Εκτύπωση αυτής της σελίδας

How To - Συγχρονίστε ασύρματα το iPhone με την εφαρμογή iTunes

How To - Συγχρονίστε ασύρματα το iPhone με την εφαρμογή iTunes
ired.gr

Η συσκευή iPhone είναι σε θέση να κάνει τα πάντα ασύρματα, συμπεριλαμβανομένου του συγχρονισμού με τον υπολογιστή σας. Οι περισσότεροι γνωρίζετε πως για να συγχρονίσετε τις iOS συσκευές σας με την εφαρμογή iTunes, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το καλώδιο φόρτισης USB που εμπεριέχεται στη συσκευασία του. Σίγουρα όμως δεν γνωρίζετε πως αλλάζοντας μία μόνο ρύθμιση, μπορείτε να συγχρονίζετε τη συσκευή σας iPhone ή iPad μέσω σύνδεσης Wi-Fi, με τον υπολογιστή σας.

Διαβάστε επίσης: «Οριζόντια αναστροφή των selfie φωτογραφιών σας» 

Ας δούμε τι πρέπει να ξέρετε και τι θα χρειαστείτε για να το επιτύχετε.

Ασύρματος συγχρονισμός με την εφαρμογή iTunes

Θα χρειαστείτε:

  • Μία συσκευή iPhone ή iPad / iPod touch με τις τελευταίες εκδόσεις λειτουργικού. Συστήνεται πάντα η πιο πρόσφατη.
  • Ένας υπολογιστής με την πιο πρόσφατη ενημερωμένη έκδοση iTunes 12.5.5.
  • Φροντίστε επίσης τόσο ο υπολογιστής σας όσο και η iOS συσκευή σας, να είναι συνδεδεμένες στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi.

wifi sync 01

Αρχικές ρυθμίσεις:

Είτε σας φαίνεται οξύμωρο είτε όχι, για να συγχρονίσετε ασύρματα μία συσκευή iPhone στο υπο-λογιστή σας θα πρέπει αρχικά και για μία μόνο φορά να τη συνδέσετε με το καλώδιο φόρτισης USB. Ο λόγος είναι πως πρέπει να αλλάξετε μία ρύθμιση στο iTunes για να μπορεί η συσκευή σας στη συνέχεια να συνδέεται ασύρματα.

  • Μόνο μία φορά λοιπόν συνδέστε τη στον υπολογιστή, όπως κάνατε και μέχρι στιγμής, προκειμένου να συγχρονίσετε τη συσκευή σας.
  • Στην εφαρμογή iTunes ανοίξτε την ενότητα διαχείρισης της συσκευής, αγγίζοντας το εικονίδιο iPhone / iPad πάνω αριστερά της οθόνης, ακριβώς κάτω από τα ρυθμιστικά ελέγχου αναπαραγωγής.
  • Αναζητήστε στη σελίδα την υποενότητα - πλαίσιο “Επιλογές” και στην συνέχεια τικάρετε την φράση “Συγχρονισμός αυτού του iPhone μέσω Wi-Fi”.
  • Για να αποθηκεύσετε την επιλογή σας, αγγίξτε το εικονικό πλήκτρο “Τέλος” κάτω δεξιά.

wifi sync 02

Κάνετε “eject” τη συσκευή σας πιέζοντας το εικονίδιο - βέλος (με ανοδική φορά) δεξιά της εικόνας της συσκευής σας στην αριστερή πλευρική στήλη της εφαρμογής iTunes και αποσυνδέστε το iPh-one / iPad από τον υπολογιστή σας.

Με τη νέα ρύθμιση η συσκευή σας δεν θα χρήζει πλέον φυσικής σύνδεσης μέσω καλωδίου φόρτισης, αλλά θα πραγματοποιείται ασύρματα μέσω Wi-Fi σύνδεσης.

