Εύρεση iPhone - Αφαιρέστε μία συσκευή iPhone από τον λογαριασμό του πρώην ιδιοκτήτη

Εύρεση iPhone - Αφαιρέστε μία συσκευή iPhone από τον λογαριασμό του πρώην ιδιοκτήτη
ired.gr

Το iPhone είναι ένα εξαιρετικό προϊόν τεχνολογίας και σε αυτό δεν χωράει καμία αμφιβολία. Έχοντας όμως αυτά τα χαρακτηριστικά, κοστολογείται κι ακριβά. Όλα αυτά λοιπόν συναινούν η συγκεκριμένη συσκευή να γίνεται αντικείμενο προσέλκυσης κλεφτών, αν και η Apple έχει λάβει τα μέτρα της.

Μία συσκευή iPhone είναι καταδικασμένη, μακριά από τον ιδιοκτήτη της, καθώς δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάποιον τρίτο που θα τη βρει τυχαία ή θα την αρπάξει από αυτόν. Ο νέος κάτοχος είναι αδύνατον να χρησιμοποιήσει τη συσκευή, χωρίς τη συγκατάθεση του παλιού ιδιοκτήτη.

Η λειτουργία αυτή έλαβε τον τίτλο Activation Lock (Κλείδωμα ενεργοποίησης) και από μόνη της αποτρέπει τους κλέφτες. Υπάρχει όμως και η περίπτωση να αποκτήσετε μία μεταχειρισμένη συ-σκευή, όπου ο κάτοχός της μη γνωρίζοντας τι ενέργειες έπρεπε να κάνει, να κρατά ως όμηρο τη νέα σας συσκευή. Για καλή σας τύχη υπάρχουν μέθοδοι τις οποίες εάν ακολουθήσετε δεν θα χρειαστεί να σας δοθεί το συνθηματικό iCloud, που ενδέχεται να χρησιμοποιείται από τον πρώην ιδιοκτήτη στη νέα του συσκευή. Εμείς θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε την Εύρεση iPhone.

activation lock 00

Διαβάστε επίσης: «iPhone 7 - H λειτουργία Handoff προσφέρει ευελιξία, γνωρίστε την»

Πώς να απενεργοποιήσετε την Εύρεση iPhone σε συσκευή που έχουν σβηστεί μόνο τα δεδομένα της.

Εάν στη συσκευή iPhone που έχετε αποκτήσει δεν έχει αφαιρεθεί η Εύρεση iPhone και μόνο χει-ροκίνητα ο πρώην ιδιοκτήτης διέγραψε τα δεδομένα του, θα πρέπει να το κάνετε εσείς. Η διαδικασία είναι εφικτό να γίνει με δύο διαφορετικές μεθόδους:

Να ζητήσετε

  • Το συνθηματικό iCloud της συσκευής ώστε να τον εισάγετε και να απενεργοποιήσετε την Εύρεση iPhone, θέτοντας την εναλλαγή Εύρεση iPhone, ανενεργή
  • Από τον προηγούμενο κάτοχο να την αφαιρέσει από τη λίστα συσκευών του, αφού πρώτα συνδεθεί στον λογαριασμό του.

Συμφωνούμε μαζί σας πως η πρώτη μέθοδος είναι η πιο εύκολη, απαιτεί όμως κι εμπιστοσύνη. Αν ο πωλητής της συσκευής σας είναι άγνωστος, κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο να συμβεί. Αυτό που απομένει να κάνετε είναι να καλέσετε τον πρώην ιδιοκτήτη και να του υποδείξετε τα παρακάτω βήματα, προκειμένου να αφαιρέσετε το κλείδωμα ενεργοποίησης της συσκευής εξ αποστάσεως.

