Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με αυτά τα Tips and Tricks θα απογειώσετε την παραγωγικότητά σας

Με αυτά τα Tips and Tricks θα απογειώσετε την παραγωγικότητά σας
ired.gr

H τελευταία έκδοση του λειτουργικού iOS 10.2.1, κυκλοφόρησε επίσημα πριν από λίγες ημέρες κι αν έως τώρα δεν έχετε προχωρήσει στην ενημέρωση της συσκευής σας, καλό είναι να το πράξετε τώρα.

Διαβάστε επίσης: «iOS 10.2.1 - Για λόγους ασφαλείας αναβαθμίστε άμεσα»

Η ιστορία, μας έχει δείξει τα τελευταία χρόνια να είμαστε επιφυλακτικοί ως προς τις νέες αναβαθμίσεις αν και με την τελευταία έκδοση, δεν συντρέχει κάποιος λόγος.

Παρότι έχετε εξοικειωθεί πλέον με τα νέα χαρακτηριστικά της έκδοσης του λειτουργικού iOS 10 με τις νέες προσθήκες στην εφαρμογή Μηνύματα, στην ανασχεδιασμένη οθόνη κλειδώματος και στη καθαρογραμμένη εφαρμογή Μουσικής (Apple Music), εμείς κάναμε ένα βήμα παραπάνω. Δημιουργήσαμε μία λίστα η οποία αποτελείται από 20 Tips and Tricks και μυστικές λειτουργίες που σίγουρα θα θελήσετε να δοκιμάσετε και γιατί όχι να τα εντάξετε στην καθημερινή αλληλεπίδρασή σας με τη συσκευή.

1. Απολαύστε τον βραδινό σας ύπνο

εικονα 01

Μία νέα λειτουργία ύπνου έχει προστεθεί στην προεγκατεστημένη εφαρμογή Ρολόι, σχεδιασμένη για να σας βοηθήσει να έχετε έναν πιο υγιή, ύπνο. Μόλις ορίσετε τα απαιτούμενα όπως τον αριθμό των ωρών που επιθυμείτε να κοιμηθείτε, θα λαμβάνετε καθημερινά μία υπενθύμιση για το πότε πρέπει να πάρετε το δρόμο για το κρεβάτι σας. Μία αφύπνιση θα οριστεί αυτόματα για να ξυπνήσετε, μόλις συμπληρώσετε τις ώρες ύπνου που επιθυμείτε.

Σας λέμε ειλικρινά πως εάν ακολουθήσετε το πρόγραμμα, θα ξυπνάτε ξεκούραστοι. Ρολόι > Ώρα ύπνου.

2. Siri ποιος καλεί αυτή τη στιγμή;

εικονα 02

Η αλήθεια είναι πως άργησε πολύ αυτό το χαρακτηριστικό να εμφανιστεί στις επιλογές του λειτουργικού iOS 10. Παρόλα αυτά - κάλιο αργά παρά ποτέ λέει ο λαός μας - η εικονική βοηθός Siri είναι σε θέση να ανακοινώνει το όνομα ή τον αριθμό μιας εισερχόμενης κλήσης. Είναι όντως μία χρήσιμη δυνατότητα, ιδιαίτερα όταν βρίσκεστε στο τιμόνι του αυτοκινήτου σας ή λίγα μέτρα μακριά από το τηλέφωνό σας.

Για να την ενεργοποιήσετε, αρκεί να ακολουθήσετε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Τηλέφωνο > Ανακοίνωση κλήσεων.

3. Ποτέ δεν εξαντλείται ο αποθηκευτικός χώρος

εικονα 03

Η Apple στην τελευταία έκδοση iPhone 7, κατήργησε τον αποθηκευτικό χώρο των 16 GB, ως έκ-δοση έναρξης. Εάν όμως εσείς χρησιμοποιείτε μια συσκευή iPhone των 16 GB ή ακόμη κι αν χρη-σιμοποιείτε μεγαλύτερης χωρητικότητας συσκευή, αλλά την έχετε φθάσει στα όριά της, μην ανησυχείτε. Το νέο λειτουργικό iOS θα σας διαθέτει πάντα αποθηκευτικό χώρο. Χάρη σε μία νέα δυνατότητα βελτιστοποίησης αποθήκευσης, η συσκευή θα διαγράψει αυτόματα τραγούδια από τη μουσική σας βιβλιοθήκη τα οποία δεν έχετε αναπαράγει ποτέ για να σας προσφέρει επιπλέον χώρο. Απίστευτο;

