Οριζόντια αναστροφή των selfie φωτογραφιών σας

Οριζόντια αναστροφή των selfie φωτογραφιών σας
ired.gr

Πόσο εύκολο είναι τελικά να αναστρέψουμε μία φωτογραφία στο λειτουργικό iOS;

Κατά τη λήψη μιας φωτογραφίας με τη FaceTime camera το πρώτο που παρατηρείτε είναι η οριζόντια αναστροφή. Ενδέχεται να είναι χρήσιμο όταν θέλετε εκτός από το είδωλό σας να εμπεριέχεται και κείμενο (για παράδειγμα στην μπλούζα σας), αλλά είναι μη φυσιολογικό εάν το μόνο που βλέπετε είναι το είδωλο σας “ανεστραμμένο”.

Η Apple δυστυχώς δεν παρέχει τη δυνατότητα οριζόντιας αναστροφής μεταξύ των εργαλείων επεξεργασίας φωτογραφίας. Εμείς θα σας παρέχουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, προκειμένου εύκολα και προπαντός δωρεάν, να επαναφέρετε τις φωτογραφίες στη σωστή τους μορφή.

Πώς να αναστρέψετε μία φωτογραφία selfie στο λειτουργικό iOS

Μόλις συλλάβατε μία καταπληκτική φωτογραφία selfie ή οποία στο Instagram αξίζει ίσως εκατοντάδες “Likes” αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα: Η φωτογραφία σας έχει γίνει καθρέφτης καθώς το iPhone εμφανίζει τη λήψη με οριζόντια αναστροφή κι αυτό σας απογοητεύει.

«iPhone 7 - H λειτουργία Handoff προσφέρει ευελιξία, γνωρίστε την»

Ευτυχώς όλα διορθώνονται κι εμείς θα σας καθοδηγήσουμε επί της διαδικασίας οριζόντιας αναστροφής.

Το χαρακτηριστικό της οριζόντιας αναστροφής αν και αναγκαίο απουσιάζει από την προεγκατεστημένη εφαρμογή Φωτογραφίες. Σε αντίθεση με το λειτουργικό Android στο οποίο εμπεριέχεται στην εφαρμογή Γκαλερί.

selfie 01

Αναστροφή φωτογραφίας - Apple Camera

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η FaceTime camera (εμπρόσθια) γνωστή κι ως selfie camera σε μία συσκευή iPhone, κατά την προεπισκόπηση της λήψης στην οθόνη εμφανίζει το θέμα κανονικά (όπως όταν βλέπετε τον εαυτό σας ζωντανά στον καθρέφτη). Κατά τη σύλληψη όμως της φωτογραφίας, αυτόματα η εικόνα γίνεται un-mirroring. Για να επαναφέρουμε τη φωτογραφία μπορούμε να ακολουθήσουμε δύο οδούς:

Μπορείτε να συλλαμβάνετε φωτογραφίες από την προεγκατεστημένη εφαρμογή Κάμερα και στη συνέχεια να την επεξεργαστείτε ή να συλλάβετε απευθείας μία φωτογραφία με οριζόντια αναστροφή.

Μπορείτε να αναζητήσετε εναλλακτική εφαρμογή κάμερας, προκειμένου να συλλαμβάνετε απευθείας σωστές φωτογραφίες, η οποία να έχει την ικανότητα κανονικής λήψης. Μία εξ αυτών είναι η εφαρμογή Mirror  η οποία όπως υποδηλώνει και το όνομά της, πρόκειται για έναν εικονικό καθρέφτη.

selfie 02

Τη δοκιμάσαμε και σας ενημερώνουμε πως είναι πολύ εύκολη στη χρήση. Αγγίξτε την οθόνη τη στιγμή που επιθυμείτε να παγώσει η εικόνα. Είστε σε θέση στη συνέχεια να την αποθηκεύσετε ή να τη μοιραστείτε άμεσα με την οικογένεια και τους φίλους σας. Η εφαρμογή εμπεριέχει διαφημίσεις που ίσως σας φανούν ενοχλητικές. Μπορείτε να απαλλαχθείτε από αυτές με χρέωση 2,99€. μέσω in-app αγοράς.

Αναστροφή φωτογραφίας - Μη ανεστραμμένες φωτογραφίες

Τις υπάρχουσες φωτογραφίες selfie οι οποίες λογικά δεν σας αρέσει να εμφανίζονται ανεστραμμένες, μπορείτε να τις επεξεργαστείτε και σε δεύτερο χρόνο. Υπάρχει τρόπος, μην ανησυχείτε. Προφανώς πρόκειται για μια εφαρμογή και γι’ αυτό το σκοπό. Από τις διάφορες που συναντήσαμε και δοκιμάσαμε από το ηλεκτρονικό κατάστημα App Store, ξεχωρίσαμε την πρόταση της Adobe, Photoshop Express . H εφαρμογή είναι σε θέση να παρέχει οριζόντια αναστροφή με το άγγιγμα ενός πλήκτρου. Υπάρχουν φυσικά και άλλες εφαρμογές όμως οι περισσότερες εμπεριέχουν διαφημίσεις οι οποίες εμποδίζουν και τη συνολική εμπειρία του χρήστη.

selfie 03

Διαβάστε επίσης: «Apple - Αφαίρεσε το εργαλείο ελέγχου κλεμμένης iOS συσκευής»

Με την Adobe Photoshop Express είστε επίσης σε θέση να συλλάβετε φωτογραφίες απευθείας μέσα από το περιβάλλον της εφαρμογής και στη συνέχεια να τις επεξεργαστείτε χωρίς να απομακρυνθείτε από αυτή. Φυσικά εάν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία και φίλτρα της προ-εγκατεστημένης εφαρμογής, τότε θα πρέπει πρώτα να κάνετε τη λήψη και στη συνέχεια την επεξεργασία με την εφαρμογή Photoshop Express. Κάνοντας χρήση της εφαρμογής Photoshop μπορείτε να ρυθμίσεις αρκετές από τις ιδιότητες μιας φωτογραφίας όπως φυσικά και με την εφαρμογή Φωτογραφίες, αλλά όχι στο βαθμό που μπορεί να πραγματοποιήσει η Adobe.

Προσπαθήσαμε με απλά λόγια να σας εξηγήσουμε πως μπορεί η Apple να μην δίνει τη δυνατότητα της οριζόντιας αναστροφής μιας selfie φωτογραφίας, αλλά υπάρχουν εφαρμογές που μπορούν να το πράξουν. “Cheeeese”.

Από DINFUN