Η νέα λειτουργία του Facebook «Ανακαλύψτε άτομα»

Η νέα λειτουργία του Facebook «Ανακαλύψτε άτομα»
ired.gr

Το Facebook παρουσίασε μια νέα λειτουργία στην εφαρμογή του για smartphone που θα κάνει ευκολότερο το να βρίσκουμε φίλους, συναδέλφους και ίσως και ταίρι ακόμη.

Το «Ανακαλύψτε άτομα», όπως λέγεται, θα επιτρέπει σε χρήστες να ψάχνουν σε διάφορα γεγονότα για να δουν ποιος πηγαίνει πού, και να αναζητούν ακόμη ανθρώπους με μια λίστα από κριτήρια που έχουν καθορίσει. Ο σκοπός, όπως είναι φανερό, είναι το να γνωρίσουν οι χρήστες του Facebook, άλλους χρήστες που μπορεί να έχουν κοινά ενδιαφέροντα.

«Συχνά είναι δύσκολο το να μάθουμε για τον κόσμο γύρω μας, είτε αυτό έχει να κάνει με το ξεκίνημα μιας νέας δουλειάς, ή να συμμετέχουμε σε μια νέα ομάδα, το να αποφασίσουμε αν θέλουμε να παρακολουθήσουμε μια εκδήλωση, ή να μετακομίσουμε σε ένα νέο μέρος», είπε ένας αντιπρόσωπος του Facebook στο TechCrunch, προσθέτοντας ότι η λειτουργία αυτή έχει σκοπό να βοηθήσει τους χρήστες να «μάθουν περισσότερα για ανθρώπους με τους οποίους έχουν κοινά ενδιαφέροντα».

facebook 2

Η λειτουργία βρίσκεται στο μενού «Περισσότερα» που μοιάζει με τρεις οριζόντιες γραμμές κάτω δεξιά, ενώ πρώτα σας παρακινεί να συμπληρώσετε το δικό σας προφίλ και τις φωτογραφίες σας, προκειμένου «να σας γνωρίσουν και οι άλλοι καλύτερα».

Από κάτω υπάρχει μια λίστα με εκδηλώσεις ή ομάδες όπου σας έχουν προσκαλέσει ή συμμετέχετε ήδη, ή έχετε δείξει ενδιαφέρον. Από κει κι έπειτα, μπορείτε να δείτε μια λίστα από προφίλ ένα προς ένα, - που όμως ανήκουν σε χρήστες που δεν είναι ακόμη φίλοι σας.
Επιπλέον, μέσω αυτής της λειτουργίας, μπορείτε επίσης να βρείτε λίστες ανθρώπων που μπορεί να ζουν στην ίδια πόλη, ή να εργάζονται στην ίδια εργασία με σας. Η λειτουργία έχει κάποιες πολύ εμφανείς χρήσεις - αν τη συγκρίνουμε με άλλες πλατφόρμες όπως τις LinkedIn και Tinder - όπως την επαγγελματική δικτύωση, την παρέα με άλλους ή ακόμη και το κλείσιμο ραντεβού με το άλλο φύλο.

Η νέα αυτή λειτουργία δείχνει μια νέα μετάβαση του Facebook σε κάτι διαφορετικό, καθώς μέχρι τώρα στηριζόταν στη δικτύωση μεταξύ ανθρώπων που ήδη γνωρίζονται μεταξύ τους. Το «Ανακαλύψτε άτομα» μάλλον έχει σκοπό να δημιουργήσει επιπλέον δικτύωση μεταξύ ανθρώπων προκειμένου να αυξήσει την ανάπτυξη της πλατφόρμας, σύμφωνα με το Business Insider. Και παρουσιάζει όμοια χαρακτηριστικά που έχουν ήδη εμφανιστεί στο Instagram, μια εντελώς διαφορετική πλατφόρμα, που όμως ανήκει στο Facebook.

Και μια σημείωση για τους λάτρεις του απορρήτου: το Facebook δηλώνει ότι μόνο οι πληροφορίες που έχουν κοινοποιηθεί ως δημόσιες θα μπορούν να εμφανιστούν στο «Ανακαλύψτε άτομα».

Από την περασμένη Παρασκευή, η λειτουργία έχει διανεμηθεί στις εφαρμογές για iOS και Android και προχωράει στο να καλύψει το 100% των χρηστών.

Δείτε επίσης: «Facebook - Οδηγός επιβίωσης για γονείς και παιδιά!»

από Elichord