Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η νέα καταπληκτική κάμερα της Sony με τα 1000 fps μπορεί να έλθει στο iPhone

Η νέα καταπληκτική κάμερα της Sony με τα 1000 fps μπορεί να έλθει στο iPhone
ired.gr

Η Sony είναι ένας από τους προμηθευτές κάμερας για το iPhone της Apple.

Πρόσφατα, παρουσίασε ένα νέο αισθητήρα κάμερας, που έχει τη δυνατότητα να κάνει λήψη μέχρι το εκπληκτικό νούμερο των 1000 καρέ/δευτερόλεπτο σε αργή κίνηση!

Ως παγκόσμια πρωτιά στη βιομηχανία των εν λόγω αισθητήρων, ο νέος αισθητήρας της εταιρίας χρησιμοποιεί ένα σύστημα τριών στρώσεων, συνδυάζοντας ένα τρίτο στρώμα DRAM μαζί με τα δύο στρώματα του CMOS που χρησιμοποιούνται στους άλλους αισθητήρες, σύμφωνα με τις δηλώσεις τις ίδιας της Sony.

Ο αισθητήρας έχει επίσης λύσει προβλήματα όπως αυτά του θορύβου που παράγεται σε διάφορες περιπτώσεις, μειώνοντάς τον αποτελεσματικά.

«Η Sony πέτυχε τα περισσότερα στον τομέα της κατασκευής αισθητήρων σύλληψης εικόνας σε στρώσεις, κάτι που η ίδια πρωτοπορούσε και εξέλισσε στο πέρασμα των χρόνων, προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι η ποιότητα και η αξιοπιστία θα παρέμεναν σε υψηλά επίπεδα παρ’ όλη την πολυπλοκότητα των τριών στρώσεων», δήλωσε η εταιρία.

Με απλά λόγια, γι’ αυτούς που δεν καταλαβαίνουν από τεχνική ορολογία, τα παραπάνω σημαίνουν: ο καινούριος αισθητήρας της Sony, μπορεί να συλλάβει εικόνες σε τεράστιες ταχύτητες. Η εταιρία ισχυρίζεται, ότι ο αισθητήρας μπορεί να συλλάβει μια εικόνα των περίπου 20 megapixel σε 1/20 του δευτερολέπτου - τέσσερις φορές ταχύτερα από άλλους αισθητήρες της αγοράς.

Αυτό δίνει σημαντικά πλεονεκτήματα στο μέσο χρήστη. Ταχύτερη σύλληψη θέματος, σημαίνει λιγότερη παραμόρφωση όταν αυτό είναι κινούμενο. Επιπρόσθετα, ο αισθητήρας μπορεί να συλλάβει βίντεο σε τεράστιες ταχύτητες καρέ/δευτερόλεπτο.

Το οπτικό κομμάτι του, θα μπορεί να συλλάβει βίντεο HD 1080p σε ταχύτητες της τάξης των 1000 καρέ/δευτ. - ένα νούμερο που τινάζει όλα τα στάνταρ της βιομηχανίας στον αέρα. Για σύγκριση, η κάμερα του iPhone 7 Plus συλλαμβάνει βίντεο το πολύ μέχρι τα 120 καρέ/δευτ.

Δείτε βίντεο επίδειξης του νέου αισθητήρα της Sony 

 

Αν και η Sony δεν έχει πει ακόμη σε ποια smartphone θα «καταλήξει» ο εν λόγω αισθητήρας, είναι γνωστό ότι είναι προμηθευτής της ίδιας της Apple για τα iPhone, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να δούμε την εκπληκτική αυτή κάμερα σε ένα μελλοντικό μοντέλο του smartphone της Apple κάποια στιγμή στο μέλλον.

Δείτε επίσης: «Η νέα κάμερα του iPhone θα είναι πόρτα εισόδου στην επαυξημένη πραγματικότητα»

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status