4. Αναζητήστε και βρείτε που έχετε σταθμεύσει

εικονα 04

Πρόκειται για το πιο “έξυπνο’ λειτουργικό που κυκλοφόρησε ποτέ. Είναι σε θέση να αντιληφθεί πότε θα κατευθυνθείτε στο κέντρο οδικώς, και το σημείο στάθμευσης που θα εγκαταλείψετε το αυτοκίνητό σας. Σε ένα τέτοιο σενάριο, το λειτουργικό iOS εντοπίζει αυτόματα το σημείο στάθμευσης και τοποθετεί μία καρφίτσα στο χάρτη της εφαρμογής των Χαρτών, ώστε να μην χάσετε χρόνο άσκοπα αναζητώντας που έχετε σταθμεύσει το αυτοκίνητό σας.

5. Ρυθμίστε την ένταση του φακού

εικονα 05

Μία εξαιρετική προσθήκη στο λειτουργικό iOS 10. Εάν αποκαλύψετε το Κέντρο Ελέγχου και πιέσετε το εικονίδιο του φακού ενεργοποιώντας τη λειτουργία 3D Touch, μπορείτε να ρυθμίσετε την ένταση μεταξύ τριών διαφορετικών μεγεθών έντασης φωτός.

6. Αποφύγετε τους δρόμους με διόδια

εικονα 06

Εκτός από μία καλοδεχούμενη σχεδίαση και αλληλεπίδραση με τον χρήστη, η εφαρμογή Χαρτών της Apple προσφέρει πολλά νέα χαρακτηριστικά. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει και μερικά χρήματα σε κάθε σας ταξίδι με τη δυνατότητα αποφυγής διοδίων. Χάρη σε μία νέα ρύθμιση οι οδηγοί μπορούν να ανακτήσουν οδηγίες πορείας από παρακαμπτήριους ώστε να αποφύγουν τα διόδια.

Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία αρκεί να ακολουθήσετε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Χάρτες > Οδήγηση και πλοήγηση > και στη συνέχεια να ενεργοποιήσετε την εναλλαγή αποφυγής διοδίων.

7. Γρήγορη αναζήτηση μιας φράσης / λέξης στην εφαρμογή Safari

Το ν’ αναζητήσετε μία νέα λέξη ή φράση στην προεγκατεστημένη εφαρμογή Safari, δεν είναι κάτι νέο, όμως στο λειτουργικό iOS 9 ήταν λίγο πολύπλοκο και καθόλου - πως να το πούμε - έξυπνο.

Στο λειτουργικό iOS 10 η Apple έχει κάνει τα πράγματα απλά κι εύκολα. Μπορείτε να αναζητήσετε μία λέξη ή φράση, αγγίζοντας το εικονίδιο Κοινής χρήσης στο κάτω μέρος της σελίδας και στη συνέχεια “Εύρεση στη σελίδα”.

8. Οι προβλέψεις από τα συμφραζόμενα σε Μηνύματα και Mail είναι πιο έξυπνες

εικονα 08

Η Apple λόγω της προόδου που έχει κάνει στην τεχνητή νοημοσύνη, οι προβλέψεις από τα συμ-φραζόμενα έχουν γίνει πιο έξυπνες. Για παράδειγμα εάν ένας φίλος σας ρωτήσει “Πού είσαι;” μπορείτε να αγγίξετε το πλήκτρο ώστε να προσθέσετε την τοποθεσία σας και να μοιραστείτε άμεσα την τρέχουσα θέση σας.

Σημειώστε πως τη βελτιωμένη αντίδραση θα τη συναντήσετε και στην εφαρμογή μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

9. Καλέστε Uber / Lyft με την εικονική βοηθό Siri (εξωτερικό)

εικονα 09

Χάρη στην παροχή Apple Siri APIs - επιτέλους - προς τρίτους προγραμματιστές, η εικονική βοηθός είναι πιο ικανή από ποτέ. Όλοι οι χρήστες μπορούμε να επωφεληθούμε, με την παραγγελία ενός Uber, την αποστολή χρημάτων σε ένα φίλο και πολλά ακόμη. Ορισμένες από τις εφαρμογές που έχουν συμπεριλάβει ενσωμάτωση Siri είναι οι Lyft, Square, Uber, Slack, WeChat, WhatsApp και πολλές ακόμη. Δυστυχώς δεν έχουμε τη δυνατότητα - προς το παρόν - να παραγγείλουμε μία πίτσα, υπαγορεύοντάς τη στην εικονική βοηθό Siri, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

