7 πατέντες που «φωτογραφίζουν» το Apple Watch 3

7 πατέντες που «φωτογραφίζουν» το Apple Watch 3
ired.gr

Η τρέχουσα έκδοση του Apple Watch μπορεί να είναι η αφρόκρεμα των smartwatches αλλά απέχει πολύ ακόμη από το τέλειο.

Αναβαθμίστηκε σε σχέση με το πρώτο μοντέλο αυξάνοντας τη διάρκεια της μπαταρίας, ενσωματώνοντας ένα GPS και άλλες μικρότερες λεπτομέρειες αλλά δεν έχει καταφέρει ακόμη να κάνει την απόκτηση ενός smartwatch μια επιβεβλημένη ανάγκη.

Το Apple Watch 3 θα μπορούσε να αλλάξει αυτή την κατάσταση. Οι πατέντες που πρόσφατα κατέθεσε η Apple μας δείχνουν όλες τις συναρπαστικές νέες εξελίξεις που θα φέρει το μέλλον.
Φυσικά, τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας δεν αποτελούν εγγύηση για το τι πρόκειται να συμβεί, αφού μπορεί να μην δούμε ποτέ την υλοποίησή τους.

Είναι, όμως, μια ένδειξη του πώς ενδέχεται να εξελιχθούν τα πράγματα. Και αν οι παρακάτω πατέντες θα καταλήξουν να διαμορφώσουν το Apple Watch 3, θα είναι αρκετά δύσκολο να του αντισταθούμε.

Χειρονομίες

apple watch3 1

Η Apple έχει καταθέσει ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μια τεχνολογία που θα σας επιτρέπει να ελέγχετε το Apple Watch με κινήσεις του καρπού και των δακτύλων σας. Για παράδειγμα, θα μπορείτε να ανεβάζετε τον ήχο στρίβοντας τον καρπό προς τα μέσα ή προς τα έξω, να κινείστε πάνω κάτω σε λίστες τεντώνοντας τα δάκτυλά σας και να χειρίζεστε το Apple Watch 3 χωρίς να χρειαστεί καν να το ακουμπήσετε.

Οι αισθητήρες που θα έχουν ενσωματωθεί στο ρολόι θα παρακολουθούν τις κινήσεις σας και θα αντιστοιχίζουν τις ενέργειές σας σε μια βάση δεδομένων με χειρονομίες, ώστε να έχετε πάντα την επιθυμητή ανταπόκριση. Θα μπορούσατε, ακόμη, και να απαντήσετε ή να απορρίψετε εισερχόμενες κλήσεις, απλώς ανοίγοντας ή κλείνοντας την παλάμη του χεριού σας.

Ενσωματωμένη κάμερα

apple watch3 2

Το πρωτότυπο Samsung Galaxy Gear διαθέτει μια ενσωματωμένη κάμερα. Όμως, αν και πρόκειται για μια καλή ιδέα, η λήψη φωτογραφιών με τον καρπό είναι δύσκολη και η ποιότητα των εικόνων χαμηλή. Η Apple θα μπορούσε όμως να προσεγγίσει διαφορετικά το θέμα.

Η πατέντα που έχει καταθέσει αφορά μια κάμερα που θα επιτρέψει τη βελτίωση των selfies και τη δυνατότητα πραγματοποίησης FaceTime κλήσεων απευθείας από τον καρπό.

Στρογγυλή στεφάνη

apple watch3 3

Εκτός από τη μεγάλη διάρκεια μπαταρίας, ένας επανασχεδιασμός με στρογγυλή στεφάνη είναι αυτό που περιμένουμε από το Apple Watch 3. Η Apple φαίνεται ότι θα κάνει το χατίρι στις απαιτήσεις των καταναλωτών, αφού έχει καταθέσει αρκετά διπλώματα ευρεσιτεχνίας που αφορούν τον σχεδιασμό, με πιο πρόσφατο ένα που αναφέρει « ηλεκτρονική συσκευή που έχει οθόνη με καμπυλωτές άκρες.

Λουράκια χαμαιλέοντες

apple watch3 4

Η Apple έχει καταθέσει μια σειρά από πατέντες για έξυπνα λουράκια που μαζί με πρόσθετους βιομετρικούς αισθητήρες και πάνελ ευαίσθητο στην πίεση, θα μπορούσαν να διαθέτουν και πρόσθετες οθόνες.
Ο πρωταρχικός σκοπός τους θα είναι να εμφανίζουν ειδοποιήσεις, απομονώνοντας αυτή τη λειτουργία από την κύρια λειτουργία του ρολογιού.

Το λουράκι θα μπορούσε να επιτρέπει στον χρήστη να διαβάσει τα μηνύματά του αλλά και να αλλάζει χρώματα ανάλογα με την εισερχόμενη ειδοποίηση: κόκκινο για μια κλήση, πράσινο για ένα μήνυμα WhatsApp.

Ευκολότερες επιλογές φόρτισης

apple watch3 5

Η ασύρματη φόρτιση είναι το μέλλον, όχι μόνο για τα wearables αλλά για τα πάντα. Το πρόβλημα είναι ότι το μέλλον δεν είναι ακόμη εδώ. Αν και η ασύρματη βάση φόρτισης του Apple Watch κάνει σπουδαία δουλειά σήμερα, φορτίζοντας το ρολόι όταν βρίσκεστε στο σπίτι, αν ξεχάσετε να το συνδέσετε για μια νύχτα, την επόμενη ημέρα θα έχετε πρόβλημα.

Η Apple έχει ήδη κατοχυρώσει ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που προσφέρει μια φυσική σύνδεση για φόρτιση στο σημείο όπου βρίσκεται η πόρπη στο λουράκι. Και αν δεν έχει κανείς τον κατάλληλο φορτιστή μαζί του, θα υπάρχει η δυνατότητα φόρτισης απευθείας σε μια θύρα ενός Mac, πιθανότατα με καλώδιο USB Type-C.

Έξυπνα, αρθρωτά λουράκια

apple watch3 6

Τα αρθρωτά (modular) smartwatches θα μπορούσαν να είναι το μέλλον, αν το συγκεκριμένο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Apple αποδώσει καρπούς. Οι νέες έξυπνες συνδέσεις θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν δυνατότητες για μια νέα κάμερα, αισθητήρες για την πίεση, μεγαλύτερα ηχεία, μια κεραία και ενισχυτές της μπαταρίας.

Λουράκια αυτό-σύσφιξης

apple watch3 7

Η Apple έχει καταθέσει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα λουράκι που θα προσαρμόζεται αυτόματα στον καρπό για να προσφέρει την τέλεια εφαρμογή. Μάλιστα, θα είναι σε θέση να δημιουργήσει μια σειρά από προκαθορισμένες ρυθμίσεις, όπως ένα πιο σφιχτό λουράκι για τη γυμναστική ή πιο χαλαρό ανάλογα με την περίσταση.

Διαβάστε επίσης: «Πώς να προσθέσετε μουσική σε ιστορίες στο Instagram»

Από mirelen