Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το εργοστάσιο μπαταριών της Samsung στην Κίνα έπιασε φωτιά

Το εργοστάσιο μπαταριών της Samsung στην Κίνα έπιασε φωτιά
ired.gr

Αν το όνομα «Samsung SDI» σας φαίνεται απόμακρα γνώριμο, μην κουράζεστε, να σας το θυμίσουμε: είναι το θυγατρικό εργοστάσιο που έφτιαχνε τις μπαταρίες για τα ταλαίπωρα τα Galaxy Note 7 που όλοι ξέρουμε πώς κατέληξαν.

Οι μπαταρίες του εργοστασίου αυτού, υπερθερμαίνονταν και έπιαναν φωτιά ή και εκρήγνυνταν δημιουργώντας σοβαρά ατυχήματα σε ανθρώπους και καταστροφή περιουσιών, ενώ ταυτόχρονα οι αεροπορικές εταιρίες των ΗΠΑ έφτασαν στο σημείο να απαγορεύσουν την κατοχή του εν λόγω smartphone εντός των αεροσκαφών και πτήσεων.

Λοιπόν, φαίνεται πως τα βάσανα της Samsung δεν έχουν τέλος ακόμη. Δεν γνωρίζουμε αν το συγκεκριμένο εργοστάσιο λειτουργούσε με τις μπαταρίες που έφτιαχνε, ή η τεχνογνωσία κατασκευής των μπαταριών χρησιμοποιήθηκε και στην κατασκευή του εργοστασίου, αλλά τελικά πήρε φωτιά και το ίδιο το εργοστάσιο! Εντάξει, τώρα αν αρχίσουμε το τρολάρισμα, εμείς θα φταίμε;

Εντάξει βέβαια, τα πράγματα δεν είναι (για την ώρα) τόσο άσχημα όσο ακούγονται, αλλά πάλι και για το Galaxy Note 7 δεν ήταν αρχικά τόσο άσχημα.

Μέχρι που φτάσαμε στην παγκόσμια ανάκλησή του. Ένας αντιπρόσωπος της εταιρίας είπε στο Bloomberg ότι η φωτιά δεν επηρέασε τη γραμμή παραγωγής (άρα θα συνεχίσουν να φτιάχνουν μπαταρίες για το Galaxy Edge S8 ωιμέ), αλλά απλά έπιασε σε ένα δευτερεύον τμήμα όπου πετούσαν τα απόβλητα (μπαταρίες του Note 7 μήπως;).

Η Samsung πριν μερικές βδομάδες εξήγησε ότι δύο διαφορετικά προβλήματα σχεδιασμού ήσαν υπαίτια για το πρόβλημα των εκρήξεων του Galaxy Note 7. Δεν έδειξε με το δάχτυλο την ίδια τη θυγατρική της - Samsung SDI - βέβαια, αλλά «τι κάνει νιάου, νιάου στα κεραμίδια;».

Βέβαια υπήρχε και η μπαταρία της ATL που χρησιμοποιήθηκε αργότερα με την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά, αλλά τα προβλήματα συνεχίστηκαν. Έτσι, η Samsung έβγαλε την ετυμηγορία ότι έφταιγε και από ένα διαφορετικό πρόβλημα σε κάθε μπαταρία.

Δεν είναι ξεκάθαρο τι προκάλεσε την πυρκαγιά στο εργοστάσιο της Samsung (και αν φταίνε μπαταρίες πάλι), αλλά η εταιρία την περιέγραψε σαν «δευτερεύουσας σημασίας» (έτσι ξεκινάει πάντα). Ακόμη κι έτσι, φωτογραφίες που ανέβηκαν στο κοινωνικό δίκτυο Weibo της Κίνας, έδειχναν πυκνό μαύρο καπνό να ανεβαίνει στον ουρανό από το εργοστάσιο της Samsung SDI .

Η Samsung υποσχέθηκε ότι θα πάρει αυστηρά μέτρα που θα επιβεβαιώσουν την ασφάλεια σε μελλοντικά μοντέλα smartphone που θα κατασκευάσει, αλλά μάλλον θα πρέπει να ασχοληθεί με την ασφάλεια στα εργοστάσιά της πρώτα. Σκέψου δηλαδή ότι η Samsung SDI θα είναι αυτή που θα προμηθεύσει τις μπαταρίες του νέου Galaxy Edge S8 και παίρνει φωτιά η ίδια.

Όχι και πολύ ενθαρρυντικός οιωνός.

Η Samsung SDI εντωμεταξύ έχει επενδύσει περί τα 130 εκατομμύρια δολάρια σε μέτρα ασφαλείας - σύμφωνα με το Bloomberg - αλλά, όπως φαίνεται, μάλλον πρέπει να «ρίξει» κι άλλα.

Διαβάστε επίσης: «Samsung Galaxy S8 - Τι μπαταρίες θα φέρει η νέα έκδοση;»

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status