10. Απενεργοποίηση ειδοποιήσεων με ένα άγγιγμα

εικονα 10

Το να απαλλαχθείτε από όλες τις ειδοποιήσεις στο λειτουργικό iOS 9 μπορεί να ήταν γολγοθάς, ειδικά αν λαμβάνατε ειδοποιήσεις από μια πληθώρα εφαρμογών. Με το νέο λειτουργικό iOS 10 είναι πολύ εύκολο να το πράξετε, με το άγγιγμα ενός πλήκτρου, συγκεκριμένα ενός εικονιδίου. Το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι ένα 3D Touch άγγιγμα στο εικονίδιο διαγραφής ειδοποιήσεων πάνω δεξιά κι “Εκκαθάριση ειδοποιήσεων” και η δουλειά έγινε.

11. “Διαγραφή” προ-εγκατεστημένων εφαρμογών της Apple, επιτέλους

Επιτέλους όσοι χρήστες διαμαρτύρονταν για την αδυναμία τους να αφαιρέσουν προ-εγκατεστημένες εφαρμογές, ήρθε η ώρα να το γιορτάσουν. Με το νέο λειτουργικό iOS 10, H Apple δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της να διαγράψουν οποιαδήποτε σχεδόν προεγκατεστημένη εφαρμογή εκτός φυσικά από την εφαρμογή τηλεφώνου. Έτσι οποιαδήποτε εφαρμογή την έχετε άχτι εδώ και χρόνια, όπως Μετοχές, News, Πυξίδα, Ρολόι, Υπενθυμίσεις κλπ. μπορείτε τα την απομακρύνετε από την οθόνη της συσκευής σας iPhone, όπως ακριβώς θα κάνατε με οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή.

12. Η πληκτρολόγηση στη συσκευή Apple TV γίνεται εύκολα

εικονα 12

Εάν διαθέτετε στη συσκευή σας iPhone το τελευταίο λειτουργικό iOS 10 και το πιο πρόσφατο στη συσκευή σας Apple TV, η εισαγωγή δεδομένων είναι πανεύκολη. Κατά την περιήγησή σας στη συσκευή Apple TV, εάν χρειαστεί να εισάγετε κείμενο θα εμφανιστεί ειδοποίηση στη συσκευή σας iPhone, η οποία θα σας επιτρέψει με ένα 3D Touch άγγιγμα να εισάγετε το κείμενο που επιθυμείτε από το εικονικό πληκτρολόγιο της συσκευής σας. Η εφαρμογή Remote δεν είναι απαραίτητη.

13. Μετατροπή των Voice Mails

Εάν δεν βρίσκετε τον κατάλληλο χρόνο ή δεν επιθυμείτε να ακούτε τα μηνύματα του τηλεφωνητή σας, το νέο λειτουργικό iOS 10, έχει τη λύση. Όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε στο Παγκόσμιο συνέδριο Προγραμματιστών WWDC 2016, το λειτουργικό μπορεί να μετατρέψει τη φωνή σε κείμενο στην ίδια τοποθεσία από όπου μπορείτε να ακούσετε τα φωνητικά μηνύματα.

14. Πρόσβαση στη Μπαταρία / Δεδομένα / Wi-Fi

εικονα 14

H Apple με το λειτουργικό iOS 10 και την ενσωματωμένη λειτουργία 3D Touch, προσφέρει μια σειρά από συντομεύσεις. Για παράδειγμα αγγίζοντας (3D Touch) το εικονίδιο Ρυθμίσεις σας παρέχεται πρόσβαση σε επιλογές όπως Μπαταρία, Δεδομένα, Bluetooth και σύνδεση Wi-Fi.

15. Επιλέξτε ένα προτιμώμενο μέσο μεταφοράς για την εφαρμογή Χαρτών

εικονα 15

Αν το περπάτημα για εσάς είναι ο τρόπος μεταφοράς σας ή αν παίρνετε μόνο το λεωφορείο, μπορείτε να ανανεώσετε τις οδηγίες κατεύθυνσης ώστε να προκαθορίσετε τα μέσα μεταφοράς. Επιλέξτε τα, ακολουθώντας τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Χάρτες > και στη συνέχεια εκφράστε την προτίμησή σας μεταξύ Οδήγησης, Βαδίσματος ή μέσων μαζικής μεταφοράς.

