Τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν όσοι έχουν iPhone

Τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν όσοι έχουν iPhone
ired.gr

Κλείσιμο των εφαρμογών για εξοικονόμηση μπαταρίας

Μια ευρέως διαδομένη παρανόηση είναι το κλείσιμο των εφαρμογών μέσω του multi-tasking για να κερδίσουμε μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας. Η συγκεκριμένη ενέργεια δεν έχει αποτέλεσμα, αφού οι εφαρμογές είναι ήδη σε λειτουργία αναμονής. Το χειροκίνητο κλείσιμο θα αφαιρέσει από τη μπαταρία μεγαλύτερο ποσοστό, όταν το iOS χρειαστεί να επανεκκινήσει το app εκ νέου.

Εκτέλεση jailbreak

Ένα iPhone jailbreak είναι πολύ βολικό αν ο χρήστης θέλει να απαλλαγεί από τους περιορισμούς χρήσης του λειτουργικού συστήματος. Χάρη στα tweaks, υπάρχει η δυνατότητα να διαμορφώσετε το iPhone ανάλογα με τις ανάγκες σας. Όμως, όταν ένα iPhone είναι jailbroken, οι μηχανισμοί ασφαλείας απενεργοποιούνται. Έτσι, η συσκευή είναι πιο εύκολα προσβάσιμη σε hackers. Επίσης, ήδη η Apple έχει υιοθετήσει κάποια χαρακτηριστικά στο iOS που ήταν μέχρι σήμερα διαθέσιμα μόνο για jailbroken iPhones. Ως εκ τούτου, το θέμα jailbreak θα χάσει τη σημασία του στο μέλλον.

Εγκατάσταση antivirus

Οι εφαρμογές προστασίας από ιούς είναι σχετικά περιττές μπροστά στην ασφάλεια του συστήματος του iOS και τον αυστηρό έλεγχο της Apple σε σχέση με τις εφαρμογές. Υπάρχουν, μάλιστα, ενσωματωμένοι μηχανισμοί ασφαλείας που εργάζονται ως αυτόματη προστασία από τους ιούς. Τα προγράμματα antivirus για iPhone, αν και υπόσχονται προστασία, στην πραγματικότητα δεν προσφέρουν τίποτα.

Εκμετάλλευση του αποθηκευτικού χώρου

Τα iPhone με μικρό αποθηκευτικό χώρο συνήθως γεμίζουν με εικόνες, βίντεο και εφαρμογές έως ότου φτάσουν στο όριο. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να μην δίνεται καν η δυνατότητα αναβάθμισης στην πιο πρόσφατη έκδοση iOS. Είναι καλύτερο να αφήνουμε πάντα ένα 10% της χωρητικότητας ελεύθερο, για παν ενδεχόμενο.

Αποφυγή του backup

Συνήθως, έχουμε πολλές εφαρμογές, μουσική και φωτογραφίες στο iPhone, καθώς και προσωπικά στοιχεία και πληροφορίες. Αν προκύψει ένα σφάλμα ή μια απώλεια της συσκευής, όλα αυτά θα εξαφανιστούν, αν δεν έχουμε κρατήσει ένα αντίγραφο ασφαλείας. Το backup μπορεί να γίνει χειροκίνητα ή και αυτόματα μέσω των ρυθμίσεων του iCloud.

Πλήρης αποφόρτιση της μπαταρίας

Άλλο ένα δημοφιλές «λάθος» είναι η πλήρης αποφόρτιση της μπαταρίας του iPhone. Τα ηλεκτρόδια στο εσωτερικό της μπαταρίας λιθίου-ιόντων «ζορίζονται» αρκετά όταν η μπαταρία είναι στο ελάχιστο ή στο μέγιστο και αυτό μπορεί να επιδεινώσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής της. Μια κατάσταση της μπαταρίας μεταξύ 30% και 70% είναι η συνιστώμενη ποσότητα.

Διαβάστε επίσης: «Νέα καμπάνια: Μια βραδιά με το iPhone»

Από mirelen