Νέα πατέντα της Apple για γυαλί και κεραμικό σε iPhone

Νέα πατέντα της Apple για γυαλί και κεραμικό σε iPhone
ired.gr

Το επερχόμενο επετειακό iPhone είναι πια ο νέος «νερόμυλος» όπου τρέχει συνέχεια το ποτάμι της φημολογίας. Και παρόλο που υπάρχει ακόμη αρκετός καιρός μέχρι την επίσημη παρουσίασή του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ήδη έχουν διαρρεύσει άφθονες πληροφορίες που μας λένε τι περίπου να περιμένουμε από την εταιρία του Cupertino. Η Apple θα κάνει γενναίες αναβαθμίσεις στο επετειακό της μοντέλο στοχεύοντας έτσι στο να πετύχει όσο περισσότερα μπορεί.

Η σειρά των iPhone γίνεται 10 χρονών φέτος και η Apple έχει αποφασίσει να κάνει μπόλικες ανανεώσεις. Γι’ αυτό το σκοπό, πολλές ευρεσιτεχνίες έχουν κατατεθεί μέχρι τώρα - και ειδικά τον τελευταίο καιρό. Η εταιρία επίσης αναβάθμισε τις εγκαταστάσεις κατασκευής και επεξεργασίας αλουμινίου πέρυσι. Και, ως συνήθως, η Apple δοκιμάζει επερχόμενες τεχνολογίες και σχέδια κατασκευής στις υπάρχουσες ήδη συσκευές της.

Είδαμε το νέο χρωματικό μοντέλο DCI-P3 που χρησιμοποιείται στα iPhone 7/7 Plus, να έχει ήδη κάνει το ντεμπούτο του στο iPad Pro των 9,7 ιντσών, ενώ το απτικό σύστημα (3D Touch) των οθονών από το iPhone 6s και άνω, ήδη είχε εμφανιστεί και δοκιμαστεί εκτενώς στο Apple Watch.

Τώρα, τα iPhone 7 και 7 Plus, και ο τρόπος κατασκευής του κελύφους τους ειδικά, μάλλον μας κλείνουν πονηρά το μάτι σε μια νέα μέθοδο κατασκευής που δοκιμάζει η εταιρία του Cupertino.

Η Apple προσφάτως παρέλαβε μια νέα πατέντα γυαλίσματος μέσω λέιζερ, που δείχνει ότι θα μπορεί να χρησιμοποιήσει πολλά διαφορετικά υλικά στο κέλυφος του νέου iPhone 8. Και έχουμε ακούσει μάλιστα, κάτι παραπάνω από φήμες για την περιβόητη ασύρματη (και ίσως εξ’ αποστάσεως) φόρτιση του νέου μοντέλου.

Περισσότερες ακόμη φήμες μιλάνε για χρήση ατσαλιού, γυαλιού ή ακόμη και κεραμικού για το κάλυμμα του νέου iPhone. Η νέα ευρεσιτεχνία της Apple πάντως, δείχνει ότι όλα αυτά είναι πια πιθανά και εφικτά.

patent glass apple 2

Τα υλικά με τα οποία η Apple μπορεί πια να πειραματιστεί - σαν αποτέλεσμα της νέας πατέντας - είναι το υγρό μέταλλο, η ζιρκονία (συνθετικό πολύ σκληρό υλικό που μπορεί να πάρει από διάφορα χρώματα μέχρι και την όψη του διαμαντιού), το κορούνδιο (εξαιρετικά σκληρό υλικό που εμπεριέχει οξείδιο του αλουμινίου με παραλλαγές του όπως το ζαφείρι και το ρουμπίνι), ζαφείρι, και άλλα πολλά.

«Η νέα εφεύρεση της Apple στοχεύει στη δυνατότητα γυαλίσματος μιας επιφάνειας από κεραμικό συν τοις άλλοις» δήλωσε το Patently Apple.

Και τονίζει το γεγονός ότι η εταιρία μπορεί πια να βασίζεται στην επεξεργασία υλικών όπως το ζαφείρι με ευκολία στο μέλλον, καθώς το γυάλισμα του συγκεκριμένου ιδιαίτερα σκληρού υλικού, ήταν ένα από τα βασικά μειονεκτήματα της αποφυγής της χρήσης του σε μαζική παραγωγή ως σήμερα. Η πατέντα επιτρέπει στην εταιρία να χειρίζεται και να ελέγχει την κίνηση των ιόντων μέσα στο ίδιο το υλικό. Και αυτό θα το επιτύχει χρησιμοποιώντας υψηλές θερμοκρασίες και τεχνολογία λέιζερ υψηλής ισχύος.

Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον σχέδιο που πρόκειται να δούμε να υλοποιείται σε μελλοντικά iPhone (τουλάχιστον), αν όχι και στο ίδιο το 8. Από την άλλη, και με βάση τη γνωστή τελειομανία της Apple, είναι μάλλον απίθανο έως και αδύνατο να δούμε την τεχνολογία αυτή στο iPhone 8 - τουλάχιστον τελειοποιημένη.

Και πάλι όμως, είναι ευχάριστο να βλέπουμε ότι το ντιζάιν και η ποιότητα κατασκευής εξακολουθούν να είναι μέγιστες προτεραιότητες για την εταιρία. Πρόκειται για χαρακτηριστικά που έχουν παραμεληθεί τον τελευταίο καιρό. Όμως και πάλι, πολλά θα αλλάξουν στη φημολογία περί iPhone 8 μέχρι αυτό να παρουσιαστεί επίσημα.

Δείτε επίσης: «iPhone 8 - Νέα για την ασύρματη φόρτιση και άλλα ενδιαφέροντα» 

από Elichord