16. Inline Video / υποστήριξη για τη συσκευή iPhone

εικονα 16

Το νέο λειτουργικό iOS 10 σας επιτρέπει να παρακολουθείτε video ή άλλο περιεχόμενο πολυμέ-σων, μέσω της προ-εγκατεστημένης εφαρμογής Safari, χωρίς να χρειάζεται να θέσετε λειτουργία πλήρους οθόνης. Κατά την αναπαραγωγή ενός video σε λειτουργία πλήρους οθόνης, έχετε τη δυνατότητα να αγγίξετε το εικονικό πλήκτρο αλλαγής μεγέθους κάτω δεξιά και να συνεχίσετε να το παρακολουθείτε εντός της εφαρμογής περιήγησης. Αξίζει να αναφερθεί πως η Apple επιτρέπει την Inline παρακολούθηση video και Apple Music συνδέσμων, μέσα από την εφαρμογή Μηνυμάτων.

17. Σηκώστε τη συσκευή σας κι ευθύς θα αφυπνιστεί

εικονα 17

Τώρα που ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων αντιδρά πραγματικά πολύ γρήγορα, πιθανολογούμε πως κι εσείς δεν προλαβαίνετε να δείτε καν την οθόνη κλειδώματος έ; Στη προσπάθεια να γίνεται όλο και πιο φιλική ως προς τις κοινοποιήσεις του χρήστη, η Apple εισήγαγε ένα νέο χαρακτηριστικό που το ονόμασε “Σηκώστε γι' αφύπνιση”.

Η λειτουργία αυτή ενεργοποιεί την οθόνη Κλειδώματος της συσκευής σας, μόλις τη σηκώσετε ή τη μετακινήσετε. Για να το επιτύχει χρησιμοποιεί τον συνεπεξεργαστή κίνησης της Apple, ο οποίος βρίσκεται σε συσκευές iPhone 6s, iPhone SE ή στις νεότερες iPhone 7 / iPhone 7 Plus.

18. H υπηρεσία Apple Pay εισέρχεται στην προ-εγκατεστημένη εφαρμογή Safari (εξωτερικό)

εικονα 18

Οι ημέρες όπου έπρεπε να εισάγετε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτα στη συσκευή σας iPh-one για αγορές από το διαδίκτυο, θα περάσουν σύντομα στην ιστορία. Με το τελευταίο λειτουργικό iOS 10 οι ιστότοποι έχουν την ικανότητα να ενσωματώνουν επιλογές πληρωμής μέσω της υπηρεσίας Apple Pay, κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας τους. Με την προσθήκη αυτή ο χρήστης εξοικονομεί χρόνο και φυσικά ασφάλεια.

19. Νέα εμφάνιση στο χρονόμετρο

εικονα 19

Αν και δεν πρόκειται για καμία τεράστια αλλαγή, η Apple θέλησε να αντικαταστήσει την ενότητα χρονόμετρο με έναν νέο κομψό και αναλογικό σχεδιασμό. Εάν η αλλαγή αυτή δεν σας ενθουσίασε κι επιθυμείτε την παλιά σχεδίαση, μπορείτε να την επαναφέρετε σύροντας την οθόνη δεξιά ή αριστερά προκειμένου να εναλλάσσετε τα σχέδια.

20. Διαγραφείτε εύκολα από ανεπιθύμητες λίστες αλληλογραφίας

εικονα 20

Ναι είναι πραγματικότητα. Με το νέο λειτουργικό iOS 10, η διαγραφή από μία λίστα αλληλογραφίας γίνεται απλή. Αντί να αναζητάτε σε ένα μήνυμα την επιλογή διαγραφής από τη συγκεκριμένη λίστα παραληπτών, το λειτουργικό θα εμφανίσει την επιλογή “Διαγραφείτε” στη επάνω αριστερή γωνία του μηνύματος. Εντυπωσιαστήκατε;

Τα μυστικά, κόλπα και συμβουλές για το λειτουργικό iOS είναι ατελείωτα. Σήμερα θα αρκεστούμε στην εκμάθηση 20 εξ αυτών και θα επανέλθουμε σύντομα με περισσότερα. Εάν υπάρχουν απορίες ή επιθυμείτε διευκρινίσεις για κάποια από τα παραπάνω Tips an Tricks, παρακαλούμε ενημερώστε μας στα σχόλια.

από DINFUN

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status