Συγχρονισμός μέσω ασύρματης σύνδεσης Wi-Fi

Όπως προαναφέραμε δεν θα χρειαστεί να αλλάξετε ξανά τη ρύθμιση αυτή στον συγκεκριμένο υπολογιστή. Για το συγχρονισμό το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

  • Επιβεβαιώστε πως υπολογιστής και iOS συσκευή, βρίσκονται συνδεδεμένα στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi. (Μην περιμένετε για παράδειγμα να είστε στο χώρο εργασίας σας και να έχετε την απαίτηση να συγχρονίσετε τη συσκευή σας με την εφαρμογή iTunes που βρίσκεται στον προσωπικό σας υπολογιστή στο σπίτι).
  • Πηγαίνετε στην εφαρμογή “Ρυθμίσεις” στη συσκευή σας iPhone για παράδειγμα και ακολουθή-στε τη διαδρομή Γενικά > iTunes > μέσω Wi-Fi
  • H σελίδα που θα ανοίξει στη συνέχεια προβάλλει τους διαθέσιμους υπολογιστές με τους οποί-ους είστε σε θέση να συγχρονίσετε τη συσκευή σας. Επιπλέον το εικονικό πλήκτρο “Συγχρονι-σμός τώρα” σας προτρέπει να ξεκινήσετε τον συγχρονισμό.

wifi sync 03

Κατά την έναρξη, το πλήκτρο μετονομάζεται σε “Ακύρωση συγχρονισμού” και στη συνέχεια ένα μήνυμα κατάστασης, σας προειδοποιεί για την εξέλιξή του.

Τι να προσέξετε:

  • Ο ασύρματος συγχρονισμός είναι πιο αργός από την ενσύρματη σύνδεση με το καλώδιο φόρτι-σης USB. Εάν επιθυμείτε να συγχρονίσετε μεγάλο όγκο δεδομένων, προτείνουμε να ακολουθήσετε την παραδοσιακή μέθοδο.
  • Δεν υπάρχει λόγος κάθε φορά να επιλέγετε χειροκίνητο συγχρονισμό. Άπαξ και η συσκευή σας συνδεθεί σε πηγή ενέργειας, ο συγχρονισμός αρχίζει αυτόματα.
  • Μέσω της ασύρματης σύνδεσης Wi-Fi είστε σε θέση να συγχρονίζετε την ίδια συσκευή σε δια-φορετικούς υπολογιστές, αρκεί να είναι συνδεδεμένοι στον ίδιο λογαριασμό Apple ID.
  • Δεν μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις συγχρονισμού από τη συσκευή σας iPhone, αυτό είναι εφικτό μόνο από την εφαρμογή iTunes του υπολογιστή σας.

Αντιμετώπιση προβλημάτων

Εάν κάποιοι από εσάς αντιμετωπίσετε προβλήματα με την αλλαγή των ρυθμίσεων ασύρματου συγχρονισμού, μπορείτε να δοκιμάσετε τα παρακάτω:

  • Για αρχή κάνετε μία επανεκκίνηση της συσκευής σας iPhone. Όσο παράξενο κι αν σας φαίνεται μία απλή ενέργεια όπως αυτή, επιλύει ένα μεγάλο αριθμό προβλημάτων.
  • Επιβεβαιώστε πως οι συσκευές σας είναι συνδεδεμένες στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi και δεν βρίσκονται σε κατάσταση ύπνωσης (stand by mode).
  • Ελέγξτε το Τείχος προστασίας του υπολογιστή σας. Ανάλογα με τις ρυθμίσεις θα μπορούσε να περιορίσει τις μεθόδους σύνδεσης σε αυτόν.
  • Βεβαιωθείτε λοιπόν πως το τείχος προστασίας, επιτρέπει συνδέσεις TCP 123 και 3689 και UDP ports 123 και 5353 (για προχωρημένους).

wifi sync 04

Ασύρματος συγχρονισμός μέσω της υπηρεσίας iCloud

Να θυμίσουμε πως στη διάθεσή σας υπάρχει και η δυνατότητα της ασύρματης σύνδεσης, μέσω της υπηρεσίας iCloud.

Δεν είναι απαραίτητο να συγχρονίζετε την iOS συσκευή σας μέσω της εν-σύρματης οδού. Εάν θέλετε - όπως πολλοί χρήστες - να συγχρονίσετε τη συσκευή σας στο iCloud, θα πρέπει να διαθέτετε και τον απαιτούμενο αποθηκευτικό χώρο. (Θα επανέλθουμε με νέο οδηγό).

Διαβάστε επίσης: «Κλείστε τις iPhone ειδοποιήσεις κι ανακτήστε τη ζωή σας»

Προσπαθήσαμε βήμα βήμα να σας καθοδηγήσουμε στο πώς μπορείτε να συνδέσετε και να συγ-χρονίσετε ασύρματα τη συσκευή iPhone ή iPad, με την εφαρμογή iTunes. Αν παρ’ όλα αυτά παραμένουν απορίες, είμαστε στη διάθεσή σας να τις επιλύσουμε στα σχόλια.

από DINFUN

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status