Ας δούμε τι πρέπει να του πείτε να κάνει:

  • Εισάγετε τη διεύθυνση icloud.com και στη συνέχεια εισάγετε τον λογαριασμό σας Apple ID και το συνθηματικό.
  • Αναζητήστε και ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις
  • Στο κάτω μέρος της σελίδας εμφανίζεται λίστα με τις συσκευές οι οποίες είναι συνδεδεμένες με τον λογαριασμό σας.
  • Επιλέξτε ποια επιθυμείτε να αφαιρέσετε και αγγίξτε το εικονίδιο διαγραφής, δεξιά του εικονιδίου της συσκευή σας.

activation lock 01

Ολοκληρώνοντας ο προηγούμενος ιδιοκτήτης τα παραπάνω βήματα - αφαιρώντας τη συσκευή από τον λογαριασμό του - κάνετε μία επανεκκίνηση και συνεχίστε τη διαμόρφωση της συσκευής για να την εντάξετε στον δικό σας λογαριασμό, είτε υπάρχον είτε να δημιουργήσετε νέο στα βήματα της νέας διαμόρφωσης.

Πώς να αφαιρέσετε την Εύρεση iPhone σε μία συσκευή η οποία δεν έχει δεχθεί διαγραφή

Θα αναρωτιέστε φαντάζομαι,

“τι κάνω στην περίπτωση που η συσκευή μου είναι διαμορφωμένη κι επιθυμώ να την μεταβιβάσω σε δικό μου άνθρωπο ή να την πουλήσω”;

Η διαδικασία απαλλαγής εδώ από τη λειτουργία Εύρεση iPhone, είναι ευκολότερη. Ακολουθήστε ευλαβικά τα παρακάτω βήματα για να αποδεσμεύσετε μία συσκευή από τον λογαριασμό σας και στη συνέχεια να αφαιρέσετε μαζικά όλα τα δεδομένα σας από τη συσκευή.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στη συσκευή που επιθυμείτε να στερηθείτε.
  • Στη συνέχεια Γενικά > Επαναφορά > Περιεχόμενα και ρυθμίσεις.
  • Θα σας ζητηθεί να εισάγετε το συνθηματικό του λογαριασμού σας Apple ID, καθώς και τον κωδικό πρόσβασης.

activation lock 02

Με τη διαδικασία επαναφοράς ο νέος κάτοχος της συσκευής θα είναι σε θέση να διαμορφώσει τη συσκευή που απέκτησε ως νέα.

Υπάρχει ακόμη μία περίπτωση να μην έχει διαγραφεί η συσκευή που μόλις αποκτήσατε αλλά να είναι απενεργοποιημένη η λειτουργία “Κλείδωμα ενεργοποίησης”; Αν γνωρίζετε το συνθηματικό πρόσβασης δεν υπάρχει λόγος να πανικοβληθείτε. Καλέστε τον προηγούμενο ιδιοκτήτη να ακο-λουθήσει τα βήματα αφαίρεσης της συσκευής από τον λογαριασμό του.

Από τη στιγμή που την αφαιρέσει δεν έχετε παρά να κάνετε μία πλήρη επαναφορά της συσκευής, ακολουθώντας τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Γενικά > Επαναφορά > Περιεχόμενα και ρυθμίσεις και στη συνέχεια να διαμορφώσετε τη συσκευή ως νέα.

Διαβάστε επίσης: «iCloud Photo Library - Πρέπει να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία φωτογραφιών;»

Μπορούμε να δούμε εάν μία συσκευή είναι κλειδωμένη στο iCloud; Δυστυχώς πλέον δεν μπορούμε. Η Apple - αναίτια κατά τη γνώμη μου - αφαίρεσε ένα online εργαλείο που είχαμε στη διάθεσή μας γι’ αυτό το σκοπό. Εάν επισκεφθείτε σήμερα τη σελίδα αυτή, θα παρατηρήσετε την παρακάτω εικόνα. Πλέον μόνο κατά τη διαμόρφωση μιας νέας συσκευής και στο βήμα που απαιτεί να εισάγετε τον λογαριασμό σας Apple ID μπορείτε να διαπιστώσετε εάν η συσκευή είναι κλειδωμένη ή όχι.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν αφήσαμε θολά σημεία στις οδηγίες μας για το πώς μπορείτε να αφαιρέσετε το κλείδωμα ενεργοποίησης, από μία συσκευή που μόλις αποκτήσατε από δεύτερο χέρι. Εάν παρόλα αυτά παραμένουν απορίες, ενημερώστε μας στα σχόλια που ακολουθούν.

από DINFUN