συνοδευόμενες από video και ήχο, ο οποίος καταγράφεται λίγο πριν και λίγο μετά τη λήψη. Κατά την προβολή αυτών των φωτογραφιών στην εφαρμογή Φωτογραφίες, εμφανίζονται ως στατικές εικόνες. Πιέστε με περισσότερη δύναμη τις φωτογραφίες αυτές, για να ζωντανέψουν.

Θα πρέπει να σημειώσετε πως για να συλλάβετε Live Photos, θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένη η επιλογή τους. Πριν λοιπόν συλλάβετε μία φωτογραφία με την προεγκατεστημένη εφαρμογή της κάμερας, αγγίξτε στο πάνω μέρος της οθόνης το εικονίδιο με τους ομόκεντρους κύκλους ώστε να εμφανιστεί το μήνυμα “Live” και λάβει το εικονίδιο, κίτρινη απόχρωση. Η λειτουργία είναι αναστρέψιμη εάν αγγίξετε το εικονίδιο για δεύτερη φορά.

3d touch 05

5. Ανοίξτε την οθόνη πολυδιεργασιών (3D Touch): Εφαρμόστε πίεση στο αριστερό άκρο της οθόνης και στη συνέχεια σύρετε προς τα δεξιά για να αποκαλύψετε την οθόνη πολυδιεργασιών. Ενδεχομένως να δυσκολευτείτε να χρησιμοποιήσετε στοιχεία της οθόνης όπως συνδέσμους, φωτογραφίες ή εικονικά πλήκτρα μέσα από τις διαθέσιμες καρτέλες των εφαρμογών.

3d touch 06

6. Γρήγορη λήψη φωτογραφίας ή selfie: Στην οθόνη Αφετηρίας πιέστε λίγο παραπάνω το εικο-νίδιο της κάμερας, ώστε να εμφανιστούν οι επιλογές Quick Actions (Συντομεύσεις). Τώρα είστε σε θέση να επιλέξετε να κάνετε λήψη μιας φωτογραφίας selfie, κανονικής, εγγραφή video κανονική ή εγγραφή σε λειτουργία Slo Mo (αργής κίνησης).

7. Προεπισκόπηση video σε Μήνυμα: Μπορείτε να εμφανίσετε την προεπισκόπηση ενός video που εμπεριέχεται σε ένα μήνυμα, κάνοντας χρήση των χειρονομιών peek και pop. Πιέστε το σύν-δεσμο για να εμφανιστεί η προεπισκόπηση και στη συνέχεια πιέστε ακόμη περισσότερο για να ανοίξει η σελίδα στην εφαρμογή περιήγησης Safari.

8. Προεπισκόπηση μια διεύθυνσης URL σε μήνυμα: Κατά τον ίδιο τρόπο μπορείτε να κάνετε και προεπισκόπηση μιας διεύθυνσης ιστοσελίδας. Αγγίξτε το σύνδεσμο και πιέζοντας στη συνέχεια λίγο περισσότερο, προβάλλετε τον ιστότοπο που σας ενδιαφέρει σε πλήρη οθόνη.

3d touch 09

9. Λάβετε γρήγορες εντολές κατεύθυνσης (σπίτι): Μπορείτε να λάβετε οδηγίες κατεύθυνσης προς το σπίτι σας στο λεπτό, πιέζοντας με περισσότερη δύναμη το εικονίδιο της εφαρμογής Χαρ-τών της Apple. Από το αναδυόμενο μενού επιλέξτε οδηγίες προς το σπίτι για να ξεκινήσει η πλοή-γηση.

10. Γρήγορη απάντηση σε μήνυμα κειμένου: Ασκήστε πίεση σε μία από τις συνομιλίες σας στην εφαρμογή Μηνυμάτων για να προβάλλετε μία προεπισκόπηση και πιέστε ακόμη περισσότερο για να αλληλεπιδράσετε, στέλνοντας μία γρήγορη απάντηση. Σύρετε τη σελίδα προς το επάνω μέρος για να προβάλλετε μία λίστα με γρήγορες απαντήσεις όπως, “ΟΚ”, “ευχαριστώ”, “Να τα πούμε σύντομα” κ.λ.π.

11. Διαβάστε ένα Mail χωρίς να το ανοίξετε: Η εφαρμογή Mail είναι μία εξαιρετική ευκαιρία για να δοκιμάσετε στο έπακρο την τεχνολογία αφής 3D Touch. Πιέστε από τα εισερχόμενα ένα μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας για μία γρήγορη προεπισκόπηση στο περιεχόμενό του και στη συνέχεια σύρετε τη σελίδα προς τα επάνω για να αποκαλύψετε γρήγορες ενέργειες. Έχετε την επιλογή να αφήσετε το δάχτυλό σας από την οθόνη ώστε να επιστρέψετε στο γραμματοκιβώτιο ή να πιέσετε περισσότερο, ώστε να ανοίξετε το μήνυμα.

Διαβάστε επίσης: «iPhone 7 - H συσκευή σας αρνείται να συνδεθεί στην εφαρμογή iTunes» 

3d touch 12

12. Γρήγορη αλληλεπίδραση σε μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας: Κατά την ανάγνωση ενός μηνύματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία 3D Touch, προκειμένου να αλληλεπιδράσετε με τα στοιχεία επικοινωνίας. Πιέστε σταθερά και με πε-ρισσότερη δύναμη στο εικονίδιο της επαφής, πάνω δεξιά. Η ενέργεια αυτή θα ανοίξει ένα μενού μέσα από το οποίο θα σας επιτραπεί η δυνατότητα να στείλετε ένα νέο μήνυμα, να πραγματοποιήσετε μία κλήση FaceTime ή να προσθέσετε τα στοιχεία στις επαφές σας.

Δοκιμάστε όλες τις παραπάνω χειρονομίες, εξοικειωθείτε με αυτές, εντάξετέ τες στην καθημερινότητά σας κι εμείς θα επιστρέψουμε σύντομα με ακόμη περισσότερες 3D Touch, εφαρμογές. Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία συσχετιζόμενη με κάποιες από τις παραπάνω υποδείξεις, παρακαλούμε να τις αναφέρετε στα σχόλια. Η συντακτική ομάδα είναι πάντα πρόθυμη να απαντήσει.

από DINFUN